Atrakcije

Rapska fjera

Rab

Rapska fjera trodnevna je manifestacija koja svake godine od 22. do 27. srpnja na ulicama grada Raba na istoimenom otoku od 2002. godine ponovno oživljava općinske blagdane. Prvi su puta oni proglašeni 21. srpnja 1364. godine, u počast Kralju Ljudevitom Velikom koji je Rab oslobodio od Mlečana te u počast Sv. Kristoforu, zaštitniku Raba čije su moći prema legendi spasile Rab.

Rapska fjera ima vrlo veliku vrijednost u njegovanju i razvijanju autohtonih i tradicijskih vrijednosti. Njezini su sudionici obrtnici i zanatlije ovog otoka koji se bave zanatima koji su postojali u srednjem vijeku, kao i udruge i kulurno-umjetnička društva koja njeguju tradicijske vrijednosti i izradu domaćih proizvoda i način življenja.

Košare svih veličina, netom iskovani novčići za sreću, keramički tanjuri...sve upravo onakvo kako se i kakvo izrađivalo u srednjem vijeku. Pronaći ćete tu i medare, čipkarice, kamenoresce, drvodjelce, kovače, srednjevjekovne glazbenike koji će ugođaju pridonijeti pjesmama i odjećom toga vremena...

Ako pak ogladnite – a sigurno je da poslije tolikih uzbuđenja hoćete – u ribarskom srednjevjekovnom selu očekuju Vas jela po receptima i načinu serviranja jednaka ondašnjima.

Više informacija potražite na na stranicama:

"Lica kulturnog identiteta"
Rapska fjera

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture