Prognoza za 24/05
Prognoza za 24/05
13 / 17

Destinacije

Spremi u moj planer

Mali Lošinj

Mali Lošinj je najveće naselje na otoku ali i najveći otočni grad na Jadranu. U prošlosti je bio značajno pomorsko i trgovačko središte, a danas je veliko turističko središte. Zlatno doba otoka bio je kraj 19. stoljeća kada  postaje pomorsko  središte. Kriza pomorstva prelaskom s jedrenjaka  na parobrode taj je sjaj umanjila  da  bi  nedugo potom, otkrivanjem zdravstvenih učinaka klime,  temelj  prosperiteta postao turizam.

Danas je  Mali Lošinj  jedan od najvažnijih turističkih centara u Hrvatskoj te je zbog kvalitete i maštovitosti ponude, poštivanja najviših međunarodnih  standarda te gostoljubivosti zaslužio mnoga vrijedna  međunarodna i hrvatska priznanja. 

Veli Lošinj

Veli Lošinj se nalazi u uskoj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja, u podnožju brda Sv. Ivan. Zanimljivo je da je Veli Lošinj (u prijevodu veliko selo) nekada doista bio veći od Malog Lošinja (malo selo) a danas je situacija obrnuta pa nazivi  ne odgovaraju  stvarnom poretku.

U Velom Lošinju mnogo je velikih kuća i raskošnih vila nekadašnjih  kapetana, brodovlasnika i bogataša. S putovanja po svijetu oni su donosili  biljke pa se u njihovim vrtovima nalazi 80-tak vrsta različitog bilja.  U velološinjskom parku, ispred današnjeg Lječilišta Veli Lošinj, a nekadašnje rezidencije nadvojvode Karla Stjepana, ima više od 200 botaničkih vrsta.
U neposrednoj blizini Velog Lošinja nalazi se ribarska lučica Rovenska poznata po prekrasnoj plaži, ribarskom ugođaju i tradiciji.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica grada Malog Lošinja

Posjetite i ostala mjesta i otoke: Ćunski, Ilovik, Nerezine, Osor, Punta Križa, Susak
Sveti Jakov, Unije, Ustrine


 

Kvarner na karti

 • 27.04.-31.05.2016, Mali Lošinj

  10. Fešta lošinjske kuhinje

  Tijekom fešte lošinjske kuhinje brojni ugositeljski objekti nude domaće specijalitete po popularnim cijenama, a vrhunac fešte je na glavnom malološinjskom trgu gdje će se prezentirati svi ugostitelji sa svojim specijalitetima. Tema ovogodišnje Fešte lošinjske kuhinje je Apoksiomenova antička kuhinja.

 • 12.05.-01.06.2016, Mali Lošinj

  Festival aromaterapije "Apsyrtides"

  Sudionici će od 12. svibnja do 1. lipnja kroz ponudu od 22 događanja održati radionice, edukacije i predavanja o primjeni Aloe vera, mirte, smilja i perunike u svakodnevnom životu, kozmetici i prehrani na prostoru cresko - lošinjskog arhipelaga, a otvorenje Festivala aromaterapije „Apsyrtides“ održat će se u Miomirisnom otočnom vrtu na otoku Lošinju 12. svibnja 2016. godine s početkom u 10,00 sati.

 • 23.05.-05.06.2016, Mali Lošinj

  Izložba na otvorenom: "Plavi sat"

  „Prijatelji mora„ i ove godine pod nazivom: „ Plavi sat “ gostuje na Rivi lošinjskih kapetana u Malom Lošinju