Nacionalni park Risnjak

Nacionalni park Risnjak

Delnice

Na samo 15 kilometara od mora, na površini od 6.400 ha te na visini od 300 do 1500 metara iznad mora nalazi se Nacionalni park Risnjak. Status zaštićenog područja zahvaljuje brojnim reljefnim i geomorfološkim znamenitostima te bogatom biljnom i životinjskom svijetu.

Park šuma „Golubinjak“

Park šuma „Golubinjak“

Lokve

Uz autoput Rijeka-Zagreb, samo jedan kilometar udaljena od središta Lokvi, nazali se Park- šuma "Golubinjak", zaštićena od 1954. godine.

Park šuma "Japlenški vrh"

Park šuma

Delnice

Prislonjena na zapadni dio grada Delnica nalazi se Park šuma „Japlenški vrh“, zaštićeni šumoviti brežuljak gdje turisti na oko 170 hektara odmor mogu provesti u rekreaciji i sportskim pripremama na čistom zraku.

"Vražji prolaz" i "Zeleni vir"

Skrad

U okolici Skrada nalaze se dva atraktivna zaštićena krajolika, Zeleni vir i Vražji prolaz.

Kanjon "Kamačnik"

Kanjon

Vrbovsko

Kamačnik je zaštićeni kanjon istoimene rječice koja izvire nedaleko grada Vrbovskog.

Vrh Petehovac

Vrh Petehovac

Delnice

Dvojaka uloga vrha Petehovac - kao zaštićenog prirodnog krajolika i sportskog fenomena, zauzima posebno mjesto u turističkoj ponudi delničkog kraja.

Bijele i Samarske stijene

Bijele i Samarske stijene

Mrkopalj

Na području oko gradića Mrkoplja najpoznatiju atrakciju čine dva prirodna fenomena - Bijele i Samarske stijene; strogi rezervat biljnog i životinjskog svijeta.

Spilja Lokvarka

Spilja Lokvarka

Lokve

Jedna od najljepših prirodnih atrakcija lokvarskog kraja i jedna od najvećih spilja u Hrvatskoj uređena za posjetu je spilja Lokvarka.

Spilja Vrelo

Spilja Vrelo

Fužine

Na oko 3 kilometra od središta Fužina nalazi se oko 300 metara duga spilja "Vrelo".

Hajdova hiža

Hajdova hiža

Delnice

U području Drgomlja smještenog sjeverno od grada Delnica nalazi se Hajdova hiža – najveća, ali nažalost i teško dostupna spilja Gorskog kotara.

Rijeka Kupa

Rijeka Kupa

Čabar

Kod zapadnog dijela masiva Risnjak nalazi se jedan od najljepših izvora u Hrvatskoj – izvor rijeke Kupe. Riječ je o jedinstvenoj hidrološkoj pojavi na 313 metara nadmorske visine. Izvor se nalazi u usjeklini, sa svih je strana okružen šumama i stijenama. Smatra se jednim od najdubljih i najprostranijih u Hrvatskoj pa ga se ujedno naziva i Kupeškim jezerom.

Rijeka Dobra

Rijeka Dobra

Skrad

Rijeka Dobra koja teče istočno od Skrada i završava atraktivnim vrelom Gojačka Dobra u Karlovačkoj županiji, druga je rijeka po veličini u Gorskom kotaru.

Lokvarsko jezero

Lokvarsko jezero

Lokve

Lokvarsko jezero, najveće goransko jezero veličine 2,1 kilometar i dubine od 40 metara nastalo je sinergijom čovjeka i prirode.

Jezera Bajer i Lepenice

Jezera Bajer i Lepenice

Fužine

U potopljenoj dolini Ličanke, sjeverozapadno od Fužina nalazi se jezero Bajer od kojeg je uz pomoć brane na Lepenici s vremenom stvoreno još jedno - jezero Lepenice.

Bjelolasica

Bjelolasica

Mrkopalj

Bjelolasica je najviša planina Gorskog kotara. Uzdiže se iznad Mrkopaljskog i Jasenačkog polja u obliku 5-6 km dugačkog hrpta.

Kaštel Petra Zrinskog

Kaštel Petra Zrinskog

Čabar

U središtu Čabra, jednog od većih goranskih gradova koji se nalazi uz samu granicu sa Slovenijom....

Crkva sv. Nikole

Crkva sv. Nikole

Brod Moravice

Jedna od najstarijih crkvenih spomenika Gorskog kotara jednobrodna je crkva sv. Nikole u Brod Moravicama.

Riznica Crkve Sv. Terezije Avilske

Riznica Crkve Sv. Terezije Avilske

Ravna Gora

Neki od goranskih sakralnih spomenika kriju i iznimno bogate riznice.

Crkva Majke Božje Škapularske

Crkva Majke Božje Škapularske

Moravička Sela

Crkva Majke Božje Škapularske u Moravičkim selima velika je zavjetna crkva gdje se dva puta godišnje (18. srpnja i 6. rujna) održavaju velike svetkovine u čast Majci Božjoj Škapularskoj i Majci Božjoj Karamelskoj.

Plodovi gorja Gorskog kotara

Plodovi gorja Gorskog kotara

Delnice

Plodovi gorja Gorskog kotara manifestacija je koja traje od svibnja do listopada.

Bundevijada

Bundevijada

Vrbovsko

Jedna od najatraktivnijih jesenskih manifestacija dvodnevni je program tradicionalne Bundevijade u Vrbovskom.

Festival starina „Iz bakine škrinjice“

Festival starina „Iz bakine škrinjice“

Ravna Gora

Svibanj u Ravnoj Gori rezerviran je za Festival starina "Iz bakine škrinjice", dvodnevnu manifestaciju koja zorno prikazuje kako se u tom kraju nekada živjelo, kakvi su bili običaji što se jelo i kako se zabavljalo.

Žabarska noć

Žabarska noć

Lokve

Lokve, mjesto u središtu Gorskog kotara, svoju jedinstvenu turističku priču, među ostalima, duguje i žabama. One su im postale zaštitnim znakom, oko njih se ispredaju priče a ovdje djeluje i Muzej žaba te se jednom na godinu, u proljeće, organizira i popularna Žabarska noć.

Ljeto na Lujzijani i Karolini

Ljeto na Lujzijani i Karolini

Delnice

Ova kulturno turistička manifestacija organizira se svako ljeto, od lipnja do rujna, a obuhvaća događanja i rutu nekadašnjih povijesnih cesta Gorskog kotara koje su izgubile na značenju izgradnjom suvremene autoceste.

Popodnevno Silvestrovo u Fužinama

Popodnevno Silvestrovo u Fužinama

Fužine

Uđite u Novu godinu ranije, proslavite je dvaput!

Tragom goranske starine

Tragom goranske starine

Delnice

Siječanj i srpanj mjeseci su kada se u mjestu Polane kraj Delnica održavaju zabavne, tradicionalne pučke fešte na otvorenom pod nazivom "Tragom goranske starine".

Goranska gastronomija - tradicionalna jela

Goranska gastronomija - tradicionalna jela

Delnice

Goranski nadjev, divljač sa šumskim plodovima, popara, sukana koša, krumpirica, goranske palačinke, kolači, rakije i likeri

 • 02.06.-28.09.2024,sss Delnice

  Ljeto u Delnicama

  Provedite nezaboravno ljeto u najvišem gradu Hrvatske. Pripremljen je bogat program kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan. Proslavite zajedno Dan Grada Delnica uz nastup Mladena Grdovića, razne izložbe, sportska natjecanja,...
 • 14.06.-16.06.2024,sss Fužine

  Proslava 150 godina turizma u Fužinama

  Fužine ove godine obilježavaju veliku obljetnicu - 150 godina turizma i prvih gostiju koji su organizirano došli vlakom iz Rijeke i okolice na gorsku rivijeru! Tim povodom posjetitelje očekuje bogat program...
 • 15.06.-16.06.2024,sss Ravna Gora

  Dani Frankopana u Ravnoj Gori i Staroj Sušici

  Prošećite starom Karolinom i Frankopanskom šetnicom uz priče o Frankopanima, kušajte pića i slastice njihovog doba, sudjelujte u povijesnom uprizorenju viteških borbi... Doživite srednji vijek na autentičan način.     PROGRAM: 15.6.2024., u 20:00,...
 • GetCMSKalendarDogadjanjaHR
  Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture