Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Opatija CRO Melges 24 Cup

31.03.2023. - 02.04.2023. / Opatija

Nakon Dubrovnika i Biograda, Opatija će od 31. ožujka do 2. travnja biti domaćin treće stanice najjače hrvatske jedriličarske serije - CRO Melges 24 Cupa koja se jedri uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea. 

Opatija CRO Melges 24 Cup u organizaciji Yacht kluba Croatia već je tradicionalna etapa hrvatske jedriličarske lige prvaka koja na Kvarner dolazi treću godinu zaredom u velikom broju. Protekle godine je na opatijskom festivalu pod jedrima nastupilo 15 posada, a ove godine tjedan dana uoči početka regate taj je broj već izjednačen. Na listi se trenutačno nalazi 15 posada iz Hrvatske, Italije i Mađarske, među kojima je europski Corinthian prvak u Melgesu 24 - trogirski Mataran 24 te Chinook s Balatona kao aktualni pobjednik Europske serije u Melgesu 24. 

S preko 20 aktivnih posada hrvatska flota Melgesa 24 trenutačno je jedna od najbrojnijih u svijetu, a CRO Melges 24 Cup privlači brojne vrhunske jedriličare koji uživaju u vrhunskom regatavanju na jedrilicama istih tehničkih karakteristika. Zanimljivo je kako se na Kvarneru nalazi i najstariji aktivni regatni Melges 24 na svijetu s brojem 006 na kojem jedri posada Blue Label iz YC Croatia.  

 

Foto: Vladimir Franolić

https://www.facebook.com/YachtClubCroatia/?locale=hr_HR

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture