Otoci - svijet u svijetu

Spremi u moj planer

Cres, Lošinj i otočje njegovog arhipelaga, Krk, Rab …svaki je otok svijet u svijetu,  posebna priča o prošlosti i sadašnjosti,  tradiciji  i suvremenoj turističkoj ponudi.  Svi zajedno izvanredna su turistička vrijednost Kvarnera i prilika  da posjetitelji osjete užitak boravka, kvalitetu  usluge ali i jedinstven svijet prirode, običaja i kulturne baštine.

Promatrajte let drugdje  gotovo  iščezlih bjeloglavih supova,  posvojite dupina, krenite stazama glagoljaša ili  postanite dijelom stoljećima starih viteških igara… kupajte se na prekrasnim  samotnim plažama,  ronite, jedrite, pješačite  uređenim stazama, kušajte odlična jela i isto takva  vina… a potom  uživajte u bogatoj  kulturnoj i povijesnoj riznici. 

Koncerti ozbiljne glazbe u  prekrasnim otočnim crkvicama,   manifestacije utemeljene  na  prošlosti, smještaj u hotelima, apartmanima i autohtonim kućama ili pak  kampovima  … sve je to  vješto ugrađeno u svakodnevicu otoka. Otočni je turistički proizvod svojom raznolikošću i sadržajima prilagođen  svim generacijama: mladima, obiteljima s malom djecom,  umirovljenicima… onima koji žele  miran  odmor kao i onima koji uživaju u  aktivnostima, zabavi… 

Jednostavno, za svakoga upravo ono što traži…za sve upravo ono o čemu maštate!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture