Kalendar događanja

Prikaži još događanja

"Liburnicon" - Festival znanstvene fantastike i fantastike

12.08.2022. - 13.08.2022. / Rim

Festival znanstvene fantastike i fantastike "Liburnicon" i ove godine Opatiju ponovno odvodi u uzbudljivi svijet mitologije i folklora, žanrovske književnosti i filmske kulture te naprednih znanosti i tehnologija. Organizatori iz udruge Kulturni front za ovogodišnje izdanje koje je na rasporedu 12. i 13. kolovoza pripremili su niz noviteta, a svakako najvažnija je promjena lokacije. Zahvaljujući susretljivosti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ove godine čast da ugosti Liburnicon pripala je Iki. S centralnom temom "Potrage za besmrtnošću" i ovogodišnji će program na dobitan način objediniti ozbiljne i zabavne sadržaje s ciljem stvaranja jedinstvene atmosfere koja je Liburnicon učinila ponajvećim festivalom ovog tipa u Hrvatskoj i jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.

Tako će pod vodstvom domaćih i inozemnih stručnjaka, književnika i umjetnika, posjetitelji uživati u nizu raznovrsnih predavanja, prezentacija i panel diskusija, a potom se zabaviti na nekom od tematskih kvizova ili radionica te svoj posjet zaokružiti večernjim koncertom. Naravno, pod mentorstvom iskusnih volontera udruge "Kulturni front" i drugih partnerskih udruga iz svih krajeva Hrvatske gosti će u svako doba festivala moći otkrivati i isprobavati moderne društvene igre koje su postale hit na obiteljskim i drugim druženjima. 

Program Liburnicona objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje i stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji. 

Ove godine na Liburnicon dolaze dvije počasne gošće iz inozemstva - Laini Taylor i Banshee Cosplay.

Nakon smirivanja situacije vezane uz covid organizatori ponovo očekuju veliki broj posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Na organizaciji festivala radi tim od 20-ak mladih organizatora iz opatijske Udruge "Kulturni front", a pomaže im i preko 50 volontera i suradnika, uz financijsku i organizacijsku potporu Grada Opatije i Turističke zajednice grada Opatije. 

 

Foto: Frank Heuer

https://www.liburnicon.com/hr/

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture