english :: deutsch :: italiano

 

Šume
Vode
Planine i podzemlja
Biološka raznolikost
Spomenici kulture
Karolinom i Lujzijanom
Sport i rekreacija
Gastronomija
Kulturna događanja
Svetišta
Odmor za dušu i tijelo
Naj, naj, naj

Biti u okruženju guste smrekove ili bukove šume, osjećati cijelim tijelom zdravu i ugodnu goransku klimu, biti zadivljen obzorima koji se pružaju s kamenih vrhova, glasom tišine jezera i uborom goranskih rijeka, a biti nepunih sat vremena vožnje udaljen od nekih od brojnih uvala i lučica na obali ili otocima Kvarnera to je znak posebnosti smještaja Gorskog kotara.

Goransko područje svoju posebnost nudi za svako godišnje doba. Uputiti se ljeti nakon uživanja u moru ili jedrenja uzdu  kvarnerskih otoka na goransku večernju zabavu, a zimi nakon provedenog dana na snijegu prepustiti se ugodi toplog bazena s morskom vodom na jednoj od poznatih kvarnerskih rivijera uistinu je doživljaj koji ćete poželjeti ponoviti.

I koliko god puta svratite u Gorski kotar to će uvijek biti susret neospornih privlačnosti očuvanih šumskih područja, skrovitih dolina, bistrih rijeka i jezera, nacionalnog parka Risnjak, strogih prirodnih rezervata, spomenika prirode i kulturne baštine, ruralnih, tradicijskih vrijednosti i nadasve, iskrene i tople gostoljubivosti Gorana.

 

Mr.sc. Irena Peršić Živadinov

direktorica Turističke zajednice Kvarnera
direktorica Turističke zajednice Kvarnera
  prof.dr.sc. Vidoje Vujić

predsjednik Turističke zajednice Kvarnera

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA KVARNERA
51410 Opatija, Nikole Tesle 2, tel: +385/51/272-988, fax: +385/51/272-909
http://www.kvarner.hr, e-mail:kvarner@kvarner.hr


HTZ