Gorski kotar

Spremi u moj planer

Gorski kotar je regija koja povezuje kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku.

Krenete li iz Hrvatskog primorja u unutrašnjost Hrvatske ili obrnuto, nalazite se u regiji koja Vam pruža mnoge mogućnosti za ugodan odmor, obilazak bogate kulturne baštine i prirodnih atrakcija te sudjelovanje u zanimljivim manifestacijama.

Vrlo blizu mora, ovo je regija koja Vam u svako doba godine omogućuje mir te ljeti pruža ugodnu svježinu a zimi Vas ugošćuje u snježnoj idili kakvu pamtite samo sa starih razglednica.

U svako pak doba godine tu ćete osjetiti adrenalin aktivnog odmora i uživati u bogatom goranskom stolu na kojem su za Vas pripremljeni gastronomski specijaliteti od plodova gorja i divljači.

Tražite li gotovo meditativni mir ili pak aktivan odmor, nezaboravnu pustolovinu ili pak ugodne zimske večeri uz kamin, tu ste na pravom mjestu. Središte regije je grad Delnice, a od većih mjesta izdvajaju se još i Mrkopalj, Čabar, Fužine, Lič, Ravna Gora, Skrad, Vrbovsko i Brod Moravice.

Svaki od njih nudi bogatu paletu usluga, od one temeljene na baštini do moderne turističke. Svima je pak zajedničko to da ih veže goranska tradicija, prekrasna priroda i gostoljubivi domaćini. Zaboravite stres i uživajte u ljepšoj strani života…

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica Gorskog kotara

  • 02.06.-28.09.2024,sss Delnice

    Ljeto u Delnicama

    Provedite nezaboravno ljeto u najvišem gradu Hrvatske. Pripremljen je bogat program kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan. Proslavite zajedno Dan Grada Delnica uz nastup Mladena Grdovića, razne izložbe, sportska natjecanja,...
GetCMSKalendarDogadjanjaHR
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture