Novosti s Kvarnera

Spremi u moj planer

Newsletter: Kvarner ponovno diše turistički 

 

JESTE LI ZNALI?

Rijeka na listi najsigurnijih turističkih destinacija
Portal European Best Destinations, koji promovira turizam i kulturu u Europi, uvrstio je Rijeku na listu najsigurnijih turističkih destinacija budući je broj slučajeva zaraze koronavirusom bio vrlo nizak

Hrvatske vode za kupanje među najčišćima u Europi
Hrvatska je jedna od pet europskih zemalja s najčišćom vodom za kupanje, prema najnovijim godišnjim ocjenama Europske agencije za zaštitu okoliša (EEA) i Europske komisije

Od 15.06.2020. godina ukida se naplata mostarine za krčki most
Krčki most izgrađen je prije gotovo 40 godina i povezuje najveći hrvatski otok Krk s kopnom, a njegova duljina iznosi 1,7 km. Sastoji se od dva luka, Velikog i Malog, a Veliki luk duljine od čak 390 m sve do 1995. godine držao je svjetski rekord kao armirano-betonski luk s najdužim rasponom na svijetu.

Lonely Planet Magazine:
Regija Kvarner u "TOP 10 regija" koje trebate posjetiti u 2020. godini i nositelj godišnje nagrade "Best In Travel 2020"

Najavljeni letovi iz Njemačke, Velike Britanije i Beneluxa na Zračnu luku Rijeka
(drugom polovicom lipnja i početak srpnja)

Iz Češke i Slovačke vlakom do Rijeke
Češki prijevoznik RegioJet započeo je s prodajom karata za nove linije vlakom koje će povezivati Češku i Slovačku, s Rijekom u Hrvatskoj i Ljubljanom u Sloveniji. Noćna linija RegioJet vlakova prometovat će od 30. lipnja do 26. rujna i to tri puta tjedno iz Praga, Pardubice, Brna, Břeclava i Bratislave. Iz Rijeke autobusne linije istog češkog prijevoznika RegioJet-a vozit će prema ostalim hrvatskim odredištima.

Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020
"Rijeka 2020 - Luka različitosti", prvi hrvatski grad s titulom Europska prijestolnica kulture

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture