Kvarner, idealna destinacija za život i rad na putu!

Spremi u moj planer

Dobrodošli na Kvarner - jednu od TOP 10 regija u svijetu koje treba posjetiti po preporuci Lonely Planeta

 

Kvarner - kolijevka je hrvatskog turizma i danas jedna od TOP 3 turističke regije u Hrvatskoj, ima jedinstvenu kombinaciju primorja, otoka i gorja. Nalazi se na sjevernom dijelu hrvatske obale Jadrana.
Kvarner je odredište za one željne odmora u iskonskoj prirodi, avanturiste ili pak ljubitelje kulture, raznih događanja i tradicije uz nezaobilaznu eno gastronomsku ponudu.
Uspjehu vašeg boravka na Kvarneru svakako će pridonijeti i čisti zrak - Kvarner efekt (Kvarner Effekt) - ili pojednostavljeno kvarnerska aromaterapija na otvorenom.

Područje Kvarnerskog zaljeva spada među klimatski najblaža na Jadranu - planinom Učkom zaštićeno je od hladnih sjevernih vjetrova, a godišnje ima 2.000-2.300 sunčanih sati. Zahvaljujući povoljnom položaju i dovoljnoj količini oborina u jesen, obiluje raskošnom mediteranskom vegetacijom.

Novosti, savjete i informacije o Kvarneru potražite u Kvarner Magazinu!

 

SMJEŠTAJ
Kvarner je regija sa dugačkom tradicijom turizma, regija gdje se nekada odmarala aristokracija. Tradicija se njeguje i danas i nudi različite vrste vrhunskog smještaja:
> obiteljski smještaj - kuće za odmor i apartmani koji nose oznaku provjerene kvalitete "Kvarner Family"
> mobilne kuće i kampovi
> hoteli i hosteli

 

GASTRONOMIJA - KVARNER GOURMET & FOOD
Regija Kvarner oduvijek je bila regija vrhunske gastronomije i izvrsnih vina, a time i omiljena destinacija ljubitelja gastro-doživljaja.
Na Kvarneru ćete naći Michelinove zvjezdice i preporuke, Gault&Millau kapice, Falstaff preporuke i druge, kao i regionalnu oznaku kvalitete "Kvarner Gourmet" i "Kvarner Food", koja je prepoznatljivi brend i uputit će vas na lokalnu ponudu, kvalitetu i kreativnost chefova.


KVARNER OUTDOOR
Svi su dobrodošli iskusiti Kvarner. Pun nalet adrenalina u pratnji boja, mirisa i zvukova Kvarnera!
Od označenih šetnica, tematskih i poučnih staza ukupne dužine od preko 3.000 km...do biciklističkih staza…i još mnogo više od toga...
Kvarner Trails - serijal trail running utrka

 

KVARNER CULTURE
Tu su se u povijesnom nizu izmjenjivale kulture i stvarale neprocjenjivu riznicu koja se prožima i pred vama otkriva na cijelom području Kvarnera.
Kvarner Maritime Heritage - upoznajte i doživite bogatu i vrijednu maritimnu baštinu Kvarnera 
Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020
Apoksiomen - najpoznatiji grčki gost na Kvarneru
Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana - doživite rute najpoznatije plemićke obitelji u Hrvatskoj
Claustra - slijedite tragove drevnih utvrda

 

KVARNER HEALTH & WELLBEING
Zdravstveni turizam na Kvarneru ima dugu tradiciju zahvaljujući izuzetno povoljnim klimatskim karakteristikama, prometnoj dostupnosti i ostalim blagodatima.
U kvarnerskim odredištima naći ćete odlične klimatske mogućnosti kao i visokostručnu medicinsku uslugu te razne rekreacijske programe.


Pregled postupka za odobrenje privremenog boravka - dobivanje vize za digitalne nomade

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture