POVORKE, SMOTRE

Opatija

povorke Znamenita opatijska turistička rivjera karnevalsko razdoblje s pravom ističe kao svoju posebnost i privlačnost.

Traje to od trenutka podizanja karnevalske zastave na dan sv. Antuna Pustinjaka, na Antonju, 17. siječnja, pa sve do Pepelnice i velikog, spektakularnog raketnog spaljivanja Mesopusta u Mošćeničkoj Dragi.

Tradicija je duga i vezana uz Pusno društvo Matulji i neizostavne članove kluba Lumber, koji su sredinom šezdesetih godina organizirali karnevalske plesove.

povorke Jedan od najreprezentativnijih opatijskih programa je Međunarodni dan karnevala. U subotu na taj karnevalski dan, ne samo Opatijci već i njihovi gosti iz bliže i dalje okolice te mnogih krajeva Hrvatske i Italije dolaze u Opatiju.

U jedinstvenom spoju kultiviranog zelenila, dojmljivih hotelskih i drugih zdanja te mnoštva posjetitelja, kreću se i pokazuju glavnom opatijskom prometnicom brojne domaće i gostujuće maškarane grupe i pojedinci te maštovita alegorijska kola.


Potom se, na glavnoj gradskoj plaži, na Slatini, odvija samo karnevalu svojstven glazbeni i zabavni program koji prate i mnoga iznenađenja. A na moru ispred Slatine toga dana plove neka neočekivana, maškarana, plovila...

povorke povorke
povorke povorke