Prognoza za 22/04
Prognoza za 22/04
13 / 19

Otok Krk

Sklad povijesti i dinamične sadašnjosti

Spremi u moj planer

Krk i jest i nije otok - od kopna ga dijeli more ali ga s njim veže 1430 metara dug most. No, zahvaljujući njegovim specifičnostima, posve je sigurno da ima mnoge zanimljivosti te da je, kao što to obično jeste sa otocima, privlačan na osobit način.

Putovanje Krkom – "zlatnim otokom", kako su ga zbog njegovih posebnosti zvali u antici - put je kroz tisućljetnu povijest ali i dinamičnu turističku stvarnost utemeljenu na kvalitetnoj ponudi, aktivnom životu, tradiciji i bogatoj eno-gastronomskoj ponudi.

Vjerujete li u simboliku brojeva, recimo i to da je Krk sudbinski povezan s brojem sedam - u 7. stoljeću su ga naselili Hrvati, sedam se puta uspješno obranio od gusara, sedmi po redu Frankopan bio je krčki knez a otok danas ima sedam glavnih središta.

I gdje god pošli - u slikoviti glagoljaški Vrbnik, u Jurandvor u kojem je u crkvi sv.. Lucije pronađen znameniti spomenik hrvatske pismenosti Baščanska ploča iz 1100. godine, u Malinsku, Bašku, Krk, Punat, Njivice, Omišalj… ili pak na znameniti otočić Košljun, na Krku otkrivate osebujan svijet daleke povijesti utkane u svakidašnjicu otočkih mjesta, prošlost potpuno usklađenu sa dinamičnim turističkim životom ovoga otoka čijoj je dostupnosti, uz most, dodatni adut da se na njemu nalazi zrakoplovna luka.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica otoka Krka
Turistička zajednica grada Krka
Turistička zajednica općine Omišalj
Turistička zajednica općine Malinska
Turistička zajednica općine Punat
Turistička zajednica općine Baška
Turistička zajednica općine Vrbnik
Turistička zajednica općine Dobrinj

 • 30.03.-29.04.2018, Krk

  Krk Food Fest - okusi tradiciju: Dani šurlica i šparoga

  Gastro manifestacija u okviru koje ćete u određenim krčkim restoranima moći uživati u menijima sa šurlicama i šparogama.

 • 13.04.-18.05.2018, Njivice

  Ćakula uz vino i ulje

  Ćakula uz vino i ovog proljeća u Rivici svakog petka od 13.04.2018. s početkom u 20 sati. Event druženje u neformalnom obliku uz vinare kako bi gostima približili podrum, filozofiju, posebnost, i osobnost svakog od vinara uz slasne zalogajčiće kuhinje restorana Rivica.

 • 20.04.-22.04.2018, Baška

  Baška rožica

  Od 20. do 22. travnja u Baški vas očekuje sajam cvijeća, radionice, brojni zabavni sadržaj te edukativna šetnja Stazom glagoljice!

 • 22.04.2018, Omišalj

  KReKo 2018: Pohod „Od obale do obale, Bodulskim putevima do antike“

  Lokacija: Voz-Biserujka-Jezero-Mirine

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj