Kalendar događanja

Prikaži još događanja

RI gastro: Tjedan smokava

30.08.2016. - 06.09.2016. / Rijeka

Dani gastronomije RI gastro održavaju se s ciljem učenja i očuvanja tradicije mediteranske prehrane u nas, a čije blagotvorno djelovanje dokazuju brojne studije.

Humanitarni Cooking Show odmah će na samom početku svima koji se nađu na Korzu 30. kolovoza ponuditi mali uvid u smokvasto-lignjaste menije, a što će sve chefovi kreirati od ove dvije omiljene i vrijedne namirnice, najbolje je doznati posjećivanjem nekog od partnera-ugostitelja Ri gastra. Tu su i gastro radionice KuHarmonije koje vas osposobljavaju da specijalitete stvarate svaki dan i u vlastitoj kuhinji, a Ri gastro će, kao i uvijek do sada, zabaviti/educirati i najmlađe, uz pomoć partnera Dječjeg odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka i Bistro slastičarne Cukerin.


U Ri gastro – Tjednu smokava / Tjednu liganja sudjeluju: Bistro A modo mio, Restoran Aerosteak, Bistro Conca d'Oro, Bistro La Rose, À la carte Restaurant Kamov, Konoba Blato, Konoba Feral, Konoba Nebuloza, Konoba Na kantunu, Restaurant Molo longo, Bistro pizzeria Maslina na zelenom trgu, Restoran hotela Continental, Bar Bar, Belgian Beer Café - Brasserie As, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Morčić, Konoba Tarsa, Bistro Placa 51, Bistro Mornar, Restoran Porto Grillo, Konoba Borik, Bistro slastičarna Cukerin, Ebba's Cuisine, Gelateria Corso, Restoran Ronjgi, Bistro Kostrenka, Ristorante Spagho i Cacao Coffe & Sweets Bar.

7 namirnica - 7 dana - 7 Ri gastra ▪ U 2016. godini Ri gastro dani održavaju se u sedam termina i svaka od odabranih sezonskih namirnica zvijezda je u svojih tjedan dana – šparoge, srdele, trešnje, smokve, lignje, bakalar i čokolada. Ugostitelji grada Rijeke i okolice u tih će 7 prigoda u trajanju od 7 dana pokazati svu raskoš zadanih 7 namirnica, njihovu uporabnu vrijednost, maštovitost u pripremi, tradicionalne i posve nove recepte te cijelu paletu finih okusa koji potječu od samo jedne, male, ali beskonačno vrijedne sezonske namirnice.
Primarni cilj manifestacije Ri gastro bio je i ostao očuvanje tradicije prehrane naših starih i njeno vraćanje na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice te Turističke zajednice Općine Viškovo.

PROGRAM

30.8. Cooking show, Korzo, u 10 sati
1 kupon/zalogaj: 10,00 kn
Sav prihod namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge

2.9. 3,2,1, smokva - slatke i slane verzije smokve uz Doris Vlah, radionica, KuHarmonija, u 18.30 sati
Cijena: 260,00 kn
Prijave na broj 091 581 9589 ili na kuharmonija.com

5.9. Salate, glavna jela i deserti - prirodno i cjelovito, radionica, KuHarmonija, u 18.30 sati
Cijena: 260,00 kn
Prijave na broj 091 581 9589 ili na kuharmonija.com

9.9. Neka nova lignja - kreativne i ukusne ideje za pripremu lignje, radionica, KuHarmonija, u 18.30 sati
Cijena: 260,00 kn
Prijave na broj 091 581 9589 ili na kuharmonija.com

10.9. Priče s voćne farme, radionica za predškolce, Gradska knjižnica Rijeka – Dječji odjel Stribor, u 11 sati
Broj mjesta ograničen, prijave na 211 573 ili stribor@gkri.hr

10.9. Radionica izrade slastica za djecu, Bistro slastičarna Cukerin, u 18 sati
Cijena: 20,00 kn po djetetu
Broj mjesta ograničen, prijave na 051 444 950

Više informacija, program događanja i menije ugostitelja možete pronaći na stranici rigastro.visitRijeka.hr

 

Organizator:

Turistička zajednica grada Rijeke
Rijeka@visitRijeka.hr
051 315 710

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture