Prognoza za 22/08
Prognoza za 22/08
17 / 22

Destinacije

Spremi u moj planer

Mali Lošinj

Mali Lošinj je najveće naselje na otoku ali i najveći otočni grad na Jadranu. U prošlosti je bio značajno pomorsko i trgovačko središte, a danas je veliko turističko središte. Zlatno doba otoka bio je kraj 19. stoljeća kada  postaje pomorsko  središte. Kriza pomorstva prelaskom s jedrenjaka  na parobrode taj je sjaj umanjila  da  bi  nedugo potom, otkrivanjem zdravstvenih učinaka klime,  temelj  prosperiteta postao turizam.

Danas je  Mali Lošinj  jedan od najvažnijih turističkih centara u Hrvatskoj te je zbog kvalitete i maštovitosti ponude, poštivanja najviših međunarodnih  standarda te gostoljubivosti zaslužio mnoga vrijedna  međunarodna i hrvatska priznanja. 

Veli Lošinj

Veli Lošinj se nalazi u uskoj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja, u podnožju brda Sv. Ivan. Zanimljivo je da je Veli Lošinj (u prijevodu veliko selo) nekada doista bio veći od Malog Lošinja (malo selo) a danas je situacija obrnuta pa nazivi  ne odgovaraju  stvarnom poretku.

U Velom Lošinju mnogo je velikih kuća i raskošnih vila nekadašnjih  kapetana, brodovlasnika i bogataša. S putovanja po svijetu oni su donosili  biljke pa se u njihovim vrtovima nalazi 80-tak vrsta različitog bilja.  U velološinjskom parku, ispred današnjeg Lječilišta Veli Lošinj, a nekadašnje rezidencije nadvojvode Karla Stjepana, ima više od 200 botaničkih vrsta.
U neposrednoj blizini Velog Lošinja nalazi se ribarska lučica Rovenska poznata po prekrasnoj plaži, ribarskom ugođaju i tradiciji.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica grada Malog Lošinja

Posjetite i ostala mjesta i otoke: Ćunski, Ilovik, Nerezine, Osor, Punta Križa, Susak
Sveti Jakov, Unije, Ustrine


 

Kvarner na karti

  • 26.06.-14.09.2014, Mali Lošinj

    Izložba: "Bratovštine na području bivše osorske komune"

    Lokacija: Palača Fritzy.

  • 18.07.-25.08.2014, Osor

    Osorske glazbene večeri

    Osorske glazbene večeri su glazbena manifestacija posvećena glazbenim dijelima domaćih autora. U Osoru je praizvedbu doživjelo više od 300 skladbi hrvatskih skladatelja.