Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Festival sportske rekreacije PGŽ - Međunarodni olimpijski dan

12.06.2022. - 12.06.2022. / Čavle

Festival sportske rekreacije PGŽ i ove godine na Platak, ali i na druge lokacije, dovodi brojne aktivnosti, a sve započinje u nedjelju 12. lipnja kada će se povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana održati manifestacija "Festival sportske rekreacije PGŽ - Međunarodni olimpijski dan". Već od 10 sati započet će brojne aktivnosti koje priprema SSR "Sport za sve" PGŽ, a u suradnji s KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križom - Društvom Crvenog križa PGŽ,  Primorsko-goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

 

PROGRAM:

u 10 sati, Biciklijada i Atletski dan 

Biciklijadu priprema BK Grobnik - dvije rute: obiteljska na laganoj stazi dužine 10 km i sportsko-rekreativnu srednje zahtjevnu rutu dužine 25 km. U isto vrijeme započet će i Atletski dan na Platku kojeg priprema AK Kvarner i koji će omogućiti trening u prirodi za djecu predškolske dobi, trening u prirodi za djecu osnovnoškolskog uzrasta te cross za djecu i roditelje.

10 do 14:30 sati, jahanje konja - Ranč Angeli
Obiteljsko jahanje (roditelji i djeca) 20,00 kn - Terapijsko jahanje (za osobe s invaliditetom) 

10 do 15 sati, streličarstvo - SK Ajkule 

Zdravi kutak 

10 do 15 sati - NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PGŽ
Edukacija o zdravom stilu života, mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, mjerenje jačine stiska šake dinamometrom (procjena mišićnog statusa), određivanje indeksa tjelesne mase (ITM), određivanje omjera struka i bokova (WHR) (procjena rizika za zdravlje), podjela edukativnih materijala i Narodnog zdravstvenog lista

10 do 15 sati - ŽMERGO 
Radionica izrade smoothie-ja 

u 10:10 sati, "Dani otvorenih vrata na Platku" - Goranski sportski centar
Najam rekvizita po promotivnim cijenama (u cijenu karte uključeno je korištenje sportskih terena, najam bicikla, najam autića na pedale, najam trampolina, disk golf i tubing) 
Dnevna karta: odrasli 50,00 kn, djeca do 12 godina i osobe s invaliditetom 30,00 kn 

u 10:15 sati, planinarenje i program Roditelji i djeca u prirodi

    U realizaciji PD Kamenjak Rijeka, i to laganom stazom Info pult – Mali dom – Malo Radeševo – Radeševo – Platak jezero, a predviđeno je cca 2 sata planinarenja; prijave na info pultu. U isto vrijeme će, u organizaciji Saveza školskih sportskih društava PGŽ, krenuti program Roditelji i djeca u prirodi te će svi zajedno krenuti na relaciju  Info pult – Mali dom – Malo Radeševo – Radeševo – Platak jezero, a predviđeno je cca 2 sata programa.

u 10:30 sati, nordijsko hodanje

    Dva će programa započeti u 10:30 sati, a oba su vezana za programe nordijskog hodanja. Prvi je Nordijsko hodanje za zdravlje "Slatko doba života" kojeg realizira KŠR Gorovo u suradnji sa NZZJZ PGŽ , namijenjen osobama treće životne dobi i osobama s invaliditetom (hodanje laganom stazom dugom 2 km), a drugi Nordijsko hodanje "Korakom do zdravlja"  realizira KŠR Gorovo, a u kojem će se sudionici kretati laganom stazom dugom 7 km s procijenjenim trajanjem hoda od 2 sata.

11 do 15 sati - DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PGŽ
Laička prva pomoć, mjerenje tlaka, prezentacija reanimacije uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora 

u 13 sati, program vježbanja uz Marija Mlinarića

    Posebno atraktivan program MM Trening uz prof.mag.cin Marija Mlinarića, jednog od najpoznatijih trenera na ovim područjima. Program vježbanja započinje u 13 sati.

 

Da bi sve dobilo dodatnu zabavnu notu pobrinut će se voditelj programa Dražen Turina Šajeta te DJ Vedran koji će birati atraktivnu glazbu za sve uzraste, a organizatori pripremaju doista poseban dan na Platku te pozivaju sve da se uključe u programe te tako ispune Platak pozitivnom energijom, a svojim sudjelovanjem potvrde da su im bliski i način života programi koji baštine zdrav život i aktivnosti u prirodi.

 

Foto: Jan Mastrović

https://platak.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture