Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Dječji festival "Tobogan 2022"

27.06.2022. - 08.07.2022. / Rijeka

Od ponedjeljka 27.6. do petka 8.7. održava se šesto izdanje festivala "Tobogan" posvećenog kreativnosti za djecu kroz platformu Dječje kuće. Od svog nastanka, sada već poprilično udaljene 2017. godine, kroz "Tobogan" se njeguje nekoliko specifičnih karakteristika: težnja za kvalitetnim sadržajima ispunjenim danima poslije završetka školske godine, fokus na radionički rad, profiliranje sadržaja koji nisu toliko uobičajeni u riječkoj kulturnoj i obrazovnoj svakodnevici. Ujedno, fizičkim nastankom Dječje kuće i oblikovanjem dobrog dijela kvarta "Benčić" festival je dobio novi ugodan i funkcionalan okvir za daljnji razvoj. Tobogan je takav festival da su na njemu ravnopravni i tiskanje na kasnosrednjovjekovnoj tiskarskoj preši i rad s 3D printerom ili programom za animirane filmove, a izdanje 2022. godine činit će:
•    preko 80 jedinstvenih aktivnosti!
•    preko 20 radionica u rasponu od animacije do elektronike
•    obiteljski kreativni park party u dvorištu "Benčić" prvog dana festivala
•    izrada scenarija za video igru Dječja kuća
•    izložba posvećena Malom princu
•    filmske projekcije posvećene učenju znakovnog jezika
•    igre rješavanja zagonetki, kvizevi, turniri
•    interaktivna predstavljanja knjiga o dječjim putopisima, hakerima, budućnosti, nova fantastika…

Za razliku od protekle godine prednje dvorište Dječje kuće više nije gradilište već zelena livada, nema ograničenja boravka u fizičkim prostorima i maski, u Dječjoj kući djeluje i snack&caffe bar "Baltazar", a Dječja kuća je već etablirano mjesto za dolazak na različite aktivnosti, knjižnicu, filmske projekcije, igre… 

 

Sudjelovanje na većini programa je besplatno, osim kada je izričito navedena potreba za plaćanjem sudjelovanja na radionici ili kupovina ulaznice. Sve dodatne informacije potražite putem maila info@djecjakuca.hr.

https://djecjakuca.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture