Rijeka i prsten

Spremi u moj planer

Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020

U samom središtu Kvarnera smještena je Rijeka, jedan od najvećih hrvatskih gradova. Rijeka i njezin prsten imaju sve što treba vrhunskoj turističkoj regiji: bogatu kulturnu ponudu, dinamičan zabavni život, prekrasne plaže, romantične stare gradove te kontrapunkt ritma urbanog središta i mira starih gradića. Bez obzira na to dolazite li u nju željni zabave, odmora, s vjerskim motivima, na poslovni skup ili pak na sportske pripreme, u ovoj ćete regiji naći sve što ste tražili. I još mnogo više!

Kao grad zanimljivih povijesnih zbivanja, Rijeka ima mnoge spomenike kulture ali i priređuje festivale i kulturne priredbe. No jednako su zanimljiva i druga središta ove regije kao što su Kraljevica, Kostrena, Bakar, Kastav, Jelenje i Čavle stvarajući ravnotežu dinamičnoga gradskog središta Rijeke i opuštenijeg ritma gradskog prstena. Bogata poviješću i tradicijom, ova je regija mjesto osebujnog susreta mora i gorskog kraja, dobro čuvane tradicije i urbanih klubova za mlade te priredbi među kojima će željeni izričaj pronaći sve generacije i ukusi. Za sve goste grada i regije, a vjernike osobito, nezaobilazno je odredište Trsat u kojem se nalazi najstarije Marijansko svetište u Hrvatskoj u kojem je 2003. godine boravio Sveti Otac Ivan Pavao II. Njemu u čast ondje je podignut spomenik u prirodnoj veličini.

U jedinstvenosti Riječke regije svakako treba ubrojiti i mogućnost skijanja na Platku s pogledom na more i otoke. Ljubitelji adrenalinskih sportova sigurno će doći na motodrom Grobnik.

No ovo je i područje ishodište mnogih običaja, pokladne tradicije, vjerskog turizma kao i bogate enološke i gastronomske ponude. Dovoljno je reći da je uz ovu regiju vezan početak proizvodnje suhog pjenušavog vina od grožđa bakarskih prigrada, zadivljujućih vinograda izraslih izvanrednom snagom i upornošću čovjeka.

U potrazi za pravom mjerom dinamičnih događanja, ugodnog ambijenta i lijepe prirode u okruženju, riječko je područje bez svake dvojbe ostvarilo idealan spoj. Ovdje doista možete uživati u boravku na moru, prekrasnoj prirodi ali i provoditi večeri u gradu koji osvaja brojnim kulturnim i zabavnim događanjima.

Riječki je kalendar događanja prepun cijele godine pa će gosti – u koje god doba došli – u njemu pronaći mnoge zanimljive i atraktivne priredbe glazbenog, dramskog, likovnog...izričaja kao i urbane klubove za mlade koji nude provod baš po njihovoj mjeri.

Više informacija potražite na na stranicama:

Turistička zajednica grada Rijeke
Turistička zajednica grada Bakra
Turistička zajednica grada Kastva
Turistička zajednica općine Kostrena
Turistička zajednica općine Čavle
Turistička zajednica općine Jelenje
Turistička zajednica grada Kraljevice
Turistička zajednica općine Viškovo

 

 • 01.01.-31.01.2023,sss Rijeka

  Siječanj u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku

  PROGRAM: do 18.1.2023. - 76. godišnja izložba HDLU-a Rijeka / izložba, galerija Kortil 9.1.2023. - Tri mudraca [Splicka scena] / stand up 10., 11. i 12.1.2023. - Crna vuna [Kolektiv Igralke] / dramska...
 • 06.01.-22.02.2023,sss Čavle

  Maškare u Čavlima

  PROGRAM: 6.1.2023. diže se zvonac, Cernik14. Kobasica Open, Buffet Pomorac   7.1.2023. Grobnički donadolaši obahajajuDiže se pust - Čavjanske maškare, Trg hrvatskih branitelja   18.1.2023. Opiranje maškara va Gradu Grobniku (diže se pust, obilazak..)   27.1.2023. 13 do 1 sat -...
 • 07.01.-21.02.2023,sss Bakar

  Maškare u Bakarskom kraju

  Početkom godine počinje nam 5. godišnje doba u bakarskom kraju...      PROGRAM: 7.1.2023. KUKULJANOVO - PONIKVE - PLOSNA - ŠKRLJEVO   14.1.2023. MEJA - PRAPUTNJAK - KRASICA - BAKAR   MAŠKARANI TANCI NA ZLOBINU(ugostiteljska ponuda Bistro pizzerija "Na Piketu",...
 • 14.01.-22.02.2023,sss Žurkovo

  Maškare va Kostrene

  Nakon dvije godine pauze uzrokovane raznim pandemijama, maškare se opet vraćaju u Narodnu čitaonicu Svete Lucije u Kostreni, u popularni "Dom".   PROGRAM: 14.1.2023. u 22:30 sati, dvorana Narodne čitaonice Sv. Lucija Primopredaja ključeva...
 • GetCMSKalendarDogadjanjaHR
  Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture