Dobar tek na goranski način

Spremi u moj planer

Koliko god Vas iznenađuje različitost kvarnerskih regija, toliko je širok i dijapazon gastronomske ponude. I doista, Gorski je kotar pravo gastronomsko iznenađenje!

Ponuda je uvjetovana karakteristikama podneblja a spoj je bogatih darova ovoga podneblja, tradicije i modernih prehrambenih trendova. Ljubitelji mesa divljači tu će svakako doći na svoje jer se na ovdašnjem jelovniku nalazi pršut od divljači, gulaš od srne ili jelena s domaćim njokima ili okruglicama od kruha. Isto tako se nude mnoga jela od gljiva, žablji kraci, pastrve i slično. Poznata su i cijenjena jela na bazi kiselog kupusa po kojem je ova regija poznata od davnine.

Dobro je znati i ovo: tekućina od kiselog kupusa (rasol) izvrstan je lijek protiv mamurluka! Plodovi gorja izvrstan su povod da dan provedete u branju, koje Vaši domaćini organiziraju kao zanimljiv turistički program, te da ga završite kušajući tradicionalna jela i slastice od jagoda, borovnica, jabuka, bazge ili pak različitih vrsta gljiva, krumpira i slično.

Dani šumskih plodova koji se organiziraju u više mjesta kao što su Begovo Razdolje, Mrkopalj, Skrad i Ravna Gora, kombiniraju se šetnjama, vožnjom biciklom, gastronomskim radionicama i slično – pa nema dvojbe da na idealan način povezuju ugodno, korisno i, dakako, ukusno...

Konoba Volta Fužine

Konoba 'Volta' nalazi se u centru turistički najrazvijenijeg mjesta Gorskog kotara, nekoliko minuta od jezera 'Bajer'. U svojoj gastronomskoj ponudi nude se razna mesna jela, većinom od namirnica svojstvenih gorskom kraju. 

Podaci o objektu
Vlasnik: -
Adresa: Franje Račkog 8 51322 Fužine
Kontakt: T: 00385 51 830 030
F: -
E: korica.renata@gmail.com
W: www.facebook.com/konobavolta
Parkiralište: Nema
Neradni dani: -
Radno vrijeme: 09:00-22:00
Kapaciteti objekta (broj stolica): -
Kapaciteti terase (broj stolica): -
Kreditne kartice: -

Bitoraj Fužine

Restoran 'Bitoraj' nalazi se u sklopu istoimenog hotela u mjestu Fužine. Na svojem jelovniku nudi razna jela tradicionalna za gorski zavičaj, s naglaskom na domaće svježe proizvode koji se tradicionalnom recepturom pripreme za fantastična glavna jela i priloge. 

Podaci o objektu
Vlasnik: -
Adresa: Sveti Križ 1
Kontakt: T: 385 51 835 019
F: -
E: info@bitoraj.hr
W: bitoraj.hr/restoran-bitoraj
Parkiralište: Ima
Neradni dani: -
Radno vrijeme: 07:00-23:00
Kapaciteti objekta (broj stolica): -
Kapaciteti terase (broj stolica): -
Kreditne kartice: -

Eva Lokve

Restoran Eva nalazi se usred guste šume na obronku iznad Lokvarskog jezera, u djelu općine Lokve. restoran je omiljen među obiteljima, a na meniju su tradicionalna jela svojstvena ovom podneblju: juhe od gljiva, gulaši od jelena ili vepra posluženi uz njoke, pohani žablji kraci te nekoliko tjestenina i rižota.

Podaci o objektu
Vlasnik: -
Adresa: Gorski raj 4 51316 Lokve
Kontakt: T: 00385 51 270 500
F: -
E: info@eva-gorskiraj.com
W: eva-gorskiraj.hr
Parkiralište: Ima
Neradni dani: Pon,Uto
Radno vrijeme: 12:00-21:00
Kapaciteti objekta (broj stolica): -
Kapaciteti terase (broj stolica): -
Kreditne kartice: -
  • 02.06.-28.09.2024,sss Delnice

    Ljeto u Delnicama

    Provedite nezaboravno ljeto u najvišem gradu Hrvatske. Pripremljen je bogat program kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan. Proslavite zajedno Dan Grada Delnica uz nastup Mladena Grdovića, razne izložbe, sportska natjecanja,...
GetCMSKalendarDogadjanjaHR
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture