Gorski kotar

Spremi u moj planer

Gorski kotar je regija koja povezuje kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku.

Krenete li iz Hrvatskog primorja u unutrašnjost Hrvatske ili obrnuto, nalazite se u regiji koja Vam pruža mnoge mogućnosti za ugodan odmor, obilazak bogate kulturne baštine i prirodnih atrakcija te sudjelovanje u zanimljivim manifestacijama.

Vrlo blizu mora, ovo je regija koja Vam u svako doba godine omogućuje mir te ljeti pruža ugodnu svježinu a zimi Vas ugošćuje u snježnoj idili kakvu pamtite samo sa starih razglednica.

U svako pak doba godine tu ćete osjetiti adrenalin aktivnog odmora i uživati u bogatom goranskom stolu na kojem su za Vas pripremljeni gastronomski specijaliteti od plodova gorja i divljači.

Tražite li gotovo meditativni mir ili pak aktivan odmor, nezaboravnu pustolovinu ili pak ugodne zimske večeri uz kamin, tu ste na pravom mjestu. Središte regije je grad Delnice, a od većih mjesta izdvajaju se još i Mrkopalj, Čabar, Fužine, Lič, Ravna Gora, Skrad, Vrbovsko i Brod Moravice.

Svaki od njih nudi bogatu paletu usluga, od one temeljene na baštini do moderne turističke. Svima je pak zajedničko to da ih veže goranska tradicija, prekrasna priroda i gostoljubivi domaćini. Zaboravite stres i uživajte u ljepšoj strani života…

Više informacija potražite na stranicama:

Turističke zajednice Gorskog kotara
Turistička zajednica grada Čabra
Turistička zajednica grada Delnica
Turistička zajednica grada Vrbovskog
Turistička zajednica općine Fužine
Turistička zajednica općine Ravna Gora
Turistička zajednica općine Skrad
Turistička zajednica općine Mrkopalj
Turistička zajednica općine Lokve
Turistička zajednica općine Brod Moravice
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture