Prognoza za 25/06
Prognoza za 25/06
25 / 29

Crikveničko - vinodolska rivijera

Aktivan odmor, zdravlje i bogatstvo povijesnih spomenika

Spremi u moj planer

Crikveničko-vinodolska rivijera na osobit način ujedinjuje prirodne i povijesne vrijednosti.

Područje je to na kojem ćete, uz uobičajene aktivnosti na moru i uz more, uživati i u dugim šetnjama i prekrasnim vidikovcima ili pak uz odmor i opuštanje uživati u zdravstvenim tretmanima. Ali ovo je i mjesto na kojem ćete mnogo naučiti o hrvatskoj povijesti i običajima.

Središta ove regije su Crikvenica i Novi Vinodolski, dva poznata turistička odredišta duge tradicije koja zajedno s okolicom čine poželjno mjesto za sve one koji žele sadržajan odmor. Na Crikveničkoj rivijeri turistička tradicija je duga čak dva stoljeća i datira od vremena kada su ondje izgrađene mondene vile i hoteli za goste iz aristokratskih krugova.

Uporište ovdašnje turističke tradicije upravo je lijepa priroda i zdravstvene blagodati ovoga kraja koje su temelj i za vrhunsku zdravstvenu ponudu. Uz Crikvenicu tu su i druga zanimljiva turistička središta kao što su Jadranovo, Selce i Dramalj, svako drugačija a sva jednako lijepa i privlačna za odmor.

Rivijera Novi Vinodolski spoj je izvanrednog povijesnog i kulturnog naslijeđa te lijepe prirode. U Novom Vinodolskom, središtu ove rivijere, nastao je Vinodolski zakonik - najstariji hrvatski pravni dokument. Ishodište je tu obitelji Mažuranić iz koje je u dva stoljeća poniknulo više književnika pa čak i banova.

Na slavnu prošlost ovoga kraja podsjeća lanac frankopanskih kaštela. Turistima je ova regija privlačna zbog odlične klime, brojnih plaža povezanih šetalištima, ugodnog šumovitog okruženja kao i specifičnosti miješanja morskog zraka i onog koji dolazi iz planinskog zaleđa.

Vinodolska općina obuhvaća mjesta Drivenik, Tribalj, Grižane i Bribir a nalazi se u Vinodolu, dolini kojoj su još Rimljani dali ime Vallis vinearia. Ova su se mjesta razvila u blizini srednjovjekovnih utvrda koje je sagradila kneževska obitelj Frankopan kojoj se pripisuje kulturni procvat te brojni spomenici kulture.

Više informacija potražite na na stranicama:

Turistička zajednica grada Crikvenice
Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog
Turistička zajednica Vinodolske općine

 • 24.06.-25.06.2016, Crikvenica

  6. Fešta od črešanj

  Gastronomska priča čiji je naslov FEŠTA OD ČREŠANJ, a sastavljena je od brojnih slatkih i ukusnih iznenađenja s mirisom i okusom trešanja.

 • 25.06.-26.06.2016, Crikvenica

  Likovna kolonija „Crikvenički koloriti“

  Likovna radionica na otvorenom

 • 25.06.2016, Crikvenica

  Festival za djecu i mladež "Neki novi klinci"

  Festival se ove godine održava u tri grada pa je tako prva festivalska večer bila 17. lipnja u Kutini, druga je 24. lipnja u Novom Vinodolskom, dok će klinci svoju treću sreću iskušati 25. lipnja na velikome finalu u Crikvenici. Početak u 19 sati.

 • 25.06.2016, Jadranovo

  Fešta od tune

  Fešta od tune je jedan od najljepših gastro podsjetnika na nekadašnju bogatu tradiciju tunolova u Jadranovu, koje je po tome bilo nadaleko poznato. Ukusni specijaliteti od svježe tune, pripremljeni na razne načine, začinjeni su dobrim društvom, veselom glazbom i opuštenom atmosferom.

 • 25.06.-29.06.2016, Bribir

  Petrova i Dan bribirskog presnaca

  Blagdan Sv. Petra i Pavla