Adrenalinski sportovi

Spremi u moj planer

Daskaši na vodi (wakeboarding)

"Daskašima" koji su "zanat ispekli" na kopnu ali i onima koji su već upoznali draži tog relativno novog sporta na vodi, sigurno će vožnja na dasci uz obalu kvarnerskih otoka i u priobalju biti pravi užitak!

U Puntarskoj Dragi između Punta i Krka na Krku otvorena je vučnica za skijanje na vodi, jedna od najnovijih u Europi, i jedna od rijetkih smještenih na moru. Prikladna je za početnike i za iskusne wakeboardere, privlači sve više pobornika tog sporta te pruža izvrsnu zabavu na moru i obali. Vašoj će novoj avanturi prethoditi, dakako, instrukcije.

Užitak može početi!

www.wakeboarder.hr

Padobranstvo

Jeste li ikada uživali u letu padobranom? Poželite  li osjetiti slobodu letenja i pogleda „s visine“? Na aerodromu Grobnik održava se teoretska i praktična obuka te škola letenja za početnike.
Također se organiziraju turistički letovi te prigodna natjecanja. Iskusni padobranci mogu skakati na istom mjestu vikendom. Dovoljno je da skočite  jednom – poslije toga i vi se ubrajate u ovisnike o ovom adrenalinskom sportu i osjećaju da ni nebo više nije granica...

Zmajarenje (paragliding)

Jeste li ponekada, gledajući paraglidere poželjeli biti  na njihovom mjestu, otisnuti se sa zmajem u visine te tako „obilaziti“ prirodne i druge znamenitosti? Da biste ovu želju ostvarili, potreban je prikladan teren,  pouzdana „letjelica“, znanje i vještine te, dakako, povoljni meteorološki uvjeti i krajolik u kojem ćete uživati. Na Kvarneru imate sve!

Na otocima Krku, Cresu i Rabu, u primorju ili u unutrašnjosti više je lokacija pogodnih za paraglidere. No, prije nego što se otisnete na ovu pustolovinu neophodno je naučiti tajne  letenja,  imati ili unajmiti odgovarajuću opremu te pažljivo odabrati vrijeme i mjesto za let. Kako biste osigurali da zmajarenje doista bude užitak, savjetujemo da  se na ovu avanturu odlučite u društvu  za to ovlaštenih vodiča. Sloboda letenja i Kvarner iz ptičje perspektive, doista su nezaboravno iskustvo!   

Rafting

Nezaboravno iskustvo raftinga na Kvarneru možete iskusiti na još neukroćenom i divljem gornjem toku rijeke Kupe i na rijeci Dobri – prvoj rijeci u Hrvatskoj na kojoj je rafting organiziran i na kojoj se otada tradicija raftinga njeguje dugi niz godina. Obje rijeke protječu područjem Gorskog kotara, koji je poznat i prepoznat kao jedan od najatraktivnijih kontinentalnih područja Europe te će Vas oduševiti svojim raskošno zelenim šumama i raznolikim prirodnim atrakcijama. Rijeka Kupa jednim dijelom protječe i kroz Nacionalni park Risnjak te je time rafting na Kupi zanimljiv i neobičan način za razgled prirodnih ljepota Risnjaka.

Rafting je najbolji izbor ukoliko želite provesti dan ispunjen brzinom i uzbuđenjem. Najbolje vrijeme za rafting je tokom proljetnih i jesenskih mjeseci, posebice nakon obilnijih kiša. Ovisno o težini određenih dionica na rijekama, na rafting kao aktivnost mogu se odlučiti osobe svih uzrasta. Na lakšim dionicama prethodno iskustvo nije potrebno.
Dođite i okušajte se u kvarnerskoj rafting avanturi!

Detaljnije informacije o mogućnostima raftinga na području Kvarnera možete pronaći na sljedećim lokacijama:

GORSKI TOK
Lujzinska cesta 39, 51 300 Delnice
Tel.: +385 51 812 864
E-mail: info@gorski-tok.hr
Web: www.gorski-tok.hr

FORIS RAFTMANIA
Zrinska 13, 51 301 Brod na Kupi
Tel.: +385 51 837 139
E-mail: info@rafting.com.hr
Web: www.rafting.com.hr; www.foris.hr

KUPA SPORTS
Mocile 14, 51 329 Severin na Kupi
Tel.: +385 51 870 365
E-mail: info@kupa-sports.com
Web: www.kupa-sports.com

TERRA CROATICA ADVENTURE TEAM
Dubovac 11, 47 000 Karlovac
Tel.: +385 91 413 3920

 

Zipline

Zipline Edison jedinstvena je atrakcija na otoku Krku a i šire, namijenjen obitelji i ljubiteljima pustolovina. Smješten je na prijevoju Treskavac uz državnu cestu D 102 u neposrednoj blizini poznate staze glagoljice.
"Šetnja među krošnjama" posjetiteljima omogućava nezaboravni doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje po nezaboravnim krajolicima, spuštanja sajlama i to sve na više od 2 km dužine.

www.zipline-edison-krk.com

 
Ukoliko vam navedene aktivnosti nisu dostatne otkrijte i ostale mogućnosti koje vam Kvarner pruža: planinarenja po dubokom snijegu i spuštanja skijama ili bordovima po netaknutoj stazi, penjanje po sajlama i stijenama, slobodno penjanje...

Više informacija potražite na
Park prirode Učka
Nacionalni park Risnjak
Turistička agencija Adnatura

Klub za slobodno letenje HOMO VOLANSMatulji

Podaci o klubu
Adresa: Put za Matulji 21, Matulji
Telefon: 051/277 765
Mobitel: 091/20 12 752
E-mail: info@homo-volans.hr
Web stranica: www.homo-volans.hr

Aero - klub "Krila Kvarnera"Rijeka

Podaci o klubu
Adresa: Verdieva 11, Rijeka
Telefon: 051/250 845
Fax: 051/313 617
E-mail: klub@padobranstvo.hr
Web stranica: www.padobranstvo.hr

Klub za slobodno letenje "KRILA KVARNERA"Rijeka

Podaci o klubu
Adresa: Mire Radune Ban 14/3, Rijeka
Mobitel: Hang gliding - 098/491-071, 098/174-2153, paragliding - 098/800-004, 098/161-7290, 091/721-9280
E-mail: ksl@krila-kvarnera.hr
Web stranica: www.krila-kvarnera.hr

Paragliding klub FLUMENRijeka

Podaci o klubu
Adresa: Milice Jadranića 38b, Rijeka
Telefon: 051/582 493
Mobitel: 095/814 3976
Fax: 051/ 681 873
E-mail: info@pjkflumen.org
Web stranica: www.pjkflumen.org
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture