Rijeka – grad koji privlači ljepotom i idealnim spojem „zelenog i plavog“
Stara gradska jezgra, povijesni spomenici, zgrada Kazališta „Ivana Pl.Zajca“ iz 1885., životopisno mjesto mediteranske tržnice iz 1880. godine u blizini kazališta svakom posjetitelju je vrhunski doživljaj.

Rijeka – šetnja zaljubljenika u muzeje
Sveučilišna knjižnica (sastavni dio knjižnice je stalna izložba glagoljice), Moderna galerija Rijeka – Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Muzej grada Rijeke i Prirodoslovni muzej svakog posjetitelja će oduševiti sa bogatom povijesti grada na Rječini.

Kule i utvrde Kvarnera
Izlet sa obilaskom najbolje očuvanih kula i utvrda na Kvarneru. Trsatska gradina, Grobnički kaštel i obnovljena utvrda Drivenik.

Kastav-kameni grad na brijegu
Grad bogate povijesti i kulturnih spomenika. Posebno ga je lijepo posjetiti u vrijeme održavanja tradicionalnih manifestacija po kojima je poznat i daleko izvan hrvatskih granica - međunarodnoga festivala kulture Kastavsko kulturno leto i Festivala gitare, blagdana Bele nedeje ili u vrijeme maškara.

Rijeka - Senj - Tragom Rimljana
Vodimo vas u vrijeme gladijatora, hedonista, u vrijeme antičkih majstora, u daleku povijest i kulturu na prostoru između Tarsatice i Senije.

Opatija – stara dama koja slavi 170 godina turizma
Park Angiolina, Park sv.Jakova sa bogatom zbirkom od 150 vrsta biljaka a najpoznatija je japanska kamelija koja je postala i simbolom Opatije, Djevojka s galebom djelo kipara Cara, kao i 12 km dugo obalno šetalište Lungomare koje povezuje mjesta na opatijskoj rivijeri.

Opatija – Mošćenice
Razgled Opatije – ljetovališta gdje su boravili kraljevi i carevi, književnici, filozofi, pisci, pjesnici i glazbenici. Vidjeti i biti viđen - za to je trebalo doći u Opatiju.
Mošćenice srednjovjekovni bogat kulturnim spomenicima: crkva sv. Andrije, crkva sv. Bartola, crkva sv. Sebastijana, kaštel, Mošćenički toš, a 753 stepenice vode iz grada prema najbližoj plaži Sv.Ivan u Mošćeničkoj Dragi gdje se možete osvježiti u kristalno čistom moru.

Park prirode Učka
Ugodna šetnja mitskim i poučnim stazama parka prirode Učka i spektakularan pogled na Kvarner.

Oči Vinodola
Obilazak šest vidikovaca, „očiju Vinodola": čitav Vinodol, plodna dolina ispružena od Križišća prema Novom Vinodolskom i zaštićena brdovitim lancem od Jadranskog mora,priča je satkana od bogate povijesti, brojnih kulturnih i povijesnih spomenika, prirodnih ljepota i tradicije.

Rafting ili Canoe safari na rijeci Kupi
Aktivni odmor uz jedinstvene zvukove, netaknutu prirodu i ljepote brdsko-planinskog kraja.

Zeleni vir i Vražiji prolaz
Prirodni rezervat u kojem se nalaze kanjon Vražji prolaz i 70 metarski slap Zeleni vir

Delnice – „delnički trolist“
Delnice – obilazak parka Kralja Tomislava, Mini ZOO, Popovićevog mlina,
Brod na Kupi (bogata povijest „gospodskog“ mjesta) Kaštel Zrinski, podzemni prolazi, Crkva Sv.Magdalene- počivalište Zrinskih, Stup srama/ostaci obrambenog zida.
Crni lug – selo Šindre, Nacionalni park Risnjak / izvor Kupe

Delnice - Lokve - Fužine
Razgled Popovićevog mlina, a zatim odlazak u Lokve – razgled špilje Lokvarka jedne od najvećih špilja u Hrvatskoj, te posjeta Muzeju žaba.
Fužine gradić 730 m nad morem i ugodnom klimom u ljetim mjesecima pružiti će ugodu za šetnju i razgled Etnografske zbirke, crkve Sv.Antona Padovanskog u kojoj se nalaze originalna djela "Posljednja večera" iznad oltara koja je restauirirana, originalni Križni put te freske koje je naslikao poznati hrvatski slikar Antonini početkom 20. stoljeća.

Nacionalni park Risnjak i park šuma Golubinjak
Na poučnoj stazi raspoređeno je 16 detalja prirodno-kulturne baštine koji predstavljaju značajke i zanimljivosti NP Risnjak kao i ovog podneblja

Rapske viteške igre
Nezaboravan događaj u gradu Rabu su Rapske viteške igre koje su se održavale od 1364., a sjećanje su na vitešku obranu grada u davnoj prošlosti.

Putevima glagoljice – Otok Krk
Upoznajte povijest i ljepotu najvećeg jadranskog otoka, „zlatnog otoka"Krka, svjedoka života i kulture više od dva tisućljeća.

Krk - Baška
Krčka katedrala je uz Frankopanski kaštel najpoznatiji gradski motiv.
Baška je prepoznatljiva po jednoj od najvećih i najljepših šljunčanih plaža na Jadranu, dužine u polukrugu više od 1 800 metara. Prirodno fini pijesak posebice omogućuje neplivačima i djeci uživanje na plaži, jer se dubina mora postupno povećava. Poput ostalih krčkih mjesta, i u starom dijelu ovoga mjesta su uske uličice, kuće blizu jedna drugoj tako da je ugođaj tipičan mediteranski.
  
Špilja Biserujka – Punat - Košljun – Otok Krk
Postojanje Špilje Biserujka poznato je već preko stotinu godina, kada je njezina unutrašnjost skrivala i budila interes za nepoznate tajne i ljepotu svojih kalcitnih ukrasa, a sadašnjim uređenim i sigurnim stazama prolaz kroz špilju dostupan je svima - od djece do starijih osoba. Mogućnost kupanja u ljekovitom blatu u Solinama u blizini špilje.
Košljun otočić smješten kao svega 750 metara od Punta poznat je po franjevačkom samostanu u kojem su redovnici stoljećima skupljali i sačuvali mnoge vrijedne predmete. Na otoku se nalazi muzej s etnografskom zbirkom koja sadrži mnogobrojne predmete krčkih ribara i seljaka te narodne nošnje s cijelog otoka Krka.

Malinska – ribarsko selo Porat i Glavotok – Otok Krk
Malinska i Porat su novi turistički centri poznati po svojoj mikro-klimi i prirodnoj ljepoti. U Poratu i Glavotoku se nalaze franjevački samostani koji datiraju iz davne 1277.godine. Svakako treba vidjeti njihove divlje plaže i kampove gdje se možete i okupati.

Vinski podrumi
Posjet proizvođačima vina i vinskim podrumima u Kastvu i Vrbniku sa kušanjem jedinstvenog pjenušca iz mora – Valomet-a.

Creski triptih: Osor, Lubenice, Valun
Povijest otoka Lošinja i Cresa najupečatljivije je upisana u gradu koji mostom povezuje oba otoka: u Osoru – gradu muzeju. Obilazak Lubenica, jedinstveno naselje smješteno na impozantnoj strmoj litici s pogledom na pučinu od kojeg zastaje dah. Nakon Lubenica obilazak još jednog jedinstvenog mjesta otoka Cresa: pitoreskno ribarsko selo Valun čuveno po svojoj glagoljaškoj baštini.

Grad Cres i magične Plave grote
Jedinstveni izlet autobusom na otok Cres s posjetom gradu Cresu te izlet brodom na Plave grote – jedinstveni fenomen lošinjskog arhipelaga.

Mali i Veli Lošinj
Otkrijte najljepše priče Lošinja uz stručno vođenje šetnja drevnim kamenim ulicama, posjeti galerijskom prostoru Kula, te jedinstveni centar “Plavi svijet” koji skrbi o dobrim dupinima lošinjskog akvatorija.

Mali Lošinj – Susak
Susak je jedinstveni pješčani otok jadranskog arhipelaga bogat prirodnim posebnostima i kulturnom baštinom. Površine 3,7 km2 , u pomorskoj kartografiji ubilježen je već u 13. stoljeću, a spada otočnoj skupini Cres-Lošinj.
Na otoku nema cesta, nema automobila, nema bučnih noćnih klubova - samo kilometri prašnjavih stazica koje preko travnatih kaskada selo spajaju sa udaljenim uvalicama. Susak je zanimljiv i poseban u svakom pogledu. Otok nudi raznolike pješčane plaže, stjenovita kupališta i čisto more bogato ribljim vrstama. Na otoku obitavaju ljudi arhaična govora, osebujnih običaja i nošnji, vrijedni vinogradari i ribari.
 
Nacionalni park Brijuni
Priča o ljepoti i raskoši duga dva i pol tisućljeća. Antičke rimske vile, ilirske palače, bizantske utvrde, srednjovjekovne crkve i na kraju - raskošna predsjednička rezidencija, koju su posjetili najmoćniji političari i najslavnije zvijezde 20. stoljeća.

Istratour – obilazak malih srednjovjekovnih gradića i kušanje gastronomskih istarskih delicija
Doživite višestoljetnu idilu istarskog poluotoka, gradiće žive povijesti: Bale, Vodnjan, Motovun, Beram, Pazin, Grožnjan, Livade, Buzet, Hum...

Nacionalni park Sjeverni Velebit
Najmlađi hrvatski nacionalni park s jednom od najstarijih planinarskih staza u Hrvatskoj s obilaskom Velebitskog botaničkog vrta.

Nacionalni park Plitvička jezera
Plitvička jezera nalaze se u Ličkoj regiji i ubrajaju se među najljepše prirodne znamenitosti u Europi,koje su zbog svoje raznolikosti uvrštene u popis Svjetske prirodne baštine.

Iskoristite raznoliku ponudu izleta po Kvarneru, susjednim regijama Istri i Liki, te u obližnjoj Italiji i Sloveniji:
 
- kvarnerski gradići i otoci
- kružni izleti brodom
- Gorski kotar
- Nacionalni park Risnjak
- Nacionalni park Plitvička jezera
- Nacionalni park Brijuni
- Nacionalni park Sjeverni Velebit
- Istra
- Venecija (I) ili Postojna (SLO)

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture