Kalendar događanja

Prikaži još događanja

"In vino veritas" - mini vinski festival u Puntu

15.07.2022. - 17.07.2022. / Punat

Vikend za uživanje!
Tako bi se mogao opisati mini vinski Festival koji će od 15. do 17. srpnja na zlatni otok Krk dovesti vinare iz Baranje, Erduta i Iloka - a sigurno privući i pažnju posjetitelja otoka i turista. 

Ideja festivala "IN VINO VERITAS" mogla bi se sažeti u krilatici "pobratimljeni u vinu", a iza nje je zamisao jačanja prijateljskih i poslovnih odnosa vinara s područja Baranje, Erduta i Iloka, s naglaskom na pobratimljene općine Punat i Tovarnik - i poslovnih subjekata, tj. restorane i hotele s područja otoka Krka.

U svom prvom izdanju, festival predstavlja svojevsno je spajanje "zelene" i "plave" Hrvatske, a ne manje važno, prilika je to da se i domaćini, ali i gosti upoznaju s bogatstvom vinske ponude Hrvatske i da se zabave.

Od petka, 15. srpnja, do nedjelje, 17. srpnja, u središtu ovog prekrasnog mjesta na Krku, pit će se najfinija vina. Ovoga puta pozvane su manje, obiteljske vinarije iz Baranje, Erduta i Iloka, njih sveukupno 6, a to su Vinarija Agris, Vinarija Kovats, Vina Papak, Vina Pinkert, Vina Siber i Vina/Podrum Szabo.

Endre Kubik iz vinarije Pinkert održat će i edukativnu radionicu "Vinski terroir Baranje" uz kušanje ponajboljih vina koja ova regija nudi.

TZ Punat organizira prodaju bonova domaćim i stranim posjetiocima, uz čaše za degustaciju vina, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod  vinara.

Vinari će svoja vina predstaviti i na poslovnoj večeri u obližnjem restoranu BOCOON, gdje je za subotu navečer (16.7.) predviđena svečana večera s tri slijeda na kojoj će njihova vina upoznati lokalni restorateri, mediji i uzvanici.
 

PROGRAM:

Petak, 15.7.2022. 
od 18 do 20 sati - Trg zahvalnosti - festival vina "In vino veritas"
u 20:30  sati - Trg zahvalnosti - otvorenje  festivala "In vino veritas" uz dobrodošlicu domaćina:
Branko Karabaić, direktor Turističke zajednice općine Punat
Sanja Muzaferija, suorganizator Festivala "In vino veritas"
Daniel Strčić, načelnik Općine Punat
od 21 sat - Trg zahvalnosti - zabavni program

Subota, 16.7.2022.
od 10 do 12 sati - Trg zahvalnosti - festival vina "In vino veritas"
u 12 sati - Galerija Toš, radionica: Vinski Terroir Baranje i kušanje vina, voditelj: Endre Kubik, vinarija PINKERT, Suza Baranje
od 18 do 22 sata - Trg zahvalnosti - festival vina "In vino veritas"
u 20:30 sati - Restaurant BOCOON - večera za uzvanike (vinari, restorateri, WOW  članice, predstavnici medija, vinari), glazbena pratnja
u 21 sat - Trg zahvalnosti, zabavni program uz A.Doko & V.Babin
 
Nedjelja 17.7.2022.
od 10 do 12 sati - Trg zahvalnosti - festival vina "In vino veritas"

https://tzpunat.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture