Prikaži još događanja
            
            
            
  3. izdanje manifestacije "Šparuga i vino" u Iki
  20.04.2019.
            
              - 20.04.2019.
            
              /
              Ika
  
    ![]() 
  
 
U subotu, 20. travnja 2019. održava se treće izdanje manifestacije „Šparuga i vino“ u Iki. Cilj manifestacije je sljubiti kraljicu proljeća - šparogu, autohtonu namirnicu ovog kraja s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac iz Momjana. 
Savršen smještaj Opatije odražava se i na opatijskim stolovima. Kreativne gastronomske kombinacije počivaju na spoju primorske i kontinentalne kuhinje, nezamislive bez besprijekorno svježih lokalnih organskih namirnica, od kojih se u proljeće posebno ističe divlja šparoga koja se može pronaći na obroncima Učke. Šparoga je glavna zvijezda proljetnih jelovnika restorana i konoba Opatijske rivijere, a brojnim festivalima u čast ove vrhunske namirnice pridružila se i manifestacija Šparoge i vino u Iki.
Zahvaljujući Udruzi Ikarski barkajoli Opatija je dobila još jedno atraktivno gastro događanje, a brojni posjetitelji imaju priliku uživati u specijalitetima od šparoga i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac te bogatom glazbenom programu. 
Kako se na sličnim manifestacijama šparoge gotovo uvijek pripremaju s jajima, organizatori i vrhunski šefovi kuhinja su se odlučili za drugačiji pristup kako bi svim posjetiteljima pokazali da se šparoge odlično sljubljuju i s ostalim namirnicama poput mesa, ribe i tjestenine. Tako će se u subotu uz vrhunska hrvatska vina moći probati malo drugačiji specijaliteti od šparoga koje će pripremiti majstori kuhinje Robert Benzija i Kristijan Kozmić.
PROGRAM:
Subota, 20. travnja 2019.
12 sati - početak programa
Specijaliteti od šparuga vrhunskih majstora kuhinje Roberta Benzije i Kristiana Kozmića
Hrvatska vina Prelac
Glazbeni nastupi:
DJ Mriža
The Mystic Rose