Bakarski prezidi

Bakarski prezidi

Bakar

Strme, nepristupačne kamenite padine Bakarskog zaljeva stanovnici su donošenjem zemlje i kamena te gradnjom zidova pretvarali u plodno tlo za uzgoj vinove loze. Tako su nastali poznati bakarski prezidi koji su 1972. godine proglašeni spomenikom kulture.

Trsat: Najstarije hrvatsko marijansko svetište

Trsat: Najstarije hrvatsko marijansko svetište

Rijeka

Trsat je dio grada Rijeke s crkvom Blažene Djevice Marije te franjevačkim samostanom.

Putovima starih zanata

Putovima starih zanata

Jelenje

Tragom mlinova i kovačija
Na području Kvarnera nekada je bilo mnogo mlinova.
U blizini Gašparova mlina, točnije u Dražicama, nalazi se još jedna turistička atrakcija – stara kovačija, jedna od ukupno tri koje su nekada tu postojale.

Astronomski centar Rijeka: Pogled u zvijezde

Astronomski centar Rijeka: Pogled u zvijezde

Rijeka

Na brdu Sveti Križ, svega tri kilometra od središta Rijeke, nalazi se Astronomski centar Rijeka, po mnogočemu jedinstven u ovom dijelu Europe. Na površini od oko 900 četvornih metara otvorenog i zatvorenog prostora nalaze se planetarij, zvjezdarnica, mala i velika dvorana, multimedijalna radionica te na krovu panoramska terasa.

Riječki karneval - peto godišnje doba!

Riječki karneval - peto godišnje doba!

Rijeka

Od 1982. godine u Rijeci se održava Međunarodni riječki karneval koji plijeni veliku pozornost gostiju i uistinu je za sve koji ga gledaju ili u njemu sudjeluju posebno, peto godišnje doba! Dovoljno je reći da se Riječki karneval svrstava uz bok najslavnijim svjetskim karnevalima – onima u Rio de Janeiru i Veneciji.

Kastav: više od šest stoljeća Bele nedeje

Kastav: više od šest stoljeća Bele nedeje

Kastav

Svake se godine početkom listopada u Kastvu održava Bela nedeja – bogata četverodnevna manifestacija u čast mlade belice – autohtonog vina s tog područja Kvarnera. Kako bi se posjetitelji dobro zabavili, organizira se bogat cjelodnevni prateći program.

HARTERA

HARTERA

Rijeka

Trebalo je samo nekoliko godina da se ideja o revitalizaciji bivše tvornice papira pretvori u najuzbudljiviji hrvatski glazbeni festival, riječima publike: "Drugačiji festival, festival koji ima ono nešto..." Jedinstveni prostor bivše tvornice papira postao je veličanstven ambijent za nastupe recentnih svjetskih zvijezda urbanog zvuka kao što su Royksopp, Roisin Murphy, Simian Mobile Disco, Peaches, Turbonegro i brojni drugi.

FIUMANKA

FIUMANKA

Rijeka

Pogled koji nas ostavlja bez daha definitivno je pogled na riječki zaljev prošaran mnoštvom bijelih jedara. Jedriličari iz svih krajeva svijeta okupljaju se jednom godišnje na jedriličarskoj regati Velika Fiumanka koja se održava na ruti od Rijeke do Omišlja i nazad.

LJETO NA GRADINI

LJETO NA GRADINI

Rijeka

Tijekom sva tri ljetna mjeseca posjetitelji Rijeke imaju priliku sudjelovati u raznolikom kulturnom programu koji se održava na Trsatskoj gradini, izgrađenoj u svrhu obrane od turske vojske na mjestu nekadašnje rimske osmatračnice. Unutar zidina ove povijesne građevine održava se kulturno - zabavni program koji ugošćuje mnoga poznata imena naše glumačke i estradne scene.

HODOČAŠĆE NA VELIKU GOSPU

HODOČAŠĆE NA VELIKU GOSPU

Rijeka

Davne 1291. godine trsatski su drvosječe jedno jutro pred sobom ugledali kućicu u šumi koje prije nije bilo. Prestrašeni i začuđeni, obavijestili su o tom čudu župnika Jurjevića, koji ih je umirio, kazavši im kako već zna o čemu se radi. Bila je to, naime, nazaretska kućica Blažene Djevice Marije, koju su, iz straha od turskog osvajača, anđeli prenijeli na Trsat gdje je stajala pune tri godine i sedam mjeseci.

KASTAFSKO KULTURNO LETO

KASTAFSKO KULTURNO LETO

Kastav

Na brdašcu iznad Rijeke smjestio se maleni gradić Kastav, gradić kulture i prosvjete. Inzistirajući na toj tradiciji, u Kastvu se ljeti odvija bogat i kvalitetan kulturni program. Posjetitelji mogu naići na širok raspon događanja dramskog, glazbenog i likovnog karaktera. Brojne predstave, koncerti domaćih i inozemnih glazbenika te raznovrsne izložbe samo doprinose romantičnom ugođaju kojim Kastafsko kulturno leto šarmira svoje goste.

HALUBAJSKI ZVONČARI

HALUBAJSKI ZVONČARI

Kastav

UNESCO - Halubajski zvončari na popisu nematerijalne baštine
Halubajski zvončari s područja Kastavštine, nezaobilazni „maškarani“ sudionici bez kojih svjetski poznati Riječki karneval zasigurno ne bi bio isti. Na svom pokladnom ophodu u sklopu Riječkog karnevala tradicionalno predstavljaju jednu od najglasnijih pokladnih grupa jer zvuk njihovih zvona redovno nadglasava svu karnevalsku buku koja se tih dana širi  Rijekom.

JAHANJE

JAHANJE

Rijeka

Na samo 15-tak kilometara udaljenosti od grada Rijeke, na području Općine Jelenje u blizini osnovne škole, djeluje Konjički klub „Vodičajna“ s 20-tak konja i 40-tak aktivnih članova kluba. Više od polovine konja su arapski punokrvni konji, toplokrvni, haflingeri te polukrvnjaci.

GROBNIČKE ALPE

GROBNIČKE ALPE

Jelenje

Uz rubove grobničkoga polja uzdiže se tridesetak planinskih vrhova. To su Grobničke Alpe.

 • 29.04.2021-31.03.2022,sss Rijeka

  Izložba: Nepoznati Klimt - ljubav, smrt, ekstaza

  Jedinstvena izložba Nepoznati Klimt - ljubav, smrt, ekstaza može se pogledati u Palači šećera. Nakon 136 godina imate sreću pogledati izložbu koja donosi pred vas devet slika iz HNK Ivan...
 • 03.01.-31.01.2022,sss Rijeka

  Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja - siječanj

  Ulaz u Muzej moguć je samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili predočenjem drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.   Svakog četvrtka ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog...
 • 08.01.-29.01.2022,sss Rijeka

  Siječanj u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku

  Raspored svih programa u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u siječnju: do 08.01.2022. U sjeni [A4 - Mak Hubjer] / izložba // Galerija Kortil 15.01.2022. Idiot-Syncrasy [Igor x Moreno] / plesna predstava 17.01.2022....
 • 17.01.-02.03.2022,sss Rijeka

  Riječki karneval 2022

  17. siječnja na Antonju Rijeka tradicionalno ulazi u svoje peto godišnje doba, omiljenu sezonu svih ljubitelja karnevalskih događanja, opuštene zabave pod maskama i autohtonih mesopusnih običaja. No, radi poštivanja svih trenutno...
 • GetCMSKalendarDogadjanjaHR
  Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture