Prognoza za 29/04
Prognoza za 29/04
8 / 15

Secesijske vile i vrtovi

Secesijske vile i vrtovi

Opatija

Kao omiljela destinacija austrijskog i europskog visokog društva, ova je rivijera bogata otmjenim vilama i prekrasnim neoklasicističkim i secesijskim hotelima smještenim u prekrasnim parkovima.

Park prirode Učka

Park prirode Učka

Lovran

Uživajte u jednoj od najljepših panorama u ovom dijelu Europe!

Lungomare

Lungomare

Opatija

Možete li zamisliti koliko je ljudi u stotinu godina prošetalo opatijskom šetnicom (lungomare)?!

Manifestacije

Manifestacije

Opatija

U godišnjem ciklusu, poslije blagdanskih slijedi niz karnevalskih događanja i smotra zvončara te druge manifestacije temeljene na baštini i običajima ovoga kraja.

Muzeji i galerije

Muzeji i galerije

Opatija

Logičnije ne može biti: Hrvatski muzej turizma nalazi se u kolijevci turizma, Opatiji!

 • 10.03.-07.05.2017, Opatija

  Hrvatski muzej turizma - izložba: Istra Istria Memento

  Izložba Istra Istria Memento - izbor iz fundusa Zbirke starih razglednica Povijesnog i pomorskog muzeja Istre – Museo storico e navale dell´Istria. Lokacija: vila Angiolina.

 • 30.03.-14.05.2017, Opatija

  Hrvatski muzej turizma - izložba Creskog muzeja „Pozdrav iz Cresa: razglednice i grafike iz zbirke Damira Kovača"

  U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma pokrenut je projekt Grad gost u Hrvatskom muzeju turizma. Osnovna ideja ovog projekta jest da se u Opatiji, gradu koji predstavlja nukleus turističkih početaka u Hrvatskoj, predstave gradovi i manja mjesta na čiji je razvoj presudno utjecao razvitak turističke djelatnosti. Prvo mjesto koje će se predstaviti je Cres.

 • 08.04.-30.04.2017, Lovran

  17. Festival šparoga

 • 11.04.-18.05.2017, Opatija

  Hrvatski muzej turizma - Izložba radova IVE ŠEBALJA: "Slikarstvo traži vrijeme"

  Riječ je o putujućoj izložbi kojom se obilježava 105. obljetnica rođenja i 15. obljetnica smrti velikog Ive Šebalja. Organizator i nositelj projekta udruga Val kulture u suradnji s ustanovama Hrvatski muzej turizma, Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Muzej grada Pakraca, Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku te Centar za kulturu. Cilj je projekta aktualizirati opus Ive Šebalja i omogućiti publici iz cijele Hrvatske upoznavanje s djelima jednog od najcjenjenijih hrvatskih slikara XX. stoljeća.

 • 27.04.-29.04.2017, Volosko

  Festival znanosti u Opatiji

  Opatija je ove godine jedan od dvadeset i dva grada u Hrvatskoj u kojem će se održati 15. po redu Festival znanosti. Ovogodišnja tema festivala je „Vrijeme“.