Kalendar događanja

Prikaži još događanja

RI gastro: Tjedan bakalara i čokolade

05.12.2014. - 12.12.2014. / Rijeka

RI gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke - Odjela gradske uprave za poduzetništvo, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.

Prosinac je vrijeme za još jednu riječku gastro avanturu – od 5. do 12. prosinca u sklopu Ri gastra održat će se Tjedan bakalara i čokolade. Ovoga puta rekordni broj ugostitelja, njih 20, zovu u svoje prostore na degustacije raznovrsnih specijaliteta na temu ovog riblje-slatkog dua, a na Gastro Cooking Showu na Korzu svi će moći dobiti mali uvid u bogatstvo okusa najrazličitijih kreacija od ove dvije namirnice. Već tradicionalne gastro radionice bit će dostupne i velikima i malima, bavit ćemo se povezanošću kiparstva i čokolade, a organizirat će se i program za najmlađe „Kockica slatke priče...“.

U Ri gastro – Tjednu bakalara i čokolade sudjeluju: Konoba Borik, Kuća istarskog pršuta, Restoran Sorriso, Restoran Molo longo, Restoran Botel Marina, Restoran konoba Municipium, Restoran Aerosteak, Konoba Feral, Konoba Blato 1902, Bistro Conca d’oro, Vintage bar, Restoran hotela Continental, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Bistro La Rose, Vilma Natura Croatica, Dolce Bolero, Konoba Nebuloza, Konoba Na kantunu, Stancija Kovačići i Restoran Spagho.

PROGRAM

5.12. Dječja gastro radionica s čokoladom, Kavana Dolce Bolero Cont, u 17 sati
Prijave na 099 474 1337

9.12. Ri gastro Cooking Show, Korzo, u 10.30 sati
Sudjeluju: Konoba Borik, Restoran Botel Marina, Konoba Blato 1902, Bistro Conca d’oro, Restoran hotela Continental, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Vilma Natura Croatica, Dolce Bolero, Restoran Aerosteak i Stancija Kovačići, uz asistenciju učenika Ugostiteljske škole (kuhari i konobari)

9.12. Gastro radionica, Stancija Kovačići, u 18 sati
Prijave i informacije na stancija.kovacici@gmail.com ili na brojeve 272 106 i 091 592 7678.

10.12. Čokolada i kiparstvo, Mystique club, od 17 do 20 sati
Kipar Mladen Mikulin i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti izrađuju skulpture od čokolade na temu Božića

12.12. Kockica slatke priče..., pričaonica i slikarska radionica čokoladom, Dječji odjel Stribor GKR, u 18 sati
Voditelj: likovni umjetnik Ivo Matošić, prijave u Dječjem odjelu Stribor GKR



MENU

KONOBA BORIK
Šetalište 13. divizije 86, tel. 458 526

Menu 150,00 kn
Rolice bakalara u pršutu
Lazanje s bakalarom
Filet bakalara u umaku od slanutka s raviolima
Tortica s kremom od bijele i mliječne čokolade obložena crnom čokoladom


KUĆA ISTARSKOG PRŠUTA
Riva Boduli 3, tel. 211 129

Bakalar na bijelo
Bakalar na mornarski
Čokoladna torta


RESTORAN SORRISO
Podkoludricu 2, tel. 632 812

Bakalar na mornarski 65,00 kn


RESTORAN MOLO LONGO
Riječki lukobran, tel. 301 917

Menu 150,00 kn
Bakalar na bianco
Domaće šurlice u umaku od bakalara i poriluka
File bakalara u foliji na wok povrću
Čokoladni mousse


RESTORAN BOTEL MARINA
Adamićev gat, tel. 410 162

Menu 49,00 kn
Juha od bakalara
Pasta carbonara s bakalarom
Pita od čokolade Ingrid

Menu 69,00 kn
Bakalar in bianco
Brudet od bakalara s porilukom i aromatičnom palentom
Topla čokoladna kocka Christopher

Menu 79,00 kn
Quiche od bakalara i mlade kapule
Pohani bakalar s umakom
Torta od čokolade i mascarponea Marina


RESTORAN KONOBA MUNICIPIUM
Trg Riječke rezolucije 5, tel. 321 000

Bakalar bianco / bakalar na salatu / juha od bakalara / palačinke zapečene s bakalarom
Brodet od bakalara / čokoladni souffle-mousse od crne čokolade / rolada s crnom čokoladom
Crni mousse preliven sa šumskim voćem


RESTORAN AEROSTEAK
Soboli 35, Čavli, tel. 250 193

Torta od crne i bijele čokolade s biskvitom na bazi terana 20,00 kn
Torta od čokoladnog moussea 20,00 kn


KONOBA FERAL
Matije Gupca 5, tel. 212 274

Bakalar na bijelo, kuglica 50 grama 11,00 kn
Bakalar na mornarski (gulaš / brodet / na žlicu) 32,00 kn
Zapečeni svježi bakalar u pećnici s krumpirom i povrćem 32,00 kn
Panna cotta s čokoladnim preljevom 12,00 kn
Osam vrsta točenih vina (crvena vina: cabernet sauvignon, merlot,
plavac / bijela vina: žlahtina, malvazija kvalitetna, malvazija frizzante, chardonnay, graševina) 50,00 kn/l


KONOBA BLATO 1902.
Titov trg 8c, tel. 336 970

Bakalar na gulaš / kolač / čaša vina 50,00 kn
Bakalar na dalmatinski / kolač / čaša vina 50,00 kn
Bakalar na brudet / kolač / čaša vina 50,00 kn
Bakalar bianco / bakalar na gulaš / kolač / čaša vina 60,00 kn Juha od bakalara / bakalar na mornarski / kolač / čaša vina 60,00 kn Svježi bakalar u škartocu s povrćem / kolač / čaša vina 70,00 kn
Bakalar svježi s krumpirom i ružmarinom / kolač / čaša vina 70,00 kn
Široki rezanci s bakalarom / kolač / čaša vina 70,00 kn
File svježeg bakalara s povrćem / kolač / čaša vina 80,00 kn
Bakalar bianco 25,00 kn
Bakalar na gulaš, mornarski, dalmatinski, brudet mala porcija 30,00 kn
Bakalar na gulaš, mornarski, dalmatinski, brudet 40,00 kn
Razni čokoladni kolači (komad) 12,00 kn


BISTRO CONCA D'ORO
Kružna 12, tel. 213 782

Bijela lasagna od bakalara i maslina
Bakalar „Alla Vicentina“
Pečeni file bakalara s "Putanesca" umakom
Polpetice od bakalara s primorskom broskvom
Bakalar in bianco
Flan od tamne čokolade s umakom od bijele čokolade i limete
Čokoladna torta s čokoladom i čokoladom


VINTAGE BAR
Trsatski kaštel, Petra Zrinskog b.b, tel. 091 33 22 232

Koktel od čokolade 22,00 kn


RESTORAN HOTELA CONTINENTAL
Šet. A. K. Miošića 1, tel. 372 008

Rapsodija od bakalara

Bakalar na bianco, na crveno, tartar od bakalara

Bakalar na bijelo s krumpirom na primorski način

Svježi bakalar u umaku od bosiljka s domaćim njokima

Svježi bakalar u umaku od zelenog papra

File od sviježeg bakalarana tršćanski način
Blitva u listu

Primorska čokoladna torta


FINE DINING RESTAURANT KAMOV
Grand hotel Bonavia, Dolac 4, tel. 357 100

Menu 120,00 kn
Bruschette s bakalarom i maslinama
Cocktail od bakalara na Kvarnerski
Brudet od bakalara
Čokoladna fantazija
Cabernet Sauvignon ili Malvazija Laguna 0,20 lit

Menu 90,00 kn
Krem juha od bakalara
File bakalara s povrćem u škartocu
Čokoladne praline
Cabernet Sauvignon ili Malvazija Laguna 0,20 lit


BISTRO LA ROSE
Andrije Medulića 8, tel. 315 504

Menu 142,00 kn
Domaće šurlice sa svježim bakalarom i porilukom
Gratinirani svježi bakalar s pireom od cvjetače
Čokoladna torta s narančom

Menu 102,00 kn
Bakalar na bijelo
Domaće šurlice sa svježim bakalarom i porilukom
Čokoladna torta s narančom


VILMA NATURA CROATICA
Stara vrata 6, tel. 771 122

Razne slastice od čokolade


DOLCE BOLERO
Bazarigov prolaz 2, tel. 371 350
KAVANA DOLCE BOLERO CONT
Šetalište A.K. Miošića 1

Torta Hartera 14,00 kn Zimski užitak – čokoladni minjon s cimetom 4,00 kn
Molo Longo – mousse od čokolade preliven karamelom 12,00 kn


KONOBA NEBULOZA
Titov trg 2b, tel. 374 501

Menu 150,00 kn
Dimljeni bakalar
Bakalar s pireom od celera
Čokoladni ganaš


KONOBA NA KANTUNU
Demetrova 2, tel. 313 271

Bakalar na brodet 20,00 kn
Bakalar in bianco (porcija) 10,00 kn
Torta od tamne čokolade bez brašna 15,00 kn


STANCIJA KOVAČIĆI
Rukavac 51, Matulji, tel. 272 106

Menu 160,00 kn
Bakalar na bijelo
Domaći ravioli punjeni bundevom u umaku od prošeka sa zarebrnikom
Juneći obraz s pireom od bundeve
Krostata od čokolade s lješnjakom i medom


RESTORAN SPAGHO
Ivana Zajca 24 a, tel. 311 122

Bruschetta bakalar 28,00 kn
Penne s bakalarom 49,00 kn
Torta od čokolade 19,00 kn

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Rijeke

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture