Prognoza za 27/06
Prognoza za 27/06
23 / 28

Gastronomija

Spremi u moj planer

Mediteransko podneblje, netaknuta priroda, osebujnost reljefa te tradicija zaslužni su da je hrana na otoku Cresu zdrava i ukusna.

Svakako, najpoznatiji je specijalitet creska janjetina čiju kvalitetu treba zahvaliti činjenici da su ovce ondje slobodne na otvorenom cijelu godinu, da nesmetano pasu otočnim pašnjacima bogatim aromatičnim travama.

Mediteransko voće i kultivirano ili divlje povrće, aromatično bilje te domaće maslinovo ulje bit će odlični prilozi i začini obrocima, bez obzira na to odlučujete li se za cresku janjetinu, neku drugu vrstu mesa ili pak bogatu ponudu riba i morskih plodova.

Uz klasičnu pripremu, kušajte i meso ili ribu pripremljenu na tradicionalan način, ispod peke. Uz tako ukusan obrok svakako će prijati i odlično domaće vino te slastice pripremljene od domaćih smokava, grožđa, agruma itd.

Preuzmite aplikaciju Kvarner Gourmet & Food:

Iphone
https://itunes.apple.com/us/app/kvarner-gourmet/id663791656


Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiexplore.kvarner

  • 11.05.-28.06.2017, Cres

    Creski muzej - Izložba Hrvatskog muzeja turizma “Život na plaži – Kupanje i kupališna moda na Jadranu 1880-1970”

    Na izložbi, čija je autorica Nataša Babić, prikazan je razvoj kupališnog turizma na Jadranu, čiji su počeci vezani uz pojavu elitnih klimatskih lječilišta i morskih kupališta krajem 19. stoljeća, a u koje je dolazilo tadašnje visoko društvo Austro-Ugarske Monarhije.