Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Božićna priča u Omišlju i Njivicama

26.11.2022. - 07.01.2023. / Njivice

Ispišite svoju božićnu priču u Omišlju i Njivicama i posjeti jedino klizalište na otoku Krku i unikatne Božićne jaslice, šetnjom kroz okićena mjesta i novim blagdanskim photopoint-ima zabilježite posebne trenutke s obitelji, prijateljima ili u dvoje, uživajte u glazbenim notama Vjeko&Eni, Damira Kedže, Urban& 4 benda te još brojim zanimljivim zbivanjima u ovogodišnjoj bogatoj ponudi Božićne priče u Omišlju i Njivicama. 

Za potpuni doživljaj svih lokacija te šetnju kroz brojnu dekoraciju i skrivene photopointe preuzmite Kartu Božićne priče u uredu Turističke zajednice općine Omišalj u Njivicama ili u zgradi Općine Omišalj u Omišlju. 

 

PROGRAM:

Unikatne Božićne jaslice

Jaslice se nalaze na placi u Njivicama, a čine ih više od 500 ručno izrađenih i pomno dizajniranih elemenata koje tvore pravi mali grad ovih unikatnih božićnih jaslica. Neopisiv doživljaj po prvi put viđenog prizora u cijeloj regiji prenosi duh vremena i vodi nas više od dvije tisuće godina unatrag. Osebujna kulisa s čak 125 različitih figurica koje su se smjestile među 12 betlehemskih kućica čine zanimljivu vizualnu kompoziciju oplemenjenu svjetlosnim efektima. Jaslice se sastoje od štalice s Isusom, Marijom i Josipom u pokretima kojima se iz daljine približavaju tri kralja. 
Vrijedni obrtnici smjestili su se uz stilizirane kućice i izrađuju predmete na svakom kutku grada. Uz prikaz pastira s ovcama, jaslice krase mostovi, mala tržnica, osvijetljene spilje sa životinjama i trgovi sa živopisnim prikazom iz svakodnevnog života, dok vizualni dojam dodatno krasi vodopad i efekti vatre. 
Jaslice se prostiru na čak 4 m kvadratna, a dolaze u paketu s rustikalnim, ručno obojanim, drvenim sanducima te tako tvore jedinstvenu cjelinu.

27.11.2022. - 7.1.2023. Klizalište

Popularno i jedino klizalište na otoku Krku već treću godinu zaredom bit će otvoreno od 27. studenog do 7. siječnja 2023. godine. Radno vrijeme za otvorenje 27. studenog je od 12 do 20 sati, a od 28. studenog do 23. prosinca je radnim danom od 16 do 20 sati, vikendom od 12 do 20 sati. Tijekom školskih praznika, točnije od 27. prosinca pa do zatvaranja, klizalište će raditi svakog dana od 12 do 20 sati. Cijena klizaljki je 20,00 kuna/sat. Klizalište iz godine u godinu veseli one najmlađe ali bez obzira jeste li vješti na ledu ili tek početnik, svakako preporučamo da bar jednom isprobate klizanje, jedno je sigurno, odlično ćete se zabaviti. 

Spomen-park Omišalj

Spomen-park Omišalj središte je naše Božićne priče. Ovdje svi posjetitelji mogu guštati u kuhanom vinu i gastro ponudi adventskih kućica sve do 24. prosinca, dočekati Djeda Mraza te uživati u predstavama, radionicama i koncertima petkom i vikendom. 

Božićna priča počinje 26. studenog u središtu Omišlja tradicionalnim paljenjem 1. adventske svijeće i nastupom župnog zbora i solista. Program se nastavlja iste večeri u Spomen-parku Omišalj u 18 sati koncertom zbora Josip Kaplan i DJ sessionom Alexa Sabattinija. Program u Spomen-parku obuhvaća i predstavu Teatra Naranča "Šesta noć prosinca", radionicu izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune  i koncerte akustičnih bendova Duo Livingstones, Coffee Shop Acoustic benda, Blu Kanu benda te vrsnog jazz glazbenika Zorana Majstorovića. Svake subote u prosincu održavaju se koncerti poznatih hrvatskih izvođača i bendova. Prvu subotu, 3. prosinca u 20 sati započinje prava romantična bajka koncertom jednog od najboljih pjevačkih parova na sceni - Vjeko&Eni.  Slijedeću subotu, 10. prosinca provedite uz Damira Kedžu! Miljenik hrvatske estrade, svestrani i talentirani Kedžo svojim popularnim singlovima osvaja mnogobrojne nagrade kritike i simpatije sve većeg broja publike. Poslušajte njegove nove hitove "Izbor je tvoj", "Kad ljubav" i mnoge druge u božićnom ambijentu Spomen-parka Omišalj, od 20 sati, a uvijek jedinstveni Urban&4 bend oživiti će Spomen-park na novi, poseban način svojim pjesmama "Sama", Iskra" i  "Nitko osim nas" te  brojnim poznatim hitovima u dugoj karijeri na hrvatskoj sceni. Doživite čaroliju riječkih dečki u petak, 16.12. s početkom u 19.00 sati. U samu blagdansku završnicu ulazimo 23. prosinca vesele atmosfere i nezaboravne zabave uz prigodno slikanje s Djedom Božićnjakom od 17 sati, a sve mališane očekuje i koncert krčkog zbora Mići Boduli od 18 sati, a za nezaboravnu završnicu zadužen je Infinity band koji svira od 19 sati.

10.12.2022. 2. Advent na OŠKU

Drugi po redu Advent na OŠKU održava se u subotu, 10. prosinca s početkom u 14 sati. Spoj sportskih uspjeha našeg nogometnog kluba i kontinuiranog rada s djecom iznjedrio je novu manifestaciju koja sve stanovnike i brojne uzraste igrača spaja na poseban način. Na igralištu Pušća održati će se prigodni božićni program, druženje i slikanje s Djedom Božićnjakom, uživajte u božićnim štandovima s blagdanskom gastro ponudom i kuhanim vinom a sve to uz odličnu zabavu koju je pripremio L'amour band i nezaobilaznim vatrometom.

Božićna priča na Placi u Njivicama

Ovogodišnja Božićna priča bogatija je za jednu lokaciju Božićna priča na Placi u Njivicama. Uz prigodnu dekoraciju i rasvjetu te nezaobilaznu Djedovu kućicu uživajte u koncertnim događanjima te programom za djecu i odrasle koji se sastoji od dječjih predstava i zanimljivih novih radionica. U petak 2. prosinca s početkom u 19 sati nastupaju Vokalni studio Rijeka i Blu Kanu bend, 6. prosinca nas očekuje tradicionalni doček Sv. Nikole u 17 sati u Njivicama na Lukobranu, a Sv. Nikola kako i priliči, u Njivice dolazi brodom. Uz druženje s Sv. Nikolom djecu i odrasle zabavljati će DJ Alex Sabattini na Placi od 18 sati.

7.12.2022. Art&Wine radionica

Božićna priča na Placi u Njivicama nastavlja se odmah 7. prosinca u 18 sati posebnom radionicom za odrasle. Art&Wine radionica Mirne Sišul probuditi će vašu kreativnu stranu, a sve to uz degustaciju vina i druženje s Mirnom. Prijave na radionicu su ograničene, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem telefona 051 846 243 ili putem e-maila info@visit-omisalj-njivice.hr. U subotu, 10. prosinca i 17. prosinca za najmlađe je osigurana odlična jutarnja zabava. Dječja predstava "Božićni djedomobil" Kazališta Smješko održati će se 10. prosinca s početkom u 11 sati, dok će se 17. prosinca održati predstava "Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz" Kazališta Prijatelj. Obje subote, a točno u podne počinje radionica izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune. 

17.12.2022. Božićna biciklijada

Božićna biciklijada 17. prosinca poseban je doživljaj u zimsko vrijeme, obucite se toplo i ponesite svoje božićne kapice za nezaboravnu vožnju Malinskom i Njivicama, start je u 10 sati. Cjelodnevni program nastavlja se s već navedenom predstavom "Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz" i radionicom izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune, nakon čega slijedi slikanje i druženje s Djedom Božićnjakom od 17 sati i odlična atmosfera s Coffee Shop Acoustic bendom. 

24.12.2022. Badnjak na Placi

Badnjak na Placi završnica je programa u Njivicama, u 10 sati počinje podjela bakalara restorana Rivice te koncert Martine Majerle. Ovom toplom akustičnom pop, retro & swing adventskom pričom nastojat ćemo da  oživimo duh božićnih blagdana. 

https://www.visit-omisalj-njivice.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture