Prognoza za 28/07
Prognoza za 28/07
24 / 28

Rimska ostavština - novi tip amfore

Rimska ostavština - novi tip amfore

Crikvenica

Jadranska amfora ravnog dna tip Crikvenica službeni je naziv, prema arheološkim stručnjacima, za jedinstveni tip amfore pronađene na arheološkom lokalitetu Igralište – Ad turres u Crikvenici.

Staklena kapelica – vrijedan spomenik sakralne i arhitektonske baštine

Staklena kapelica – vrijedan spomenik sakralne i arhitektonske baštine

Novi Vinodolski

Staklena kapelica Uzvišenja sv. Križa iznimno je rijedak spomenik sakralne i arhitektonske baštine. Specifična je po metalnoj konstrukciji koja je ograđena staklenim pročeljem i krovištem, što je u  svijetu rijedak primjer oblikovanja sakralnog objekta. Izvedena je u secesijskom stilu.

Ružica Vinodola

Ružica Vinodola

Novi Vinodolski

Svakoga  se ljeta u  Vinodolu i gradu Novom Vinodolskom održava zanimljiva manifestacija  Ružica Vinodola.

Thalassotherapia: tradicija u službi zdravlja i ljepote

Thalassotherapia: tradicija u službi zdravlja i ljepote

Crikvenica

Crikvenica  je zahvaljujući povoljnoj klimi sa submediteranskom vegetacijom, zaštićenosti od jakih vjetrova, visokom postotku soli u zraku, dugim i plitkim pješčanim plažama te velikom broju sunčanih sati godišnje odavno stekla status središta za oporavak i liječenje bolesti dišnih organa te se, od kraja 19. st. razvija kao turističko središte i klimatsko lječilište.

LJETNI KARNEVAL U NOVOM VINODOLSKOM

LJETNI KARNEVAL U NOVOM VINODOLSKOM

Novi Vinodolski

Ljetni međunarodni karneval u Novom Vinodolskom u kojem sudjeluje preko 50 maskiranih grupa s preko 3000 maski, nudi mnogo zabave i radosti.
Datum: prvi vikend u srpnju

KAŠTELI

KAŠTELI

Novi Vinodolski

Kneževi Frankopani su na području nekadašnje Vinodolske knežije izgradili devet kaštela, čiji su predstavnici bili potpisnici Vinodolskog zakonika iz 1288. godine. Na području današnjeg Vinodola nalaze se tri od devet kaštela - Bribir, Grižane i Drivenik, i još jedan iz antičkih vremena - Badanj.

VINODOLSKE LJETNE VEČERI

VINODOLSKE LJETNE VEČERI

Bribir

Bribir, Grižane, Tribalj i Drivenik

Ljetni gosti Vinodolske rivijere neka se pripreme na godišnji odmor koji će im, osim uživanja u suncu i blagodatima jadranske obale, pružiti i pravo glazbeno iskustvo. Naime, ljeti se na povijesnim lokacijama u okolini Novog Vinodolskog, kao što su stare frankopanske gradine Bribir i Drivenik, održavaju koncerti koji svojom raznovrsnošću šire naše glazbene horizonte.

NEBESKI LABIRINTI

NEBESKI LABIRINTI

Novi Vinodolski

Nebeski labirinti povezani su sa astronomskim i kozmičkim obrascima. Svojom nazočnošću imaju vrlo pozitivna djelovanja na cijelu okolinu te stvaraju ravnotežu u tijelu samoga planeta Zemlje. Ljudi koriste labirinte kao jedan od načina povratka k sebi, odnosno sredstvo istraživanja svojega mjesta pod Suncem, svoje ljudskosti.

 • 06.07.-31.08.2016, Novi Vinodolski

  Okolotorno - šetnja uličicama Starog grada

  Doživite mozaik starih zanata, kušajte autohtone proizvode, uživajte u mirisima Mediterana popraćenih zvukovima klapa i glazbenika. Šetnja uličicama Starog grada svake srijede.

 • 14.07.-18.08.2016, Dramalj

  ČAROBNE VEČERI UZ MELODIJE S OKUSOM MORA

  Uživat ćete u uhu ugodnim melodijama u dramaljskoj lučici Pazdehova i na rivi Mulina u Jadranovu

 • 15.07.-20.08.2016, Bribir

  Vinodolske ljetne večeri

  Vinodolske ljetne večeri manifestacija je kojoj je cilj pružiti publici vrhunske umjetničke događaje te oživjeti stare frankopanske gradine Bribiru i Driveniku.

 • 16.07.-30.07.2016, Jadranovo

  "Jakovlja 2016."

  U Jadranovu se održava "Jakovlja 2016.", manifestacija kojom ovo malo primorsko mjesto svake godine tradicionalno slavi svoga zaštitnika, svetoga Jakova. "Jakovlja" je ispunjena programom zabavnog, kulturnog, sportskog i vjerskog karaktera, a ove godine traje od 17. pa sve do 30. srpnja.