Kalendar događanja

Prikaži još događanja

16. Dani Josipa Kašmana

14.07.2022. - 26.08.2022. / Mali Lošinj

Šesnaesti po redu Dani Josipa Kašmana sastojat će se od 3 ekskluzivna koncerta na ljetnoj pozornici Kina Vladimira Nazora u Malom Lošinju.

 

PROGRAM:

Četvrtak, 14.7.2022., u 21 sat

Opera pod zvijezdanim lošinjskim nebom - U spomen Kašmanu

Na sam dan rođenja Josipa Kašmana, "kralja baritona", održava se jedinstveni glazbeni događaj - pod vedrim lošinjskim nebom, proslavljeni hrvatski operni pjevači izvest će arije i ulomke iz opera koje su proslavile ime Josipa Kašmana diljem svijeta - od milanske La Scale, gdje je nakon svojeg prvog predstavljanja proglašen kraljem baritona i najznačajnijim baritonom svoga doba do Metropolitan Opere u New Yorku, na čijem je samom otvorenju pjevao dok mu je publika klicala "il principe dei baritoni" - princ baritona. 
Bariton Josip Kašman (1850. - 1925.) hrvatski je operni pjevač rođen je 14. srpnja 1850. čiji se bogati umjetnički život slavi projektom "Opera pod zvjezdanim lošinjskim nebom", potaknut uspjehom iz 2019. godine a gdje će se lošinjskog publici predstaviti vrhunski solisti, redom nacionalni prvaci i prvaci opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc u Rijeci.
Program je koncipiran na liku Josipa Kašmana kao središnjeg solista (na koncertu će to biti prvak riječke opere, bariton Robert Kolar), kroz kojeg se pokrivaju sva velika djela operne literature koja su obilježila karijeru Josipa Kašmana kao i opernih naslova koje sam Kašman nije izvodio, ali su dio željeznog repertoara svakog eminentnog kazališta današnjice.

Cijena ulaznice: 50,00 kn

 

Srijeda, 27.7.2022., u 21 sat

Bogatstvo klavira

Proslavljeni svjetski pijanist Andrey Gugnin održava pijanistički recital s biserima klavirske literature - djelima J. S. Bacha, S. Rahmanjinova, I. Stravinskog, P. I. Čajkovskog i F. Liszta. 

Cijena ulaznice: 100,00 kn

 

Petak, 26.8.2022., u 21 sat

Zvijezde svijeta na Lošinju

Jedna od najznačajnijih umjetničkih ličnosti današnjice, svjetska violinistička senzacija Julian Rachlin, koji svira na Stradivari violini, po prvi puta nastupit će na Malom Lošinju uz svoje prijatelje, svjetske glazbene zvijezde, glazbeni "dream team": violisticu Sarah McElravy, violončelista Borisa Andrianova i pijanista Andreya Gugnina. Ovaj koncert jedinstven je i seznacionalan događaj koji će se ovo ljeto dogoditi na Malom Lošinju.

Cijena ulaznice: 100,00 kn

http://pou-malilosinj.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture