Atrakcije

Riječki karneval - peto godišnje doba!

Rijeka

Od 1982. godine u Rijeci se održava Međunarodni riječki karneval koji plijeni veliku pozornost gostiju i uistinu je za sve koji ga gledaju ili u njemu sudjeluju posebno, peto godišnje doba! Dovoljno je reći da se Riječki karneval svrstava uz bok najslavnijim svjetskim karnevalima – onima u Rio de Janeiru i Veneciji.


Ovaj se događaj temelji na dugoj tradiciji. Naime, prije sto godina Rijeka je živjela svoj karnevalski život intenzivnije od bilo kojega grada u ovom dijelu Europe. Organizirale su se karnevalske povorke i karnevalski balovi u kojima je sudjelovalo austrijsko i mađarsko plemstvo, ruske kneginje, njemački baruni, grofice i grofovi iz cijele Europe. Karnevalske ludosti započinju izborom kraljice karnevala i primopredaje ključeva grada a nastavljaju karnevalskim ludovanjem, organizacijom dječje karnevalske povorke. Kulminacija je Međunarodna karnevalska povorka kao izvanredan spoj tradicije ali i maštovit osvrt na aktualna društvena događanja u kojem sudjeluju brojne povorke i alegorijska vozila a uživo je, u TV prijenosu ili putem interneta prate milijuni ljudi.
Karneval prati najšareniji autorally u Europi Maškarani rally Pariz-Bakar te mnoga druga zabavna i sportska događanja.

Više informacija potražite na:

www.ri-karneval.com.hr

 • 01.02.2020-31.01.2021, Rijeka

  Program: Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture

  Europska prijestolnica kulture jedna je od najprestižnijih i najcjenjenijih kulturnih inicijativa u Europi, a Rijeka je prvi hrvatski grad koji će se pridružiti obitelji od preko šezdeset europskih gradova koji ponosno nose ovu titulu.

 • 07.06.-19.09.2020, Čavle

  "Festival sportske rekreacije Platak 2020"

  Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko-goranske županije tijekom cijelog ljeta na Platku priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života.

 • 19.06.-31.08.2020, Kostrena

  Ljeto u Kostreni

  Kostrena se priprema za nikad luđe ljeto. Obalna šetnica i njezine plaže od 19. lipnja do 31. kolovoza postaju velika pozornica i nezaobilazno mjesto dobre zabave.

 • 01.07.-28.08.2020, Kastav

  Kastafsko kulturno leto

  Festival gitare, glazbeni, dramski, izložbeni, dječji, filmski, književni program...

 • 03.07.-18.09.2020, Rijeka

  Ljeto u prijestolnici - EPK program

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture