DJEČJI KARNEVAL

djecji karneval Junaci iz dječjih priča, animiranih i drugih filmova, likovi iz biljnoga, životinjskoga, znanstveno- fantastičnoga i tko zna kojih sve još svjetova, jednom godišnje zavladaju opatijskim središtem predstavljajući se mnoštvu znatiželjnih posjetitelja i velikom televizijskom gledateljstvu u Hrvatskoj.

Opatijski dječji korzo jedan je od prestižnih i tradicionalnih znakova opatijskoga karnevala a okuplja mnoštvo maškaranih grupa i nekoliko tisuća maškarica iz Hrvatske i inozemstva.


djecji karneval Ima ih posvuda. To je njihov dan.
Na karnevalskoj ruti, programom određenoj, male se maškare rastepu s roditeljima stazama opatijskih parkova, ima ih na hotelskim terasama i drugim prostorima, one se vesele na velikoj fešti na otvorenom, a na Ljetnoj se pozornici pojedine grupe na sebi svojstven način i predstavljaju.

Puhački orkestri, glazbe, voditelji-animatori neizostavan su dio velikoga maškaranoga dječjega praznika koji i u kasnijim satima traje u hotelskim dvoranama, posebice onoj Kristalnoj hotela Kvarner.

djecji karneval Trosatna tradicionalna Dječja karnevalska povorka na riječkom Korzu, u subotu, tjedan dana prije velike Međunarodne karnevalske povorke, u kojoj sudjeluju stotine grupa i tisuće maškaranih mališanapredškolske i školske dobi iz Hrvatske i inozemstva, uvijek vas ispuni osjećajima punim razdraganosti i veselja. Mališani u maštovitim kostimima, predvođeni, kao ona veća povorka, meštrom, kraljicom, morčićima, gradskom glazbom i riječkim mažoretkinjama, kreću se pažljivo dogovorenim redoslijedom.

djecji karneval Oduševljenje kojim više od pet tisuća mališana sudjeluje u Dječjoj karnevalskoj povorci jamči da Riječki karneval ima budućnost. S maškaranih lica, osobito onih najmlađih, čita se zadovoljstvo i čuđenje zbog svega onoga što se oko njih događa, ali istodobno i spremnost da ovaj "važan" događaj i odrade što bolje.

Voditelji s mnogobrojnih pozornica veselo najavljuju grupe mališana te potiču opće raspoloženje. Nakon završetka povorke za najmlađe se sudionike u karnevalskom šatoru uz okrepu nastavlja veselje i zabava.


djecji karneval Prepoznatljivosti kvarnerskoga karnevala pridonose, uz velike dječje programe u Rijeci i Opatiji, i druge dječje povorke, redute i zabave.

Organiziraju se u svakom mesopusnom mjestu primorsko-goranskoga kraja i gotovo da i nema onih koji ne sudjeluju u karnevalskom veselju.

Posebice se ističu smotre malih zvončara u Velom Brgudu, u općini Matulji, u Marčeljima, u općini Viškovo ali isto tako i maškarana smotra u Crikvenici koja teče duž znamenitog šetališta uz more.


djecji karneval Dječje maškarane zabave neizostavan su dio tih programa.

Odvijaju se subotom ili nedjeljom u ranim poslijepodnevnim satima, u hotelskim i drugim zdanjima, uz niz prigodnih programa, tradicionalne čajanke i nesebično sudjelovanje roditelja, djelatnika mjesnih vrtića i svih mesopusnih grupa i udruga na Kvarneru.

Vesela i bezbrižna dječja maškarana avantura nudi se ovdje gotovo svakoga vikenda u vrijeme karnevala.

djecji karneval djecji karneval djecji karneval