Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Vođene šetnje po planinarskim stazama Dobrinjštine

01.05.2023. - 28.05.2023. / Čižići

Kroz četiri datuma u svibnju (ponedjeljak, 1.5. te subote, 6.5., 13.5. i 27.5.), upoznajte neistražena područja općine Dobrinj, od unutrašnjosti pa sve do mora. Šetnje su besplatne za sve sudionike, uz obveznu prethodnu prijavu.

Dođite, prošećite i upoznajte Dobrinjštinu!

 

PROGRAM:
1.5.2023.
Vođena pješačka tura "Hodit, ćakulati i Dobrinjštinu upoznat"
Okupljanje sudionika predviđeno je u Dobrinju u 9:00 sati. Hoda se novouređenom stazom "Putevima frankopanskih posjeda", koja vodi od Dobrinja preko Klanica, Melina, Solina te se vraća natrag prema Dobrinju. Uz stazu se mogu vidjeti ostaci starih crkvica, mlina, te upoznati povijest Dobrinjštine.
Dužina: oko 9 km
Uspon: ukupno 310 metara
Staza je srednje zahtjevna.
 
6.5.2023.
Vođena pješačka tura "Putevima Dobrinjštine"
Šetnja kreće iz Šila, u 9:00 sati, planinarskom obilaznicom "Putevima Dobrinjštine".
Hoda se iz Šila, preko Polja, Žestilca, Gostinjca do Dobrinja, te natrag preko Hlape, Županja do Šila. Staza prolazi uz predivne šumske predjele i maslinike te kulturne znamenitosti (bizantska utvrda kraj Šila, crkva Sv Vida, samo mjesto Dobrinj). 
Dužina: oko 16 km
Uspon: ukupno 310 metara
Staza je srednje zahtjevna.
 
13.5.2023.
Vođena pješačka tura iz Krasa
Okupljanje sudionika predviđeno je je kraj crkve u Krasu u 9:00 sati. Kreće se u pravcu crkve Svetog Jurja, Vele gromače, te napuštenog sela Dolova. Nastavlja se u pravcu Svetog Ivana Dobrinjskog i Rasopasna, nakon čega slijedi uspon na vidikovac Sveti Petar kraj Gabonjina te povratak do Krasa. 
Dužina: oko 13,6 km (5,3 km po asfaltu)
Uspon: ukupno 290 metara
Staza je srednje zahtjevna.
 
27.5.2023.
Vođena pješačka tura iz Čižića
Šetnja kreće iz Čižića u 9:00 sati te se nastavlja prema Solinama i Dobrinju te preko Klanica i Sužana natrag do Čižića. Staza prolazi uz dva vidikovca - prvi u Dobrinju, s kojeg se pruža predivan pogled prema Rijeci i Opatiji te drugi u Sužanu, od kuda se pruža pogled na uvalu Soline kao na dlanu.
Dužina: oko 14 km
Uspon: ukupno 421 metara
Staza je srednje zahtjevna.
 
Za sudjelovanje u šetnjama treba se prikladno obući i obuti te obavezno ponijeti zaštitu za sunce i dovoljno tekućine. Hoda se na vlastitu odgovornost.

http://www.visitdobrinj.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture