Medicinski programi

Spremi u moj planer

Duga tradicija, koja je službeno započela kada je Opatija 1889. godine dobila status carskog lječilišta, sljedećih se desetljeća i stoljeća nadograđivala suvremenim stručnim znanjima te je popisu mjesta dodavala i Crikvenicu, Selce, Mali i Veli Lošinj, Rab i druga središta te je Kvarner promovirala u regiju s idealnim spojem medicinskih učinaka i ugodnog boravka.
Tako je ostalo sve do danas kada Kvarner, razvojem i obogaćivanjem zdravstvene ponude, potvrđuje status regije s velikim brojem medicinskih programa. Iako prije svega slovi kao destinacija pogodna za liječenje i rehabilitaciju onih koji boluju od bolesti dišnih puteva te srčanih bolesti, ovdje dolaze i oni koji žele žele spriječiti ove ali i mnoge druge tegobe.
Također su osmišljeni sveobuhvatni programi mršavljenja, medicinskog wellnessa, oporavka od sportskih ozljeda itd. Jednom riječju, u potrazi za zdravljem, vitalnošću i ljepotom, vaši putevi vode u Kvarner...

Posebnu težinu daju dvije bolnice za medicinsku rehabilitaciju - crikvenička i opatijska Thalassotherapia. U opatijskoj se Thalassotherapiji nalazi ‘Wellness centar’ - jedan od glavnih nositelja wellness ponude Opatije i cijelog Kvarnera, a među hotele s brojnim wellness sadržajima uvrstio se uvrstio i hotel Chorintia u Baški na otoku Krku. U Lovranu djeluje prva SPA Wellness akademija u Hrvatskoj na kojoj se educiraju kadrovi za taj poseban segment turističke  ponude. Antistress programi, vital programi, masaže, prirodne aromaterapije, branje ljekovitog bilja i šetnja prirodom čine dobro za dušu i tijelo svakog gosta, pa su tako i olimpijski i svjetski pobjednici, hrvatske sportske zvijezde (Davor Šuker, Luka Modrić, Stipe Pletikosa, Vladimir Šola), skijaši Janica Kostelić, Ivica Kostelić, Kalle Palander na Kvarneru, u Poliklinici "TERME" SELCE U SELCIMA, poznatoj po programima prevencije i liječenja sportskih ozljeda, te mnogim drugim "health i wellness" programima, našli mjesto za svoju rehabilitaciju nakon sportskih napora.

Kvarneru nudi također i stomatološku uslugu u vrhunski opremljenim poliklinikama i ordinacijama s dugogodišnjim iskustvom.

Poliklinika "Terme" Selce

Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, neurologiju, opću  kirurgiju, ortopediju, dermatologiju i venerologiju Poliklinika ”TERME” SELCE i društvo TERME SELCE kao centar zdravlja i sporta, čiji su vlasnici dr. Vlasta Brozičević i dr. Ivan Brozičević, djeluju u srcu Crikveničko-vinodolske rivijere te nastavljaju stoljetnu tradiciju zdravstvenoga turizma ovog kraja.
Uz wellness programe te programe prevencije i dijagnostike, programi fizikalne terapije i rehabilitacije medicinska su područja po kojima je Poliklinika “TERME” stekla i međunarodni ugled, a primjena vrhunske svjetske tehnologije jamči stalne rezultate i uspješnost.

Poliklinika je 2004. godine dobila ekskluzivnu američku licenciju kao BIODEX izokinetički referentni centar za Hrvatsku.
Poliklinika "TERME" SELCE pridonijela je uspjesima elitnih hrvatskih sportaša i najboljih klubova u raznim sportovima. Višegodišnju skrb i pažnju mnogobrojnih elitnih sportaša potvrđuju rezultati od kojih su neki postali najbolji svjetski povratnici u sportu - poput Janice i Ivice Kostelića te Renata Sulića.
Kao stručnjak i za sportsku medicinu, dr Vlasta Brozičević je zajedno sa svojim medicinskim timom razvila specifičan „know-how“ za optimalizaciju individualnih treninga sportaša poslije povreda i složenih operacija. Neprocjenjivo iskustvo stečeno je sudjelovanjem na Europskim atletskim igrama 1991., Ljetnim olimpijskim igrama 1996., Ultramaratonu, Megatriatlonu Alpe-Adria 1997., Europskom juniorskom stolnoteniskom prvenstvu 1998., Svjetskom skijaškom prvenstvu 2001., 2003., i 2005., Zimskim olimpijskim igrama 2002. i 2006. te mnogim drugim sportskim događajima i priredbama.
Dr. Vlasta Brozičević je uz to službeni liječnik Hrvatske skijaške reprezentacije te liječnik i član FIS Medical Committee.
Cilj Poliklinike "TERME" SELCE je razvijati dalje svoju djelatnost u području suvremenog zdravstvenog turizma na temelju vlastitog, bogatog iskustva. Uz ciljane programe za sve dobne skupine, organiziraju se dodatne „male radionice zdravlja“ tijekom čega se klijenti i pacijenti motiviraju da usvoje nove navike za očuvanje zdravlja.
Uz ostalo, Poliklinika "TERME" SELCE nastavna je baza u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi Sveučilista u Rijeci i Zagrebu. Autori smo i promotori, od 1966. godine pilot-projekta pod nazivom „Zdrava mediteranska prehrana u turizmu“ temeljenog
na međunarodnom iskustvu.

Adresa: 1. prilaz I. L. Ribara 8, 51266 Selce
Telefon: +385 51 764 055
Fax. +385 51 768 310
e-mail: info@terme-selce.hr  
Web: www.terme-selce.hr

Lječilište Veli Lošinj

Veli Lošinj leži na jugoistočnoj obali otoka Lošinja, u suptropsko mediteranskom području s prosječnom godišnjom temperaturom od 14,4°C. Razlika između godišnjih minimalnih i maksimalnih temperatura je vrlo mala što je jedan od bitnih čimbenika poštedne klime.
Izvan urbane jezgre Veloga Lošinja, u perivoju punom egzotičnog mediteranskog bilja, smješteno je Lječilište Veli Lošinj. Ima 220 kreveta, raspoređenih u tri objekta: Zgrada park 1 i Vila Letić pogodne su za smještaj organiziranih skupina mladih od 7 – 18 godina, a Zgrada Park 5 novijeg je datuma i pogodne za individualni smještaj (recepcija, sobe s
kupaonicom, tv-sala).

Lječilište raspolaže uređenim šetnicama, igraonicom i igralištem za djecu, kombiniranim rukometnim, nogometnim, košarkaškim i odbojkaškim igralištem te stolovima za stolni tenis.
Zdravstvene usluge i dijagnostika alergijskih bolesti dišnih organa i kože obavljaju se u zgradi u kojoj su smješteni laboratorij, inhalatorij, plućna dijagnostika, spirometrija, oksimetrija, specijalističke ambulante (dermatolog, fizijatar, pedijatar). Liječenje se provodi kombinacijom talasoterapije s medikamentoznom i fizioterapijom.

Indikacije:
• alergijske bolesti dišnih organa (bronhijalna astma i astmi slična stanja),
• kronične plućne bolesti, alergijske bolesti kože, psoriasis vulgaris,
• osobe u stanju rekonvalescencije i rehabilitacije

Tvrtka: Lječilište Veli Lošinj
Adresa: Pod javori 27, 51551 Veli Lošinj
Telefon: +385 51 236 111
Faks: +385 51 236 224
e-mail: info@ljeciliste-veli-losinj.hr
Web: www.ljeciliste-veli-losinj.hr
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture