Novosti s Kvarnera

Spremi u moj planer

Newsletter: Kvarner ponovno diše turistički 

 

JESTE LI ZNALI?

Hrvatska u top 20 najpoželjnijih odredišta za 2021. godinu prema izboru američkog Virtuosa
Hrvatska je uvrštena u top 20 najpoželjnijih odredišta za 2021. godinu, prema rezultatima istraživanja prestižnog američkog udruženja agencija za luksuzna putovanja Virtuoso.

 

Hrvatska je za Nijemce prva inozemna autodestinacija
Prema rezultatima godišnjeg istraživanja njemačkog autokluba ADAC "Routenplanner", jednog od najvećih i najpopularnijih europskih autoklubova, Hrvatska je na drugom mjestu prema broju najčešćih upita njemačkih automobilista za putovanja tijekom ljetnog godišnjeg odmora i to odmah nakon Njemačke.
https://www.adac.de/news/urlaub-auto-ziele-corona

 

Rijeka na listi najsigurnijih turističkih destinacija
Portal European Best Destinations, koji promovira turizam i kulturu u Europi, uvrstio je Rijeku na listu najsigurnijih turističkih destinacija budući je broj slučajeva zaraze koronavirusom bio vrlo nizak

 

Hrvatske vode za kupanje među najčišćima u Europi
Hrvatska je jedna od pet europskih zemalja s najčišćom vodom za kupanje, prema najnovijim godišnjim ocjenama Europske agencije za zaštitu okoliša (EEA) i Europske komisije

  

The New York Times uvrstio Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane
Renomirani američki dnevni list čiju web stranicu mjesečno posjećuje preko 400 milijuna čitatelja, The New York Times, uvrstio je Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane. U članku naziva "Američki sam građanin, gdje u svijetu mogu putovati?", Hrvatska je istaknuta kao jedina od rijetkih zemalja na Mediteranu trenutno otvorenih za Amerikance, koji u zemlju mogu nesmetano ući uz predočenje rezervacije o smještaju.

Lonely Planet Magazine:
Regija Kvarner u "TOP 10 regija" koje trebate posjetiti u 2020. godini i nositelj godišnje nagrade "Best In Travel 2020"

 

Iz Češke i Slovačke vlakom do Rijeke
Češki prijevoznik RegioJet započeo je s prodajom karata za nove linije vlakom koje će povezivati Češku i Slovačku, s Rijekom u Hrvatskoj i Ljubljanom u Sloveniji. Noćna linija RegioJet vlakova prometovat će od 30. lipnja do 26. rujna i to tri puta tjedno iz Praga, Pardubice, Brna, Břeclava i Bratislave. Iz Rijeke autobusne linije istog češkog prijevoznika RegioJet-a vozit će prema ostalim hrvatskim odredištima.

Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020
"Rijeka 2020 - Luka različitosti", prvi hrvatski grad s titulom Europska prijestolnica kulture

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture