Rijeka i prsten

Spremi u moj planer

Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020

U samom središtu Kvarnera smještena je Rijeka, jedan od najvećih hrvatskih gradova. Rijeka i njezin prsten imaju sve što treba vrhunskoj turističkoj regiji: bogatu kulturnu ponudu, dinamičan zabavni život, prekrasne plaže, romantične stare gradove te kontrapunkt ritma urbanog središta i mira starih gradića. Bez obzira na to dolazite li u nju željni zabave, odmora, s vjerskim motivima, na poslovni skup ili pak na sportske pripreme, u ovoj ćete regiji naći sve što ste tražili. I još mnogo više!

Kao grad zanimljivih povijesnih zbivanja, Rijeka ima mnoge spomenike kulture ali i priređuje festivale i kulturne priredbe. No jednako su zanimljiva i druga središta ove regije kao što su Kraljevica, Kostrena, Bakar, Kastav, Jelenje i Čavle stvarajući ravnotežu dinamičnoga gradskog središta Rijeke i opuštenijeg ritma gradskog prstena. Bogata poviješću i tradicijom, ova je regija mjesto osebujnog susreta mora i gorskog kraja, dobro čuvane tradicije i urbanih klubova za mlade te priredbi među kojima će željeni izričaj pronaći sve generacije i ukusi. Za sve goste grada i regije, a vjernike osobito, nezaobilazno je odredište Trsat u kojem se nalazi najstarije Marijansko svetište u Hrvatskoj u kojem je 2003. godine boravio Sveti Otac Ivan Pavao II. Njemu u čast ondje je podignut spomenik u prirodnoj veličini.

U jedinstvenosti Riječke regije svakako treba ubrojiti i mogućnost skijanja na Platku s pogledom na more i otoke. Ljubitelji adrenalinskih sportova sigurno će doći na motodrom Grobnik.

No ovo je i područje ishodište mnogih običaja, pokladne tradicije, vjerskog turizma kao i bogate enološke i gastronomske ponude. Dovoljno je reći da je uz ovu regiju vezan početak proizvodnje suhog pjenušavog vina od grožđa bakarskih prigrada, zadivljujućih vinograda izraslih izvanrednom snagom i upornošću čovjeka.

U potrazi za pravom mjerom dinamičnih događanja, ugodnog ambijenta i lijepe prirode u okruženju, riječko je područje bez svake dvojbe ostvarilo idealan spoj. Ovdje doista možete uživati u boravku na moru, prekrasnoj prirodi ali i provoditi večeri u gradu koji osvaja brojnim kulturnim i zabavnim događanjima.

Riječki je kalendar događanja prepun cijele godine pa će gosti – u koje god doba došli – u njemu pronaći mnoge zanimljive i atraktivne priredbe glazbenog, dramskog, likovnog...izričaja kao i urbane klubove za mlade koji nude provod baš po njihovoj mjeri.

Više informacija potražite na na stranicama:

Turistička zajednica grada Rijeke
Turistička zajednica grada Bakra
Turistička zajednica grada Kastva
Turistička zajednica općine Kostrena
Turistička zajednica općine Čavle
Turistička zajednica općine Jelenje
Turistička zajednica grada Kraljevice
Turistička zajednica općine Viškovo

 

 • 27.03.-29.06.2024,sss Čavle

  Proljeće na Čavji

  PROGRAM: 27.3.2024.Uskrsni sajam (Dom kulture Čavle) 1.4.2024.Frankopanski Uskrs u kaštelu (Kaštel Grad Grobnik) 19.4.2024.WRC Croatia Rally 2024. (Platak) 30.4.2024.Frankopanski krug (Kaštel Grad Grobnik) 1.5.2024.FILIPJA - blagdan sv. Filipa i JakovaPrvomajski fažol i glazbeni program (Kaštel...
 • 01.06.-30.06.2024,sss Rijeka

  Lipanj u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku

  PROGRAM: 1.6. Smotre slovačkog folklora u Republici Hrvatskoj 3.6. Mamma Mia [Plesni studio Believe] / plesna predstava 4.6. RockeRinOtvorenje izložbe fotografija Grad autora Petra Fabijana s motivima grada Rijeke RockeRin / mjuzikl - premijera 5.6....
 • 01.06.-30.06.2024,sss Rijeka

  Lipanj u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja

  PROGRAM: LOKACIJA GUVERNEROVA PALAČA Trg Riccarda Zanelle 1, RijekaRadno vrijeme: ponedjeljak od 9 do 16, utorak - subota od 9 do 20, nedjelja od 9 do 13 satiMuzej je praznicima i blagdanima...
 • 01.06.-02.08.2024,sss Bakar

  Margaretino leto

  Najpoznatija i najpopularnija bakarska manifestacija svakako je Margaretino leto. Nadahnuto svečanostima povodom blagdana sv. Margarete (13. srpnja), zaštitnice grada Bakra, Margaretino leto održava se već punih 30 godina! Tijekom četrdesetak...
 • GetCMSKalendarDogadjanjaHR
  Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture