Prognoza za 23/07
Prognoza za 23/07
21 / 27

Crikveničko - vinodolska rivijera

Aktivan odmor, zdravlje i bogatstvo povijesnih spomenika

Spremi u moj planer

Crikveničko-vinodolska rivijera na osobit način ujedinjuje prirodne i povijesne vrijednosti.

Područje je to na kojem ćete, uz uobičajene aktivnosti na moru i uz more, uživati i u dugim šetnjama i prekrasnim vidikovcima ili pak uz odmor i opuštanje uživati u zdravstvenim tretmanima. Ali ovo je i mjesto na kojem ćete mnogo naučiti o hrvatskoj povijesti i običajima.

Središta ove regije su Crikvenica i Novi Vinodolski, dva poznata turistička odredišta duge tradicije koja zajedno s okolicom čine poželjno mjesto za sve one koji žele sadržajan odmor. Na Crikveničkoj rivijeri turistička tradicija je duga čak dva stoljeća i datira od vremena kada su ondje izgrađene mondene vile i hoteli za goste iz aristokratskih krugova.

Uporište ovdašnje turističke tradicije upravo je lijepa priroda i zdravstvene blagodati ovoga kraja koje su temelj i za vrhunsku zdravstvenu ponudu. Uz Crikvenicu tu su i druga zanimljiva turistička središta kao što su Jadranovo, Selce i Dramalj, svako drugačija a sva jednako lijepa i privlačna za odmor.

Rivijera Novi Vinodolski spoj je izvanrednog povijesnog i kulturnog naslijeđa te lijepe prirode. U Novom Vinodolskom, središtu ove rivijere, nastao je Vinodolski zakonik - najstariji hrvatski pravni dokument. Ishodište je tu obitelji Mažuranić iz koje je u dva stoljeća poniknulo više književnika pa čak i banova.

Na slavnu prošlost ovoga kraja podsjeća lanac frankopanskih kaštela. Turistima je ova regija privlačna zbog odlične klime, brojnih plaža povezanih šetalištima, ugodnog šumovitog okruženja kao i specifičnosti miješanja morskog zraka i onog koji dolazi iz planinskog zaleđa.

Vinodolska općina obuhvaća mjesta Drivenik, Tribalj, Grižane i Bribir a nalazi se u Vinodolu, dolini kojoj su još Rimljani dali ime Vallis vinearia. Ova su se mjesta razvila u blizini srednjovjekovnih utvrda koje je sagradila kneževska obitelj Frankopan kojoj se pripisuje kulturni procvat te brojni spomenici kulture.

Više informacija potražite na na stranicama:

Turistička zajednica grada Crikvenice
Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog
Turistička zajednica Vinodolske općine

 • 04.07.-29.08.2018, Novi Vinodolski

  Okolotorno - šetnja uličicama Starog grada

  Od 20 do 24 sata osjetite tradiciju i duh Starog grada u novom ruhu. Doživite mozaik starih zanata, kušajte autohtone proizvode, uživajte u mirisima Mediterana popraćenih zvukovima klapa i glazbenika.

 • 10.07.-24.08.2018, Crikvenica

  "Glazbene ljetne večeri" u Crikvenici i Selcu

  Crikvenica i Selce drugu sezonu zaredom domaćini su „Glazbenih ljetnih večeri“, koje se održavaju svaki tjedan tijekom srpnja i kolovoza, a zabava su za sve generacije.

 • 12.07.-24.08.2018, Drivenik

  18. Vinodolske ljetne večeri

  "Vinodolske ljetne večeri" manifestacija je koju Turistička zajednica Vinodolske općine organizira po osamnaesti put. Ove će godine u programu manifestacije biti organizirano deset večeri.

 • 12.07.-23.08.2018, Dramalj

  „Melodije s okusom mora“

  „Melodije s okusom mora“, koje se održavaju u dramaljskoj lučici Pazdehova i na jakovarskoj rivi Mulina tijekom srpnja i kolovoza. Dramalj i Jadranovo su domaćini ove manifestacije sedmu godinu zaredom.

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj