Prognoza za 23/08
Prognoza za 23/08
19 / 25

Rab

Rab je tipični srednjevjekovni grad opasan zidinama, nekadašnje rimsko naselje kojemu je car Oktavijan August dao status grada i proglasio municipijem 10. godina prije Krista. Svaka zgrada ovdje ima dugu povijest često na pročeljima „dokumentiranu“ i grbovima rapskih plemića. Od mnogih crkava ističe se stolna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, prije Katedrala koju je posvetio Papa Aleksandar III na povratku iz Zadra 1177.godine. Rab je prepoznatljiv  po  četiri renesansna zvonika i nizu spomenika te posebnom ambijentu staroga grada. Mnogo je  atrakcija i zanimljivih mjesta, primjerice  središnji Trg Sv. Kristofora sa skulpturama iz legende o nesretnoj ljubavi, Kalifrontom i pastiricom. Tu se održavaju mnoge zanimljive glazbene i scenske priredbe kojima su rapske ulice prekrasna pozornica. 

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica grada Raba

Lopar

Lopar je slikovito turističko mjesto 14 km udaljeno od stare gradske jezgre grada Raba. Lopar je rodno mjesto Svetog Marina, kamenoresca i utemeljitelja Republike San Marino. Mjesto je okruženo mnogobrojnim uvalama i  ima čak 22 pjeskovite plaže.  Najpoznatija je prirodna plaža Crnika – Rajska plaža duga više od 1500 metara. Lopar je također poznat po prirodnom fenomenu - podvodnoj spilji "Medova buža", postojbini sredozemne medvjedice.


Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica općine Lopar

Posjetite i ostala mjesta: Banjol, Barbat na Rabu, Kampor, Mundanije, Palit, Supetarska Draga

Kvarner na karti

 • 01.08.-15.09.2017, Rab

  Rapske glazbene večeri

  Rapske glazbene večeri su niz koncerata klasične glazbe koji se od 1985. godine održavaju tijekom ljetnih mjeseci u Rabu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab.

 • 01.08.-05.09.2017, Lopar

  Upoznaj Lopar - organizirano razgledavanje kulturne baštine Lopara

  Organizirano razgledavanje kulturne baštine turističkim vlakićem uz pratnju turističkog vodiča. Svakog utorka polazak u 8 sati.

 • 03.08.-07.09.2017, Lopar

  Čudesna priroda - organizirane šetnje Geoparkom

  Organizirane šetnje Geoparkom svakog četvrtka, polazak u 8 sati.

 • 21.08.-27.08.2017, Rab

  Pumidorfest - Fiesta de salsa

  Natjecanja u kuhanju salse uz tematske obroke u restoranima

 • 23.08.2017, Palit

  Palićanska fešta

  Na platou Škver s početkom u 18,30 sati. Za gastro ponudu pobrinut će se hotelsko poduzeće Imperial d.d., dobru zabavu garantira klapa Bonaca i band „Dišpet“.