Prognoza za 11/12
Prognoza za 11/12
10 / 13

Atrakcije

Rapske viteške igre

Rab

Rapske viteške igre slikoviti su srednjevjekovni događaj koji je obnovljen 1995. godine. Održavale su se od 1364. godine kao sjećanje na vitešku obranu grada. Njihova posebnost su antički samostreli kakve na svojim igrama koriste još jedino balastijeri iz San Marina.

Na tragu povijesnih zapisa održavaju se na Dan pobjede 09. svibnja, Dan državnosti 25. lipnja, Dan sv. Krisofora 27. srpnja i na Dan Vele Gospe 15. kolovoza.

Oružje rapskog samostreličara je srednjovjekovni obrambeni samostrel kojim su Rabljani u XI st. branili grad s gradskih bedema a njime su bile naoružane i rapske galije u poznatoj bici kod Lepanta.

Udruga Rapskih samostreličara – koja čuva ovu tradiciju - prepoznatljivi je otočki brend te je zaslužna za promociju rapskog i hrvatskog turizma i izvan granica zemlje.

Više informacija potražite u brošuri "Lica kulturnog identiteta"

  • 01.12.-29.12.2017, Lopar

    Božićno novogodišnji program u Loparu

    U Loparu se odvija bogat program obilježavanja nadolazećih blagdana.

  • 03.12.-31.12.2017, Rab

    Advent na Rabu

    Advent na Rabu posebna je kombinacija umjetnosti i gastronomije, te zabave za sve uzraste. Brojni koncerti raznovrsnih glazbenih žanrova, likovne izložbe lokalnih i gostujućih umjetnika, te niz kazališnih predstava izvor su radosti i dobrog raspoloženja za sve generacije, a bogat blagdanski stol zagolicat će nepce i zasladiti kraj godine okusima domaćih specijaliteta.

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj