Novosti s Kvarnera

Spremi u moj planer

JESTE LI ZNALI?

  Kvarner predstavljen u popularnom francuskom ženskom tjedniku
U sklopu jednog od najznačajnijih francuskih ženskih tjednih časopisa Femme Actuelle, kojeg prati preko 3,2 milijuna francuskih čitatelja, objavljen je odličan članak novinara Jean-Pierre Reymonda o Kvarneru s naglaskom na Rijeku i Opatiju.
Članak pod nazivom "Voyage en Croatie: notre idée d'itinéraire pour découvrir le nord du pays" ("Putovanje u Hrvatsku: ideje za otkrivanje sjevera Hrvatske"), realiziran je uz potporu predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj i Turističke zajednice Kvarnera, a predstavlja Rijeku kao primjer nekoć industrijskog, a danas kulturnog grada i Opatiju kao "nonšalantnu i aristokratsku" te najstariju hrvatsku turističku destinaciju, zatim njezinu čuvenu šetnicu Lungomare. U članku su, uz Rijeku i Opatiju, spomenuti i Mošćenička Draga, otoci Krk i Cresa.

 

I u 2021. godini vlakom iz Češke i Slovačke do Rijeke
Nakon odličnih prošlogodišnjih rezultata i velikog broja prevezenih putnika, najveći srednjoeuropski privatni željeznički prijevoznik RegioJet iz Češke i ove godine uvodi liniju za Hrvatsku. Prva vožnja planirana je za petak, 28. svibnja 2021. godine, a prometovat će na novoj relaciji Prag - Brno - Bratislava - Budimpešta - Zagreb - Rijeka ili Split.
Željezničke veze imat će sličan vozni red kao i prošle godine. Polasci iz Praga su popodne u 16:46 sati, iz Bratislave u 21:17 sati, a iz Budimpešte pet minuta iza ponoći.
Novost za 2021. godinu je puno veći broj autobusnih veza, pa će tako putnike u Rijeci, Gračacu i Splitu čekati autobusi koji će ih dalje prevesti do skoro pa svih destinacija na hrvatskoj obali - od Istre do Dubrovnika. Linije vlakovima i autobusima prometovat će do 27. rujna 2021. godine.
https://www.regiojet.cz/chorvatsko/

 

Kvarneru potvrđeno domaćinstvo Svjetskog SKÅL kongresa 2022. godine
Na Generalnoj sjednici skupštine SKÅL International-a, međunarodne organizacije turističkih menadžera, Kvarneru je jednoglasno potvrđeno domaćinstvo Svjetskog Skål kongresa i novi termin održavanja u 2022. godini (13.10.- 18.10.2022.). Kako je uslijed, pandemije virusa COVID-19 otkazano održavanje Svjetskog Skål kongresa, koji se tijekom listopada ove godine trebao održavati u Opatiji i Rijeci, pod motom "SKÅL CONGRESS IN THE EUROPEAN CAPITAL OF CULTURE 2020", turistički djelatnici s Kvarnera nisu odustali od ove jedinstvene prilike da predstavnicima ovog najvećeg svjetskog udruženja turističkih profesionalaca predstave svoju regiju.

  

EU projekt "Mala barka" proglašen najboljim EU projektom prekogranične suradnje
Projekt "Mala Barka 2 - Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana" nositelj kojeg je Primorsko-goranska županija, a Turistička zajednica Kvarnera jedan od partnera, proglašen je najboljim EU projektom hrvatskih županija u kategoriji prekogranične suradnje!
Prekogranični EU projekt "Mala barka 2", bio je vrijedan više od 2 milijuna eura i uključivao je ukupno 8 partnera iz Kvarnera, Istre i Slovenije. Kroz projekt nadograđena je pomorska mreža sjevernog Jadrana stvaranjem malih plovećih "muzeja na otvorenom" - obnovljene su tradicijske drvene barke koje predstavljaju pomorske markacije našeg prekograničnog odredišta te su uređeni interpretacijski centri u Krku i Lošinju. Najveća atrakcija sigurno je ploveći Interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja, Loger Nerezinac

 

Lonely Planet Magazine:
Regija Kvarner u "TOP 10 regija" koje trebate posjetiti u 2020. godini i nositelj godišnje nagrade "Best In Travel 2020"


Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020
"Rijeka 2020 - Luka različitosti", prvi hrvatski grad s titulom Europska prijestolnica kulture

 

Lonely Planet o Hrvatskoj kao destinaciji za digitalne nomade
Vodeći svjetski turistički vodič Lonely Planet u svom najnovijem članku piše o Hrvatskoj kao idealnoj destinaciji za digitalne nomade
https://www.lonelyplanet.com/articles/croatia-residency-scheme-remote-work

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture