Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Zrinsko-Frankopanski festival (Dan dvorca Zrinski)

15.10.2022. - 16.10.2022. / Čabar

U organizaciji Grada Čabra i KTD-a Čabar, u Čabru se održava Zrinsko-Frankopanski festival (Dan Dvorca Zrinski), čime se obilježava 371. obljetnica postojanja Dvorca.

 

PROGRAM:

Subota, 15.10.2022.

u 10 sati - sajam OPG-ova na Trgu kralja Tomislava u Čabru, a zabavni sadržajii za djecu (Pagoland) bit će na na igralištu u Čabru ispred Osnovne škole "Petar Zrinski"

Sajam domaćih OPG-ova trajat će od 10 do 17 sati, a na sajmu posjetitelji će moći pronaći autohtone čabarske proizvode.

u 17 sati - svečani dio programa s mimohodom kroz centar Čabra u kojoj sudjeluju:
- Frankopanska straža (Praesidio Frangipanis), 
- Kuburaši (Udruga Prva kubura Višnjica), 
- Pratnja konjima (Udruga Magušar)
- Limena glazba (Puhački orkestar Grada Čabra)
- Čabarske mažoretkinje
- Građanska pratnja (građani odjeveni u srednjovjekovnu odjeću)

Povorka kreće od Doma kulture u Čabru, a završava u dvorištu Dvorca Zrinski gdje će se održati svečani proglas i nastavak programa, a sam početak mimohoda započeti će pucanjem iz topa. Tijekom same povorke, kuburaši koji će stajati na trgu kralja Tomislava pucnjem iz kubura pozdravit će stražu i sudionike mimohoda dok budu prolazili. 

u 18 sati - nastup grupe "Old school band" iz Rijeke

Pored navedenog, šank u organizaciji KTD-a u ponudi će imati razna pića. Svi posjetitelji moći će se i okrijepiti porcijom gljivarskog kotlića koji će se dijeliti u večernjim satima.

Nedjelja, 16.10.2022.

Cijeli program za Dan Dvorca bit će popraćen i zabavnim sadržajem u subotu i nedjelju. Po prvi puta u Čabar dolazi "PAGOLAND", zabavni park napuhanaca za djecu i odrasle. Prilagođeno za sve uzraste, cijeli vikend (15. i 16. listopada) roditelji i djeca te svi posjetitelji moći će uživati u raznim napuhancima i zabavnim igrama uz nadzor nekoliko profesionalnih animatora koji će zabavljati, biti na raspolaganju te brinuti o sigurnosti djece i svih prisutnih.

 

Za Dan Dvorca Zrinski u subotu na snagu stupa srednjovjekovni "dress code": poželjno je da što više posjetitelja budu odjeveni u odjeću karakterističnu za srednji vijek kako bi smo se svi zajedno na taj jedan dan vratili u ono doba i doživjeli Dan Dvorca u duhu 17-og stoljeća. 

 

Foto: Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana, Primorsko-goranska županija

https://www.facebook.com/events/480267124028186/?ref=newsfeed

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture