Aktivnosti

Spremi u moj planer

Plaže

Otok Krk ima velik broj plaža – od onih velikih pješčanih ili šljunčanih pogodnih i za djecu, do malih i teže pristupačnih kamenih za manji broj kupača. Najpoznatija i najviše fotografirana svakako je Vela plaža u Baški duga čak 1800 metara, koja može primiti nekoliko tisuća kupača te je pogodna i za djecu i neplivače. Ova se plaža nalazi u središtu mjesta te je okružena ugostiteljskim objektima, hotelima, privatnim apartmanima i svakako je važan razlog za dolazak mnogih gostiju.

Pored ove, Baška ima još tridesetak plaža pa je posve sigurno da će svatko pronaći neku u skladu sa vlastitim željama. Brojne su plaže i u Puntu a ondje kao i u Staroj Baški posebno spominjemo skrovite šljunčane od kojih su neke dostupne jedino vlastitim plovilom ili taksi brodićima.

Punat i sedam kilometara udaljena Stara Baška poznati su po lijepim plažama koje se nalaze u neposrednoj blizini mjesta ili do kojih se može doći samo brodom.

Oni koji žele mir, birat će skrovite plaže u brojnim uvalama na cijelom otoku. Oni drugi radije će se odlučiti za veće plaže sa sportskim sadržajima, mogućnostima unajmljivanja pedalina, daski za jedrenje, suncobrana, ležaljki i ostalih plažnih rekvizita.


Nautika

Krk je vrlo zanimljiv nautičarima pa će im plovidba akvatorijem ovoga otoka donijeti mnoge užitke. Za njihovo pristajanje tu su mnoga privezišta i vezovi te mogućnost najma plovila u gotovo svakom mjestu na otoku. U svim otočnim turističkim središtima postoji veliki izbor raznovrsnih sportova na vodi: skijanje na vodi, jet ski, vožnja padobranom, tube, karusel, banana-lift, kneeboard, waweboard, najam brodica, sandolina, skutera i dr.

U turističkom središtu Puntu nalazi se jedna od najpoznatijih i najbolje opremljenih marina na Jadranu. Radi se o najstarijoj marini u Hrvatskoj koja je s radom započela 1964. godine a smještena je u zaštićenoj uvali, dobro zaklonjenoj od vjetrova.

U marini je 800 kvalitetnih vezova na 11 riva za plovila do 45 metara a nautičarima je na raspolaganju servis za popravak plovila te druge servisne usluge i bogati popratni sadržaji. Na kopnu je moguće smjestiti oko 100 plovila do 20 metara, a suha marina ima kapacitet 400 plovila do 10 metara dužine.

Više informacija potražite u brošuri "Pod krilom galeba"


Ronjenje

Za ljubitelje ronjenja i one koji to tek namjeravaju postati Krk je itekako atraktivan otok. Prvi je korak svladavanje ronilačkih vještina u nekoj od otočnih ronilačkih škola. Kad su tajne ronjenja svladane i uvježbane, predlažemo organizirani ronilački obilazak potopljenog grčkog motornog broda Peltastis, nedaleko Šila, koji je na svoju posljednju plovidbu krenuo koncem 60-ih godina prošlog stoljeća.

Osim Peltastisa kod Šila, podmorje otočića Plavnika čuva potonuli jedrenjak, koji vrlo vjerojatno potječe iz vremena Napoleonove vladavine.

Još je mnogo iznenađenja i atrakcija koje krije podmorje okolnog akvatorija. Dug je popis ronilačkih lokacija na kojima se mogu vidjeti stare olupine brodova, vrtovi gorgonija, spilje, strme stijene pa će ljubitelji ronjenja istinski uživati.

Više informacija potražite u brošuri "Užitak ronjenja"

 Pješačke i biciklističke staze - Krk Hike & Krk Bike

Na otoku Krku ima čak 300 kilometara pješačkih staza. Uz svakodnevno hodanje u trajanju od 4 do 6 sati, predviđeno je da bi za obilazak svih pješačkih staza trebalo 12 dana. Za pješačenje su staze najatraktivnije u proljeće i jesen a ljepoti pješačenja svakako pridonosi da one prolaze različitim krajolicima te da su različite težine – od najlakših šetnica obalom do onih nešto težih koje presijecaju unutrašnjost do zahtjevnijih za aktivne pješače odnosno planinare. U koju god kategoriju pripadate zajamčeno je upoznavanje novih krajeva, lijepe prirode i kulturnih znamenitosti, odlična kondicija te vrhunski užitak.

Iako je staza mnogo i sve su zanimljive, spominjemo Krčku obilaznicu kao „stazu svih staza“ koja povezuje sve označene pješačke staze. Povezane u cjelinu, one vode iz jednog otočnog mjesta u drugo te tako omogućuju zanimljivo istraživanje Krka pješice.
Većinu pješačkih staza na otoku Krku moguće je koristiti i kao biciklističke.
Uz rekonstruiranu prometnicu od Krka prema Malinskoj napravljena je biciklistička staza, odvojena zelenim pojasom. Proteže se na dionici od skretanja za Valbisku do ulaza u grad Krk.

Više informacija potražite u brošuri

"Staze i šetnice"EKO, ETNO I VINOFEST U KRKU

Cjelogodišnja ponuda vina iz vrbničke doline na otoku Krku, poznate po uzgoju autohtone sorte vrbničke žlahtine, posebna je atrakcija za goste Kvarnera i Krka. Vinski podrumi i konobe s ponudom kušanja i prodajom vina i autoktonih domaćih proizvoda, ugostit će tijekom cijele godine, a poseban je doživljaj vrijeme berbe grožđa i obilaska vinograda u mjesecu rujnu i listopadu. Ovogodišnja centralna manifestacija štovanja vina “Vinofest ” s prezentacijom proizvoda i vinske kulture hrvatskih regija bit će poslovni susret proizvođača i potrošača u Krku.
Posjetitelji, osim u  dobroj  kapljici  mogu  uživati  u  bogatoj  ponudi  autohtonih  domaćih  jela,  raznovrsnom  kulturno-zabavnom  programu,  stručnim  predavanjima  o  vinarstvu  te  razgledati  izložbu  proizvoda  za  vinarstvo  i  vinogradarstvo.


KRČKI SAJAM – LOVREČEVA

Krčki sajam trodnevna je manifestacija bogatog zabavnog programa, uz sajam u duhu srednjovjekovlja, izložbeni i prodajni sajam izvornih hrvatskih proizvoda.
Od svečanog otvaranja na Trgu Kamplin , pa do spektakularne pomorske bitke u krčkoj luci, grad Krk nudi mnoštvo nezaboravnih doživljaja uz viteška nadmetanja, potragu za blagom, bogatu gastronomsku ponudu krčkih ugostitelja.

 • 07.06.-13.09.2024,sss Njivice

  Izložba na otvorenome: Prijatelji mora

  Otok Krk i ove će godine ugostiti atraktivnu izložbu projekta "Prijatelji mora" pod nazivom "Otok Krk - tradicionalna događanja", koja će oživjeti živopisnu kulturnu i zabavnu ponudu otoka kroz spoj...
 • 20.06.-30.08.2024,sss Krk

  68. Ljetne priredbe Krk

  Krk koji se s pravom naziva gradom povijesti i kulture, između 20. lipnja i 30. kolovoza 2024. godine, iznova je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na...
 • 21.06.-28.06.2024,sss Omišalj

  Festival pučkog teatra Čavle/Omišalj

  Festival pučkog teatra svojevrsno je slavlje pučkog dramskog izričaja koji se tradicionalno održava u Omišlju. Festival pučkog teatra svojevrsno je slavlje pučkog dramskog izričaja. Tokom trajanja festivala, naizmjence se redaju...
 • 25.06.-20.08.2024,sss Krk

  Triola Kamplin Fest

  Turistička zajednica Grada Krka s uzbuđenjem najavljuje četvrto izdanje Triola Kamplin Festa, koji se održava na divnoj povijesnoj lokaciji, po kojoj manifestacija i nosi dio imena - Trgu Kamplin. Ovo omiljeno...
 • GetCMSKalendarDogadjanjaHR
  Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture