Koliko god Vas iznenađuje različitost kvarnerskih regija, toliko je širok i dijapazon gastronomske ponude. I doista, Gorski je kotar pravo gastronomsko iznenađenje!
Ponuda je uvjetovana karakteristikama podneblja a spoj je bogatih darova ovoga podneblja, tradicije i modernih prehrambenih trendova. Ljubitelji mesa divljači tu će svakako doći na svoje jer se na ovdašnjem jelovniku nalazi pršut od divljači, gulaš od srne ili jelena s domaćim njokima ili okruglicama od kruha. Isto tako se nude mnoga jela od gljiva, žablji kraci, pastrve i slično. Poznata su i cijenjena jela na bazi kiselog kupusa po kojem je ova regija poznata od davnine.
Dobro je znati i ovo: tekućina od kiselog kupusa (rasol) izvrstan je lijek protiv mamurluka! Plodovi gorja izvrstan su povod da dan provedete u branju, koje Vaši domaćini organiziraju kao zanimljiv turistički program, te da ga završite kušajući tradicionalna jela i slastice od jagoda, borovnica, jabuka, bazge ili pak različitih vrsta gljiva, krumpira i slično.
Dani šumskih plodova koji se organiziraju u više mjesta kao što su Begovo Razdolje, Mrkopalj, Skrad i Ravna Gora, kombiniraju se šetnjama, vožnjom biciklom, gastronomskim radionicama i slično – pa nema dvojbe da na idealan način povezuju ugodno, korisno i, dakako, ukusno...