AUTO RALLY PARIZ-BAKAR

auto rally Jedinstven program Maškaranog auto rallyja Pariz - Bakar jedan je od zaštitnih, prepoznatljivih programa Riječkoga karnevala. Organizira se od 1990. godine i parodija je poznatog u svijetu rallyja Pariz - Dakar.

To je jednodnevna, subotnja, karnevalska utrka motoriziranih maškaranih automobila čiji je start ispred gostionice Pariz. Vozila se niz riječku Krimeju spuštaju na ogled riječkim Korzom pa preko susjedne Kostrene voze do nedalekog, petnaestak kilometara udaljenog Bakra.

auto rally Iz godine u godinu na tom veselom i neobičnom rallyju sudjeluje sve više automobila - od old timera do raznih transportnih vozila, terenaca, motorkotača i svega onoga što se može uvrstiti u kategoriju "puknutih oktanaca". Noć prije utrke poznati je Oktanski bal, a drugog se dana najspretnijima u vožnji izme|u čunjeva dodjeljuju i maškarane nagrade.

Želite li i Vi biti sudionikom toga rallyja? Uvjet je "da osim vozačke dozvole, ekipa ili pojedinac ima maškaranog sebe, prijevozno sredstvo, maškaranu posadu i svakako bar 98,7 promila karnevala u krvi".

auto rally auto rally