Rab

Rab je tipični srednjevjekovni grad opasan zidinama, nekadašnje rimsko naselje kojemu je car Oktavijan August dao status grada i proglasio municipijem 10. godina prije Krista. Svaka zgrada ovdje ima dugu povijest često na pročeljima „dokumentiranu“ i grbovima rapskih plemića. Od mnogih crkava ističe se stolna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, prije Katedrala koju je posvetio Papa Aleksandar III na povratku iz Zadra 1177.godine. Rab je prepoznatljiv  po  četiri renesansna zvonika i nizu spomenika te posebnom ambijentu staroga grada. Mnogo je  atrakcija i zanimljivih mjesta, primjerice  središnji Trg Sv. Kristofora sa skulpturama iz legende o nesretnoj ljubavi, Kalifrontom i pastiricom. Tu se održavaju mnoge zanimljive glazbene i scenske priredbe kojima su rapske ulice prekrasna pozornica. 

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica grada Raba

 

Lopar

Lopar je slikovito turističko mjesto 14 km udaljeno od stare gradske jezgre grada Raba. Lopar je rodno mjesto Svetog Marina, kamenoresca i utemeljitelja Republike San Marino. Mjesto je okruženo mnogobrojnim uvalama i  ima čak 22 pjeskovite plaže.  Najpoznatija je prirodna plaža Crnika – Rajska plaža duga više od 1500 metara. Lopar je također poznat po prirodnom fenomenu - podvodnoj spilji "Medova buža", postojbini sredozemne medvjedice.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica općine Lopar

Posjetite i ostala mjesta: Banjol, Barbat na Rabu, Kampor, Mundanije, Palit, Supetarska Draga

Kvarner na karti

  • 02.07.-27.08.2020, Rab

    Rapske glazbene večeri

    Rapske glazbene večeri su niz koncerata klasične glazbe koji se od 1985. godine održavaju tijekom ljetnih mjeseci u Rabu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab. U okviru ove manifestacije svakog se ljeta održi 12 do 14 koncerata u Crkvi sv. Križa, u prostoru Sv. Ivana Evanđeliste i u Kinu Rab, a nastupaju renomirani glazbenici iz Hrvatske i inozemstva.

  • 11.08.-14.08.2020, Lopar

    Festival skulpture u pijesku

    Lopar je destinacija sa najviše pješčanih plaža na Jadranu, ima ih ukupno 22, od kojih je najveća i najpoznatija Rajska plaža, dugačka 1,5 km (2019. najljepša plaža u Hrvatskoj, a po CNN-u 2013. ušla je među 100 najljepših na Svijetu). Festival je zamišljen kao dodatna promocija pijeska i pješčanih plaža.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture