Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Cres na pijatu

29.04.2023. - 04.06.2023. / Cres

Posjetite otok Cres od 29. travnja do 4. lipnja i upoznajte vrhunske lokalne namirnice, uživajte u creskoj janjetini i siru, vođenim turama maslinicima i pčelinjim oazama, degustaciji tradicionalnih slastica i vrhunskim morskim delicijama! 

Cres na pijatu novi je projekt TZG Cresa koji ima za cilj promociju vrhunskih lokalnih namirnica kojima otok obiluje kao i bogate ponude creskih restorana i konoba. U razdoblju od 29. travnja do 4. lipnja putem promotivnih kanala predstavljat će se lokalne namirnice i jela, a svi posjetitelji najvećeg hrvatskog otoka moći će uživati i u brojnim događanjima te vrhunskim jelima.
Projekt je podijeljen po tjednima, a svaki tjedan posvećen je pojedinoj namirnici, tako su od 29.4. do 5.5. dani creske janjetine i sira, od 6.5. do 12.5. dani creskog maslinovog ulja, od 13.5. do 19.5. dani creskog meda i samoniklog bilja, od 20.5. do 26.5. dani tradicionalnih slastica, a od 27.5. do 4.6. u Cresu se održavaju dani pomorske baštine i tradicije, poznato događanje Creski kaić, koji će uz puno kulturnih i sportskih događanja ponuditi i morske gastro delicije.

Tijekom projekta creski restorani i konobe ponudit će jela na bazi lokalnih namirnica kako bi svim posjetiteljima dodatno približili bogatstvo okusa otoka Cresa.

https://www.visitcres.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture