Lov i ribolov

Spremi u moj planer

Lovni turizam

Prirodna raznolikost Kvarnera odnosno primorja, otoka i gorja, pruža velike mogućnosti za lovni turizam. Ukupna površina lovišta je  345.000  hektara, a na ovom području postoji 36 lovačkih društava.

U lovištima Gorskog kotara izdvaja se lov na običnog jelena, srne, divlje svinje i medvjeda. Šumska šljuka je najatraktivnija divljač lovnog turizma u priobalju i otocima. Također, ovdje se lovi kamenjarka i fazan, a od krupne divljači jelen, srna, divlja svinja, muflon i lisica.

O uvjetima lova te o smještaju u lovačkim kućama informacije se mogu dobiti u lovačkim društvima koja se nalaze u svim većim mjestima Kvarnera.

Ribolov na jezerima i rijekama

Pogled u zeleno jezero ili brdsku rijeku, opušteno i strpljivo  čekanje  hoće li se udica zategnuti i riba uhvatiti. A svuda prekrasna priroda i mir, samo mir….
Gorski kotar pruža velike mogućnosti za sportsko-rekreativni ribolov: uz rijeku Čabranku od izvora do ušća, rijeku Kupu od izvora do Severina, rijeku Dobru od izvora do Gomirja, Rječinu od izvora do ušća. Jednako tako, čekaju vas jezera: Omladinsko, Bajer, Lepenica, Valić i Tribalj. Za ovu vrstu ribolova potrebna je dnevna dozvola, a informacije o njihovom izdavanju dostupne su na info punktovima Gorskog kotara i Rijeke.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture