Sportske pripreme

Spremi u moj planer

Odlični sportski tereni, povoljna klima, prometna blizina te lijepo okruženje i kvalitetna  turistička usluga glavni su razlozi zbog kojih u  kvarnerska odredišta sportaši dolaze na pripreme tijekom cijele godine.

Hotelski kompleksi, turistička naselja kao i mjesta na otocima, u primorju i gorju odlično su opremljeni sportskim terenima za mnoge vrste sportova, kondicijske treninge i slično. Dolaskom u Kvarner vrijeme priprema na otvorenom i za različite sportove moguće je tokom cijele godine. Doda li se tome da je stjecanje kondicije moguće u lijepom i ugodnom ambijentu, sportaši koji ovdje dolaze na pripreme dodatno su motivirani. Vi ste pobjednici  već prije pobjede!

KOMPLEKS BAZENA U RIJECI NA KANTRIDI
Gradskom prostornom dokumentacijom obalni potez na Kantridi dugoročno je predviđen za sportsko-rekreacijske i turističke sadrže. 
Kompleks je izgrađen na parceli od 20.000 m2. Pet odvojena bazena zauzimaju ukupno 9000 m2, najveće dvoransko plivalište natkriveno je pomičnom krovom konstrukcijom. U okviru ovog projekta također je izgrađena garaža koja ima 148 parkirnih mjesta, a u sklopu objekta nalazi se fitness centar, turistički info punkt i ugostiteljski objekt. U sklopu kompleksa samih bazena dodatnu kvalitetu korištenja prostora donijet će sunčalište (550m2) do rekonstruiranog starog olimpijskog bazena, ugostiteljski objekt do recepcije s terasom i restoran s terasom u razini plaže. Ne manje bitno, i svakako vrlo atraktivno, područje je novog plažnog pojasa, odnosno 7000 m2 plaže te 350 m duga šetnica uz plažu.

 

REGIONALNI SPORTSKO REKREACIJSKI I TURISTIČKI CENTAR PLATAK

 

DELNICE - sportsko - rekreativni sadržaji
Delnice se nalaze u Gorskom kotaru na nadmorskoj visini 696 m, a umjerena planinska klima i bogatstvo prirodnih fenomena – Hajdova hiža, Drgomalj i Petehovac, te suvremeni sportski objekti potaknuli su razvitak Delnica u kvalitetno sportsko-turističko središte gorskokotarskog turizma. Gotovo stoljetna tradicija izletničkog, zdravstvenog, sportskog i drugih oblika turizma te prirodne osobitosti i klimatske značajke u Delnice privlače sve više turista. Višenamjenska sportska dvorana u Delnicama, vrijedna oko 2,7 milijuna eura, čijom su izgradnjom otvorene nove mogućnosti za brojne sportske aktivnosti, turistima, a napose sportašima, daje novu dimenziju boravka u gradu. Kako se od Rijeke i obližnjih ljetovališta Kvarnerske rivijere do Delnica stiže za sat vožnje, grad je idealan i za jednodnevne izlete, primjerice kratkotrajne posjete visovima Gorskoga kotara, kao što su vrhovi Drgomalj i Petehovac. No, Delnice nude izvrsne mogućnosti i za višednevni boravak s obzirom na dostatnu infrastrukturu – hotele, sportske objekte, velike prirodne površine za šetnje, odmor ili lov. Nedaleko od grada je Nacionalni park Risnjak, a u podnožju obližnjeg Japlenskoga vrha nalazi se više sportskih terena za nogomet, košarku… potom kuglana, boćalište te zimi dvije atraktivne skijaške skakaonice. Atrakcije karakteristične za čitavo područje su i restorani u kojima se nude brojni tradicionalni specijaliteti goranske kuhinje koja se temelji na divljači i šumskim plodovima. Na području Uprave šuma Podružnica Delnice može se iznajmiti lovačka kuća.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture