Bakarski prezidi

Bakarski prezidi

Bakar

Strme, nepristupačne kamenite padine Bakarskog zaljeva stanovnici su donošenjem zemlje i kamena te gradnjom zidova pretvarali u plodno tlo za uzgoj vinove loze. Tako su nastali poznati bakarski prezidi koji su 1972. godine proglašeni spomenikom kulture.

Trsat: Najstarije hrvatsko marijansko svetište

Trsat: Najstarije hrvatsko marijansko svetište

Rijeka

Trsat je dio grada Rijeke s crkvom Blažene Djevice Marije te franjevačkim samostanom.

Putovima starih zanata

Putovima starih zanata

Jelenje

Tragom mlinova i kovačija
Na području Kvarnera nekada je bilo mnogo mlinova.
U blizini Gašparova mlina, točnije u Dražicama, nalazi se još jedna turistička atrakcija – stara kovačija, jedna od ukupno tri koje su nekada tu postojale.

Astronomski centar Rijeka: Pogled u zvijezde

Astronomski centar Rijeka: Pogled u zvijezde

Rijeka

Na brdu Sveti Križ, svega tri kilometra od središta Rijeke, nalazi se Astronomski centar Rijeka, po mnogočemu jedinstven u ovom dijelu Europe. Na površini od oko 900 četvornih metara otvorenog i zatvorenog prostora nalaze se planetarij, zvjezdarnica, mala i velika dvorana, multimedijalna radionica te na krovu panoramska terasa.

Riječki karneval - peto godišnje doba!

Riječki karneval - peto godišnje doba!

Rijeka

Od 1982. godine u Rijeci se održava Međunarodni riječki karneval koji plijeni veliku pozornost gostiju i uistinu je za sve koji ga gledaju ili u njemu sudjeluju posebno, peto godišnje doba! Dovoljno je reći da se Riječki karneval svrstava uz bok najslavnijim svjetskim karnevalima – onima u Rio de Janeiru i Veneciji.

Kastav: više od šest stoljeća Bele nedeje

Kastav: više od šest stoljeća Bele nedeje

Kastav

Svake se godine početkom listopada u Kastvu održava Bela nedeja – bogata četverodnevna manifestacija u čast mlade belice – autohtonog vina s tog područja Kvarnera. Kako bi se posjetitelji dobro zabavili, organizira se bogat cjelodnevni prateći program.

HARTERA

HARTERA

Rijeka

Trebalo je samo nekoliko godina da se ideja o revitalizaciji bivše tvornice papira pretvori u najuzbudljiviji hrvatski glazbeni festival, riječima publike: "Drugačiji festival, festival koji ima ono nešto..." Jedinstveni prostor bivše tvornice papira postao je veličanstven ambijent za nastupe recentnih svjetskih zvijezda urbanog zvuka kao što su Royksopp, Roisin Murphy, Simian Mobile Disco, Peaches, Turbonegro i brojni drugi.

FIUMANKA

FIUMANKA

Rijeka

Pogled koji nas ostavlja bez daha definitivno je pogled na riječki zaljev prošaran mnoštvom bijelih jedara. Jedriličari iz svih krajeva svijeta okupljaju se jednom godišnje na jedriličarskoj regati Velika Fiumanka koja se održava na ruti od Rijeke do Omišlja i nazad.

LJETO NA GRADINI

LJETO NA GRADINI

Rijeka

Tijekom sva tri ljetna mjeseca posjetitelji Rijeke imaju priliku sudjelovati u raznolikom kulturnom programu koji se održava na Trsatskoj gradini, izgrađenoj u svrhu obrane od turske vojske na mjestu nekadašnje rimske osmatračnice. Unutar zidina ove povijesne građevine održava se kulturno - zabavni program koji ugošćuje mnoga poznata imena naše glumačke i estradne scene.

HODOČAŠĆE NA VELIKU GOSPU

HODOČAŠĆE NA VELIKU GOSPU

Rijeka

Davne 1291. godine trsatski su drvosječe jedno jutro pred sobom ugledali kućicu u šumi koje prije nije bilo. Prestrašeni i začuđeni, obavijestili su o tom čudu župnika Jurjevića, koji ih je umirio, kazavši im kako već zna o čemu se radi. Bila je to, naime, nazaretska kućica Blažene Djevice Marije, koju su, iz straha od turskog osvajača, anđeli prenijeli na Trsat gdje je stajala pune tri godine i sedam mjeseci.

KASTAFSKO KULTURNO LETO

KASTAFSKO KULTURNO LETO

Kastav

Na brdašcu iznad Rijeke smjestio se maleni gradić Kastav, gradić kulture i prosvjete. Inzistirajući na toj tradiciji, u Kastvu se ljeti odvija bogat i kvalitetan kulturni program. Posjetitelji mogu naići na širok raspon događanja dramskog, glazbenog i likovnog karaktera. Brojne predstave, koncerti domaćih i inozemnih glazbenika te raznovrsne izložbe samo doprinose romantičnom ugođaju kojim Kastafsko kulturno leto šarmira svoje goste.

HALUBAJSKI ZVONČARI

HALUBAJSKI ZVONČARI

Kastav

UNESCO - Halubajski zvončari na popisu nematerijalne baštine
Halubajski zvončari s područja Kastavštine, nezaobilazni „maškarani“ sudionici bez kojih svjetski poznati Riječki karneval zasigurno ne bi bio isti. Na svom pokladnom ophodu u sklopu Riječkog karnevala tradicionalno predstavljaju jednu od najglasnijih pokladnih grupa jer zvuk njihovih zvona redovno nadglasava svu karnevalsku buku koja se tih dana širi  Rijekom.

JAHANJE

JAHANJE

Rijeka

Na samo 15-tak kilometara udaljenosti od grada Rijeke, na području Općine Jelenje u blizini osnovne škole, djeluje Konjički klub „Vodičajna“ s 20-tak konja i 40-tak aktivnih članova kluba. Više od polovine konja su arapski punokrvni konji, toplokrvni, haflingeri te polukrvnjaci.

GROBNIČKE ALPE

GROBNIČKE ALPE

Jelenje

Uz rubove grobničkoga polja uzdiže se tridesetak planinskih vrhova. To su Grobničke Alpe.

 • 01.06.-02.08.2024,sss Bakar

  Margaretino leto

  Najpoznatija i najpopularnija bakarska manifestacija svakako je Margaretino leto. Nadahnuto svečanostima povodom blagdana sv. Margarete (13. srpnja), zaštitnice grada Bakra, Margaretino leto održava se već punih 30 godina! Tijekom četrdesetak...
 • 14.06.-31.08.2024,sss Kostrena

  Kostrensko leto

  Od lipnja do kolovoza, Kostrenjani i njihovi gosti uživat će u brojnim zanimljivim sadržajima koji će pretvoriti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju. Program Kostrenskog leta počinje već ovog petka 14. lipnja...
 • 21.06.-26.07.2024,sss Viškovo

  "Vikler" - Viškovski kulturni letnji ritam

  Viškovski kulturni letnji ritam ili "Vikler" objedinjuje ljetne programe u organizaciji Turističke zajednice i Kuće halubajskega zvončara. Ovogodišnji "Vikler" donosi niz sadržaja za djecu, ali i odrasle: od čarobne dječje...
 • 23.06.-20.07.2024,sss Rijeka

  Riječke ljetne noći

  Pozor, pozor, ljubitelji kazališta pod zvijezdama, Riječke ljetne noći vraćaju se u svojem novom ruhu! Festivalski program u nedjelju, 23. lipnja, otvara plesni spektakl "Grand finale" Nadava Zelnera, dok će ga...
 • 24.06.-11.08.2024,sss Čavle

  Summer Camp Platak

  Nakon 6 sezona uspješnih  ljetnih i zimskih kampova i  ove godine organiziran je sportsko-edukativni ljetni kamp Platak za djecu od 6 do14 godina. Ove godine kamp je obogaćen i sa...
 • GetCMSKalendarDogadjanjaHR
  Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture