Prognoza za 27/08
Prognoza za 27/08
23 / 26

Opatijska rivijera

Spremi u moj planer

Poželite li ponekad vremeplovom otputovati u neko prošlo, romantičnije vrijeme? Ono u kojem su baš ovdje na odmor dolazili kraljevi i carevi, mnoge okrunjene glave…. Pa se zatim vratiti  svjesniji  mogućnosti današnjice?! I jedno je i drugo moguće na Opatijskoj rivijeri čije je središte Opatija, ali su također atraktivna i  druga turistička središta: Volosko i Ika, Ičići i Lovran, Medveja i Mošćenička Draga.

Svojom prekrasnom arhitekturom  otmjenih vila, raskošnim parkovima s biljem iz cijelog svijeta i bogatom hotelskom i ugostiteljskom ponudom, Opatija je  mnogim  gostima nezaobilazno, tradicionalno odredište u svako doba godine. Jednako su privlačni, svaki sa svojom pričom, osobnošću i prepoznatljivim manifestacijama i druga središta ove rivijere. Šetnja,  wellness ponuda, pješačenje ili planinarenje ovdje su ugodni u svako doba godine baš kao i prisustvo  koncertima i drugim kulturnim priredbama kao i manifestacijama utemeljenim na tradiciji i gastronomskim adutima ove regije. Opatija, ali i cijela rivijera, također je  cijele godine privlačna i za održavanje kongresa, konferencija i sastanaka  jer ovdašnji domaćini u tom poslu imaju veliko iskustvo i odličnu reputaciju.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica grada Opatije
Turistička zajednica općine Lovran
Turistička zajednica općine Matulji
Turistička zajednica općine Mošćenička Draga
Turistička zajednica mjesta Ičići

 • 01.08.-04.09.2016, Lovran

  Ljeto u Lovranu

  Koncerti, izložbe i fešte na raznim lokacijama na području Lovrana

 • 09.08.-22.09.2016, Lipa

  Memorijalni centar Lipa pamti - Izložba: "Palež u sjećanjima"

  Izložba tematizira multietničko pogranično područje između Italije, Slovenije i Hrvatske – Julijsku krajinu, na kojem su nacističke i fašističke okupacijske snage u periodu 2. svjetskog rata u potpunosti ili djelomično spalile preko 200 sela. Izložba se može razgledati do 22. rujna 2016., od utorka do subote od 10 do 17 te nedjeljom od 10 do 14 sati.

 • 10.08.-18.09.2016, Opatija

  Hrvatski muzej turizma - Izložba: "Dvoje" (tematska izložbe slika, ulja na platnu)

  U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma, nakon pedeset i osam godina u Umjetnički paviljon „Juraj Šporer“ u Opatiji vraća se Đuro Seder, akademik, doajen hrvatskoga slikarstva. Godine 1958. u ovome je prostoru imao prvu samostalnu izložbu (zajedno s Ljubom Škrnjugom) kada je izlagao svoje crne slike iz prvoga razdoblja svoga stvaranja.

 • 20.08.-27.08.2016, Mošćenice

  Međunarodna likovna kolonija i Dječje likovne radionice "Mošćenički pinelić 2016"

  Međunarodna kolonija na kojoj sudjeluje 8 likovnih umjetnika iz inozemstva i RH. Stvaraju djela u Mošćenicama a u sklopu događanja održava se i dječiji dan - Mošćenički pinelić.

 • 23.08.-28.08.2016, Opatija

  Liburnia Film Festival

  Liburnia FIlm Festival je prvi festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj. Gostima su osigurani titlovi na engleskom jeziku. LFF je od uglednih novinara za kulturu proglašavan jednim od najzanimljivijih i najznačajnijih kulturnih događanja na Kvarneru.