Prognoza za 01/08
Prognoza za 01/08
19 / 27

Aktivnosti

Spremi u moj planer

Aktivno uz vodu i na vodi

Svima kojima je odmor nezamisliv bez sportskih aktivnosti, na Cresu se pružaju mnoge mogućnosti. Uz uobičajenu rekreaciju- tenis, mini-golf, odbojku na pijesku, stolni tenis, košarku i nogomet, ovaj otok pruža i sve blagodati kupanja u moru i aktivnosti na moru i uz more. Želite li prihvatiti izazov jedrenja, podvodnog ribolova, letenja padobranom - došli ste na pravo mjesto. Otok pruža bezbrojne podvodne sportske aktivnosti, gdje uz školu ronjenja i organizirane tečajeve domaćini nude i mogućnost posudbe i održavanja ronilačke opreme. Ronilački centri na otoku nalaze se u Cresu, Martinšćici i Belom. Za one koji se žele okušati u jedrenju, organiziraju se škole jedrenja za djecu i odrasle.

Više informacija potražite u brošurama:

"Pod krilom galeba"

"Užitak ronjenja"

Pješice po otoku

Želite li u jedno spojiti užitak u lijepoj prirodi, upoznavanje creskih znamenitosti te pritom kretanjem pridonijeti zdravlju, poučna eko-staza Staza Tramuntana kao i druge otočke šetnice za to su prava prilika. Staza Tramuntana duga je 12 km za što treba planirati 3 do 4 sata laganog hoda. Ona ima deset glavnih postaja tijekom kojih ćete u mjestu Beli obići eko - centar, izložbu, crkvicu, ilirsku gradinu, šume hrasta i kestena a uz to i deset međupostaja koje obilježavaju najvrednije prirodne i kulturno - povijesne lokalitete područja koje staza obilazi. Uz ovu još je mnogo drugih uređenih pješačkih staza obilaskom kojih se upoznaju velike prirodne i kulturne vrijednosti ovoga kraja. Bit će to i prilika da uživate u gastronomiji, upoznate način života ovoga otoka, obiđete prekrasne plaže te se, dakako, okupate u kristalno čistom moru.

Više informacija potražite u brošuri "Staze i šetnice"

 • 04.07.-27.08.2015, Cres

  Creske kulturne večeri

  Ljetna manifestacija Creske kulturne večeri svojim programom predstavlja kulturnu baštinu grada Cresa i obogaćuje ljetne večeri kulturnim programom: koncerti klasične i duhovne klapske glazbe, filmske večeri, noć muzeja i drugi kulturni programi.

 • 10.07.-14.08.2015, Cres

  Lubeničke glazbene večeri

  Koncerti klasične glazbe u Lubenicama. Tradicija više od 20 godina. Svake se godine kroz srpanj i kolovoz (petkom) održava po osam koncerata. Velika posjećenost ljubitelja klasične glazbe.

 • 01.08.-04.08.2015, Beli

  Orjentacijsko trčanje