Destinacije

Gradovi

Spremi u moj planer

Opatija

Opatija je otmjeno turističko odredište duge tradicije i prepoznatljive secesijske arhitekture koje živi cijele godine. Malo je ribarsko naselje s benediktinskom opatijom, po kojoj mjesto dobiva ime, i crkvicom Sv. Jakova, koji se spominju još 1449. godine, gotovo preko noći izraslo u poznato turističko odredište. Za njegovu je turističku povijest presudno ime riječkog patricija Ignacia Scarpe koji tu 1844. godine podiže ljetnikovac i naziva ga imenom svoje supruge Angioline. Brojni su ugledni gosti dolazili tom patriciju, a Opatija je, malo pomalo, postajala poznato sastajalište poznatih. Godine 1884. otvara se hotel Kvarner, 1885. Kronprinzessin Stephanie, danas Imperial, zatim hotel Quissiassana (danas Opatija), potom se uređuju park, obalni put, šumska promenada. Poznata po blagoj klimi, ugodnoj za boravak tijekom cijele godine, Opatija time započinje prodor prema vrhu pa je 1907. godine između 243 lječilišta austrijskog dijela Monarhije bila na drugom mjestu, odmah iza Karlovih Vary. Posjetitelje će zadiviti raskoš ovdašnje arhitekture, osobito palača ili pak parkovi s biljkama ovoga podneblja ali i iz cijeloga svijeta. Neki će je pamtiti po jedinstvenom, 12 kilometara dugom šetalištu uz morsku obalu. Opatija je odredište za sve sezone u kojem su. uz one znamenite povijesne, izgrađeni i novi hoteli, marine i kongresni centri te mnogi restorani.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica grada Opatije

Posjetite i ostala mjesta: Dobreć, Ika, Oprič, Pobri, Vela Učka, Veprinac

 

Lovran

Nazvan po zimzelenom i ljekovitom lovoru (laurus nobilis), gradić Lovran bogatom povijesnom baštinom, stoljetnom turističkom tradicijom, lijepom prirodom i izgrađenom turističkom infrastrukturom zaslužuje epitet atraktivnog središta za odmor. U njemu je sačuvana srednjevjekovna povijesna jezgra s posebnostima mediteranskog urbanog graditeljstva. Nekoliko vila sagrađenih u to doba ubraja se u svjetsku graditeljsku baštinu. Zahvaljujući dobroj klimi, bujnoj mediteranskoj vegetaciji i povoljnom zemljopisnom položaju, na prijelazu 19. i 20. stoljeća Lovran doživljava snažan turistički uzlet i od tada je uz Opatiju najvažnije središte glasovite Opatijske rivijere. Lovran je poznat i po posebno ukusnim kestenima koji se zahvaljujući kvaliteti i posebnom okusu smatraju endemičnom vrstom. Upravo na toj prepoznatljivosti temelji se poznata manifestacija Marunada.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica općine Lovran

 

Matulji

Matulji su turističko središte na granici Kvarnera i planinskog zaleđa, turistima posebno zanimljivi zbog lake prometne dostupnosti, lijepe prirode kao i mogućnosti za aktivan odmor. U neposrednoj je blizini kamp Preluk koji se nalazi u istoimenom zaljevu u kojem postoje idealni uvjeti za sportove na vodi, posebice windsurfing. Za one koji vole šetnju, planinarenje, biciklizam, lov ili foto-safari poželjno je odredište Park šuma Lisina. Svima je pak atraktivna tradicionalna Smotra zvončara – koji su uvršteni u UNESCO-vu listu nematerijalne baštine - a tijekom siječnja i veljače svojim maskama, pokretima i zvonjavom tjeraju zimu, simbolizirajući dolazak proljeća i plodnosti.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica općine Matulji

Posjetite i ostala mjesta: Bregi, Jurdani, Jušići, Rupa

 

Mošćenička Draga

Jedna od najljepših kvarnerskih plaža simbol je Mošćeničke Drage, turističkog i ribarskog mjesta duge povijesti. Održavši šarm ribarskog mjesta sve do današnjih dana, Mošćenička Draga ugođajem i prirodom privlači turiste koji žele uživati u mediteranskoj atmosferi, autentičnim selima na proplancima te odličnim vinom i pršutom kao i morskim specijalitetima u konobama i restoranima.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica općine Mošćenička Draga

Posjetite i ostala mjesta: Brseč, Mošćenice

 

Ičići

Primorski gradić, smješten u neposrednoj blizini Opatije, turistima je prije svega poznat po velikoj i dobro opremljenoj marini. No, on je ujedno i odredište gostiju koji žele mir i prepoznatljiv mediteranski ambijent kao i smještaj u ovdašnjem hotelu te u privatnim kućama i vilama. Središnja plaža u Ičićima omogućuje mogućnost sportova na vodi.

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica mjesta Ičići

 

Medveja

Medveja je turističko središte izraslo na mjestu gdje se, kaže legenda, grčka čarobnica Medeja kupala u velikoj, prekrasnoj šljunčanoj plaži pa otuda naselju i ime. Nekadašnje tipično ribarsko naselje postalo je poznato turističko središte koje goste ugošćuje u velikom kampu Medveja, u hotelu te nizu kuća u kojima se nudi smještaj u obitelji. Planinarskim putem se iz Medveje ugodnim pješačenjem stiže u selo Lovranska Draga u parku prirode Učka na 600 metara nadmorske visine. Nagrada: prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev!

Više informacija potražite na stranicama:

Turistička zajednica općine Lovran

Kvarner na karti

 • 17.09.-17.12.2022,sss Opatija

  Vođeno nordijsko hodanje povijesnim stazama Opatije

  Turistička zajednica grada Opatija i ove godine uključila se u globalni program World Wellness Weekend s aktivnostima besplatnog nordijskog hodanja uz stručnu pratnju, čime počinje i jesenski program aktivnih šetnji...
 • 02.11.-09.12.2022,sss Matulji

  Matuljicious / Matuljišs

  Matuljicious / Matuljišs obuhvaća sva događanja i inicijative na području općine Matulji koje uključuju gastronomiju, edukaciju i outdoor aktivnosti, te garantiraju kvalitetu i izvornost. Najbolje od Matulja na jednom mjestu!    PROGRAM: ZA...
 • 25.11.2022-08.01.2023,sss Opatija

  Opatija Advent

  Doživite najljepši Advent uz more u bajkovitoj atmosferi grada Opatije. Dođite, prošećite prekrasno okićenim gradom i provedite božićne blagdane za pamćenje!Zima će Opatiju i ove godine odjenuti u raskošno adventsko...
 • 03.12.2022-01.01.2023,sss Mošćenice

  Adventska čarolija u Mošćeničkoj Dragi

  PROGRAM: Subota, 3.12.2022. u 18 sati, Mošćenička DragaSvečano otvaranje ADVENTA uz paljenje adventskih svećicaZabava uz Dellboys Band Utorak, 6.12.2022. u 18 sati, Mošćenička DragaDoček Sv. Nikole Srijeda, 9.12.2022. u 20 sati, Mošćenička DragaAdventsko...
 • GetCMSKalendarDogadjanjaHR
  Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture