english :: deutsch :: italiano

 

Šume
Vode
Planine i podzemlja
Biološka raznolikost
Spomenici kulture
Karolinom i Lujzijanom
Sport i rekreacija
Gastronomija
Kulturna događanja
Svetišta
Odmor za dušu i tijelo
Naj, naj, naj

Biti u okruženju guste smrekove ili bukove šume, osjećati cijelim tijelom zdravu i ugodnu goransku klimu, biti zadivljen obzorima koji se pružaju s kamenih vrhova, glasom tišine jezera i uborom goranskih rijeka, a biti nepunih sat vremena vožnje udaljen od nekih od brojnih uvala i lučica na obali ili otocima Kvarnera to je znak posebnosti smještaja Gorskog kotara.

Goransko područje svoju posebnost nudi za svako godišnje doba. Uputiti se ljeti nakon uživanja u moru ili jedrenja uzdu  kvarnerskih otoka na goransku večernju zabavu, a zimi nakon provedenog dana na snijegu prepustiti se ugodi toplog bazena s morskom vodom na jednoj od poznatih kvarnerskih rivijera uistinu je doživljaj koji ćete poželjeti ponoviti.

I koliko god puta svratite u Gorski kotar to će uvijek biti susret neospornih privlačnosti očuvanih šumskih područja, skrovitih dolina, bistrih rijeka i jezera, nacionalnog parka Risnjak, strogih prirodnih rezervata, spomenika prirode i kulturne baštine, ruralnih, tradicijskih vrijednosti i nadasve, iskrene i tople gostoljubivosti Gorana.

 

Dr.sc. Irena Peršić Živadinov

direktorica Turističke zajednice Kvarnera
  Zlatko Komadina

predsjednik Turističke zajednice Kvarnera

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA KVARNERA
51410 Opatija, Nikole Tesle 2, tel: +385/51/272-988, fax: +385/51/272-909
http://www.kvarner.hr, e-mail:kvarner@kvarner.hr


HTZ