Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Mjesec plave ribe - Cesta plave ribe

10.06.2020. - 30.06.2020. / Crikvenica

Od 10. do 30. lipnja na Rivijeri Crikvenici održava se osmi po redu Mjesec plave ribe, posvećen vladarici tradicionalne gastronomije ovoga kraja - plavoj ribi. Ove godine je ovaj zanimljiv dio projekta "Cesta plave ribe", koji je utemeljila Turistička zajednica Grada Crikvenice, nadahnuta bogatom ribarskom tradicijom od tjedna narastao na Mjesec plave ribe. Podsjeća na važan dio ovdašnjega identiteta i vrijedne crikveničke ribare, koji su već u 18. stoljeću bili jako cijenjeni i poznati kao vrijedni i vrsni stručnjaci, ali i učitelji koji su svoja znanja nesebično prenosili brojnim generacijama diljem svijeta.

Slobodno zakoračite na "Cestu plave ribe", koju možete pronaći jedino na Rivijeri Crikvenici! Ovdje je plava riba vladarica cijele godine, no glavnu ulogu ima lipnju, kada ćete posebno uživati uz ukusna tradicionalna i moderna jela u sjajnom društvu domaćina. Obavezno "zaplivajte" i našim društvenim mrežama, gdje vas čekaju svježi detalji o najpopularnijoj "plavuši" te drugim zanimljivostima i događanjima.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Eko Murvica d. o. o.

 

Restorani i konobe s područja čitave crikveničke rivijere pripremili su posebne jelovnike (menu od 3 slijeda) temeljene na jelima od plave ribe po promotivnoj cijeni od 100 kuna:

Restoran - Restaurant Bodulka - Crikvenica
• Domaći njoki s tunom
• Inćuni s krumpirom i blitvom
• Sorbet od limuna

Restoran - Restaurant Domino - Dramalj
• Marinirana tuna u soli i šećeru na rikuli s preljevom od aceta, meda, gorke naranče i maslinovog ulja
• Tuna u mediteranskoj salsi s palentom
• Desert po izboru šefa kuhinje

Konoba Taverne Feral - Jadranovo
• Riblja juha
• Tuna na žaru sa slanim krumpirom
• Palačinke s marmeladom

Konoba - Tavern Trabakul - Crikvenica
• Rupice na palenti
• Zapečena skuša u pećnici s krumpirom i povrćem
• Crikvenička palačinka

Konoba Karoca - Crikvenica
• Domaći crni rezanci s umakom od inćuna
• Steak od tune na žaru, umak od zelenog papra, blitva na dalmatinski i povrće na žaru
• Panna cotta

Restoran - Restaurant Kantunić - Selce
• Brusketa s tunom, jabukom i zapečenom rajčicom
• File skuše sa salatom od mladog krumpira
• Čokoladni sufle

Konoba - Tavern Riva - Selce
• Selačke kolubice
• Ražnjići od tune s blitvom
• Palačinke sa džemom od smokava

Konoba Ulika - Selce
• Palamida u maslinovom ulju na rikuli
• Tuna na pašticadu s njokima
• Kolač po izboru šefa kuhinje

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture