Prognoza za 25/09
Prognoza za 25/09
15 / 22

Atrakcije

Dupin, vaš prijatelj

Mali Lošinj

Jeste li ikada poželjeli imati vlastitog dupina, detaljnije ga upoznati ili pak "samo" pomoći očuvanju ove vrste koja naseljava more oko Cresa i Lošinja?

Riječ je o jednoj od najbolje istraženih skupina dupina u cijelom Mediteranu a veličina zajednice se procjenjuje na oko 180 jedinki.

Iako otporni i prilagodljivi, dupini sustavno nestaju iz mnogih dijelova svijeta pa se na Lošinju posebna pažnja posvećuje praćenju i očuvanju ove vrste. I vi možete tome pridonijeti čuvanjem prirode, volontiranjem u bazi u Velom Lošinju kao i posvajanjem dupina.

Dovoljno je da na licu mjesta ili on-line zatražite uvjete te tako dobijete diplomu usvojitelja, fotografiju usvojenog dupina te mnoge druge informacije o dupinima i druge pogodnosti.

Posjetiteljima otoka Lošinja, na kojem se dupinima posvećuje velika pozornost, uz nešto sreće pripast će i još jedna nagrada: mogućnost da tijekom šetnje ugledaju u vodi ovog prekrasnog sisavca koji im se veselim plivanjem odužuje za brigu i prijateljstvo.

Više informacija potražite na na stranicama:

Plavi svijet 

  • 24.09.-25.09.2016, Mali Lošinj

    Cres & Lošinj Trail Weekend

    Cres & Lošinj Trail Weekend je trail utrka koncipirana od dvije zasebne etape sa tri težinske kategorije; Challenger, Active i Light kategorija.

  • 25.09.2016, Mali Lošinj

    Plivački maraton "Apoxyomenos Challenge"

    Plivački maraton, dužine 5.000 metara sa startom u uvali Čikat, plivanjem oko poluotoka Čikata do luke Mali Lošinj. Uz plivački maraton organizirat će se i utrka na 1.500 metara.