Nekoliko ideja za odmor

Spremi u moj planer

Wellness vikend
Predahnite od svakodnevice i u nekom od brojnih wellnessa u kvarnerskim turističkim odredištima. Izaberite program baš po svojoj mjeri te ga kombinirajte sa zdravstvenim učincima šetnje, wellness jelovnika i odmora. Pa onda puni energije krenite dalje - zdraviji, ljepši, snažniji i sretniji!

Kulturne manifestacije
Upoznajte tradiciju, sudjelujte u programima utemeljenim na nekadašnjim događanjima… uživajte u koncertima svih žanrova, posjetite izložbu, pogledajte kazališnu predstavu posjetite znamenite lokacije svjesni toga da vas ono pravo putovanje kroz kvarnersku kulturnu prošlost i sadašnjost tek očekuje.

Gastro putovanje
U konobi uz more, u raskošnom restoranu ili pak u šumovitim predjelima u unutrašnjosti, čeka vas cijeli niz morskih ili goranskih specijaliteta. Jeste li znali da su baš kvarnerski škampi najbolji na svijetu? Jeste li probali tradicionalnu rapsku tortu ili kušali jedinstveno vino – vrbničku žlahtinu? Znate li da je Kvarner poznat i po mnogim drugim specijalitetima mediteranske i kontinentalne kuhinje te po odličnim vinima. Vaš gastronomski vikend doista će biti prepun ugodnih iznenađenja!

Stazama i šetnicama Kvarnera
Znate li kao miriše lavanda ili bor? Možete li zamisli pogled na more sa vidikovca kao nagradu za hodanje uređenim planinskim stazama? Ili biste radije izabrali duge šetnje uz more? U Kvarneru, na otocima u priobalju kao i u Gorskom kotaru, uređeno je nekoliko stotina kilometara šetnica koje ujedinjuju želju za rekreacijom sa prekrasnim pejzažima i gastronomskim predahom. Vikend za pamćenje!

Jedrenje po Kvarneru
Otisnite se od obale, uživajte u ljepoti plovidbe, kupanju i upoznavanju otoka ili gradova i njihove ponude. Budite robinzoni i kušajte odlične specijalitete koje samo za vas pripremaju otočki ribari ili posjetite raskošne restorane, vrhunske koncerte i kulturne znamenitosti… što god izabrali, snaga mora i plovidbe ispunit će vas zadovoljstvom i dati vam snagu za nove životne i poslovne izazove…

Ronjenje po Kvarneru
Otići, zaboraviti stresnu svakodnevicu i barem na dva-tri dana navući ronilačko odijelo te uroniti u tajanstven i uvijek zanimljiv svijet podmorja... sigurno je san svih onih koji su upoznali ljepotu ronjenja. U Kvarneru je više od 40 lokaliteta za ronjenje te velik broj ronilačkih klubova koji će vam u tome biti vodiči, pomoć i podrška.

Biciklom po Kvarneru
Gorje, primorje i otoci… sve je to čak u jednom danu moguće obići na biciklu i pritom, baš kao na filmu, uživati u brzoj izmjeni ugođaja i krajolika.
U Kvarneru je 19 obilježenih biciklističkih staza ukupne dužine 1300 kilometara od kojih možete birati one za sebe ovisno o težini i okruženju. Toliko različito a uvijek zanimljivo i lijepo!

City Break
Kvarnerski gradovi i gradići intenzivno žive cijele godine pa je i pozivnica za posjetu trajna. Pogledati kazališnu predstavu, otići na koncert ili u klub, prisustvovati karnevalu ili sudjelovati u njegovoj povorci, uživati u krajoliku, gastronomskoj ili trgovačkoj ponudi, wellnessu ili šetnji zanimljiv je sadržaj kojem ni vremenske prilike ni kalendar ne mogu ništa…. Jednostavno, uživat ćete u događanjima iz bogatog popisa priredaba, doživljaju i sjećanjima…. do novog susreta!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture