Prognoza za 01/08
Prognoza za 01/08
19 / 26

Otok Krk

Sklad povijesti i dinamične sadašnjosti

Spremi u moj planer

Krk i jest i nije otok - od kopna ga dijeli more ali ga s njim veže 1430 metara dug most. No, zahvaljujući njegovim specifičnostima, posve je sigurno da ima mnoge zanimljivosti te da je, kao što to obično jeste sa otocima, privlačan na osobit način.

Putovanje Krkom – "zlatnim otokom", kako su ga zbog njegovih posebnosti zvali u antici - put je kroz tisućljetnu povijest ali i dinamičnu turističku stvarnost utemeljenu na kvalitetnoj ponudi, aktivnom životu, tradiciji i bogatoj eno-gastronomskoj ponudi.

Vjerujete li u simboliku brojeva, recimo i to da je Krk sudbinski povezan s brojem sedam - u 7. stoljeću su ga naselili Hrvati, sedam se puta uspješno obranio od gusara, sedmi po redu Frankopan bio je krčki knez a otok danas ima sedam glavnih središta.

I gdje god pošli - u slikoviti glagoljaški Vrbnik, u Jurandvor u kojem je u crkvi sv.. Lucije pronađen znameniti spomenik hrvatske pismenosti Baščanska ploča iz 1100. godine, u Malinsku, Bašku, Krk, Punat, Njivice, Omišalj… ili pak na znameniti otočić Košljun, na Krku otkrivate osebujan svijet daleke povijesti utkane u svakidašnjicu otočkih mjesta, prošlost potpuno usklađenu sa dinamičnim turističkim životom ovoga otoka čijoj je dostupnosti, uz most, dodatni adut da se na njemu nalazi zrakoplovna luka.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica otoka Krka
Turistička zajednica grada Krka
Turistička zajednica općine Omišalj
Turistička zajednica općine Malinska
Turistička zajednica općine Punat
Turistička zajednica općine Baška
Turistička zajednica općine Vrbnik
Turistička zajednica općine Dobrinj

 • 25.06.-25.08.2014, Krk

  Beach Balance

  Svakodnevna sportska, rekreativna i zabavna događanja na kupalištu Dražica / joga, zumba, aquaaerobik, fitness, plesni sadržaji / Ulaz slobodan za sve programe.

 • 28.06.-23.08.2014, Krk

  58. Ljetne priredbe Krk

  58. Ljetne priredbe: Uživajte u ovogodišnjem etnom obojenom programu!

 • 01.07.-31.08.2014, Dobrinj

  Nastupi dječjih folklornih skupina

  Svakog ponedjeljka od 21 sat održavaju se nastupi dječjih folkolrnih skupina.

 • 01.07.-31.08.2014, Dobrinj

  Kreativne radionice za djecu

  U Šilu razveselite svoje najmlađe posjetom kreativnim radionicama za djecu od 17 do 19 sati, a do 21 sat nastupima klauna, žonglera ili animatora.

 • 01.07.-31.08.2014, Krk

  Ljetni program u hotelu Marina u Krku