Prognoza za 27/05
Prognoza za 27/05
17 / 22

Destinacije

Spremi u moj planer

Crikvenica

Crikvenica je  poznato turističko odredište tradicije duže od 120 godina. Zahvaljujući  blagodatima klime i bujne zimzelene vegetacije te dugoj lječilišnoj tradiciji, ovdje se nalazi poznato lječilište.
Uz  lijepe pješčane i šljunkovite plaže, gosti također uživaju u uređenim  šetalištima,  pješačkim i biciklističkim stazama, sportovima na vodi te brojnim drugim  sadržajima.  No, ovaj  grad s puno   otmjenih palača i povijesnih spomenika,  gostima je  također atraktivan zbog  koncerata ozbiljne glazbe, tradicionalnih   priredaba,  ribarskih fešti, karnevalskog  ludovanja itd.  U okolici Crikvenice niz  je manjih naselja među kojima  su  Grižane u kojima se  koncem 15. stoljeća rodio slavni slikar Juraj Julije Klović.

Više informacija potražite na na stranicama:

Turistička zajednica grada Crikvenice

Posjetite i mjesto: Jadranovo

Selce

Selce se nalazi u živopisnoj uvali nadomak Crikvenice te je najjužnije  mjesto njezine rivijere. Specifična arhitektura malog primorskog ljetovališta,  brojni ugostiteljski objekti  te drugi sadržaji zaslužni su za turističku popularnost Selca. Blaga klima omogućuje boravak ondje u svim godišnjim dobima, zbog čega je Selce poznato i kao lječilište pogodno za liječenje srčanih, reumatskih i dišnih problema te fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Gostima također pruža  mogućnost za  zabavu i opušten odmor a također ima i  mnoge sadržaje  za aktivan odmor na moru  i  kopnu.  

Dramalj

Dramalj je, zahvaljujući pristupačnosti plaže i mnoštva sportsko-rekreacijskih sadržaja, posebno  pogodan za odmor obitelji s djecom i ljubitelje aktivnog odmora. Također ima lijepe nudističke plaže.  Bogatstvo sportsko-rekreativnih sadržaja, ugostiteljski objekti te prekrasan pogled na otok Krk također privlače turiste. 
Jadranovo
Jadranovo se nalazi  uz samo  more a goste privlači nedirnutom prirodom, lijepim plažama, šetnicom  i  tišinom. Nekadašnje malo mjesto ribara i zidara, turiste ugošćuje isključivo u obiteljskim kućama. Omiljeno turističko odredište je uvala Lokvišće, vrijedan arheološki lokalitet iz doba starih Rimljana, u kojoj se također nalazi ljekovito blato te crkva sv. Jakova.
Ljeti se  u Jadranovu organiziraju brojne  kulturno-zabavne manifestacije.

Novi  Vinodolski

Novi Vinodolski je poznato turističko odredište koje u sebi ujedinjuje  mogućnosti za ugodan i sadržajan odmor, rekreaciju, obilazak kulturnih  znamenitosti te  zabavu. Grad je u srednjem vijeku bio utvrđeno središte knezova Frankopana, u plodnoj vinodolskoj dolini ("Vallis vinearia"), a u njemu je 1288. godine redigiran i glasoviti Vinodolski zakonik, jedan od najvažnijih dokumenata hrvatskog srednjevjekovnog običajnog prava. U arhitektonskim spomenicima Novog Vinodolskog, u njegovim crkvama, knjižnicama i riznicama koncentrirano je veliko bogatstvo glagoljskih knjiga i umjetničkih djela. U gradu i okolici mnogo je uređenih šetnica,  biciklističkih staza i vidikovaca. Od brojnih kulturno-zabavnih događaja izdvajamo Međunarodni ljetni karneval te Ružicu Vinodola.

Više informacija potražite na na stranicama:

Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog

Posjetite i ostala mjesta: Breze, Klenovica, Ledenice, Povile, Sibinj Krmpotski, Smokvica Krmpotska

Vinodolska općina: Drivenik, Tribalj, Grižane i Bribir

Vinodolska općina zbirni je naziv za  kraj u kojem su mjesta Drivenik, Tribalj, Grižane i Bribir.  Ova, danas malena mjesta, razvila su se u blizini srednjovjekovnih utvrda koje je sagradila kneževska obitelj Frankopan. Frankopanima se pripisuje i njihov kulturni procvat te su uz njihovo ime vezani i brojni spomenici kulture. Zanimljiv zemljopisni položaj Vinodola  na prostoru  u kojem se dotiče more i šumovito zaleđe njegova je posebna vrijednost. Ljubiteljima planinarenja osiguran je veći broj obilježenih planinskih staza a također su uređene  biciklističke staze te postoji mogućnost lova. Tribalj je jedno od poznatih uzletišta za paragliding, a na  jezeru je u tom mjestu  razvijen ribolov.

Više informacija potražite na na stranicama:

Turistička zajednica Vinodolske općine


Kvarner na karti

 • 22.05.-22.06.2016, Dramalj

  "Jelenina 2016." (Dan Sv. Jelene, zaštitnice Dramlja)

  Proslava Dana sv. Jelene, zaštitnice Dramlja, i ove će godine biti obilježena sportskim, kulturno-zabavnim i vjerskim događanjima.

 • 27.05.-29.05.2016, Novi Vinodolski

  Fit4Novi

  Sportsko-zabavna manifestacija

 • 28.05.-29.05.2016, Drivenik

  Drivenik-čuvar kroz povijest

  Dvodnevna manifestacija "Drivenik – čuvar kroz povijest"održati će se u kaštelu u koji će se useliti vitezovi, a pod zidinama će niknuti srednjovjekovni tabori. Dvodnevno događanje oživjet će srednjovjekovnu povijest unutar i izvan kaštela Drivenik.

 • 28.05.-29.05.2016, Crikvenica

  10. Dani Ad Turresa

  Manifestacijom koja je dobila ime prema kasnoantičkom toponimu Ad turres se nastoji na živopisan i slikovit način prezentirati i dočarati svijet Rimljana, kako bi posjetitelji doživjeli atmosferu antičke Crikvenice.

 • 28.05.-29.05.2016, Selce

  6. Festival jagoda

  Od 28. do 29. svibnja 2016. posjetite crikveničku rivijeru, koja će biti ukrašena živahnim voćnim proljetnim ruhom i mirisati na jagode. Održavat će se šesti po redu Festival jagoda, gastronomska manifestacija namijenjena, prije svega, malim i velikim sladokuscima i ljubiteljima slasnih jagoda.